Én vagyok a hisztis?
"Amikor mondtam neki gúnyosan ".
Hát miért nem beszélsz vele vagy kéred meg tisztességesen. Nekem gúnyolódnál én orrba csörgetnélek aztán nézhetnél a lyukon kifelé.
Én a helyedben anyumnak mondanám el ezeket a dolgokat. Biztosan találtok egy megoldást, ami mindnekinek jó. Egy egyéves gyerek mellett, aki kúszik-mászik, felfedezi éppen a világot, természetes, hogy nem lehet háromfogásos ünnepi ebédeket összeütni. Apukád gondolom, dolgozik egész nap, hogy fenntartsa a színvonalat, amin éltek, így neked sem kéne ennyire odalenni, hogy amikor hazaérsz, nem vár terített asztal.
A megoldás az lenne, hogy megmondod anyukádnak vagy annak, akik bevásárol, hogy vegyenek néhány egyszerű kajához hozzávalókat, amiket te könnyen elkészíthetsz akár este, hogy másnap már csak megmelegíteni kelljen, vagy amikor hazaérsz iskolából. Hidd el, 16 évesen ez már nem nagy dolog, ezerféle olcsó, gyors és könnyű recept van a neten, nem is értem, miért nem próbálgatod ezeket ki. És anyukád is nagyra értékelné szerintem, ha néha főznél nekik, hiszen gondolj bele, ő nem fekszik le este 10-kor és kel fel reggel 6-kor, mint te, hanem még előre láthatólag évekig fog éjszaka többször is felkelni huzamosabb időre. Emellett örül, hogy nem alszik el az egyéves gyerek fölött.
Nem vagy hisztis. Én is 16 vagyok, most, hogy édesanyám dolgozik, rendelni szoktunk kaját vagy édesapám hoz valamelyik étteremből, mikor megy haza ebédelni, de régen, mikor még nem volt adott ez a lehetőség, simán megfőzött mellettem és az öcsém mellett úgy, hogy 1-3 évesek voltunk. Nem kell ötfogásos ebédet készítenie, egy sajtos/túrós tészta, mirelit hús krumplival vagy valami hasonló egyszerű dolog megvan fél óra alatt. Egyébként a család többi tagja mit szól ehhez? Apukád pl hogy oldja meg a kajálást?
Amúgy nem tudom, milyenek az árak felétek, de nálunk sulibüfében 200 Ft-ból kb vizet lehet venni vagy egy müzliszeletet. Kérj kicsit több pénzt, ha reggelire veszel mondjuk két péksütit/szendvicset, amiből az egyiket a délelőtt folyamán később eszed csak meg, lehet nem éhezel meg annyira, mire hazaérsz.
Egyébként hívd segítségül apukádat vagy nagyszülőket ha olyan a viszonyotok, hátha tudnak hatni anyukádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!