Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túl hisztis vagyok? Ti mit...

Túl hisztis vagyok? Ti mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

A szüleimmel jó a kapcsolatom, ha bajban vagyok, akkor mindig számíthatok rájuk sosem mondanának nemet, azok a mintaszülő kategória, némi mártírsággal karöltve.

Nekem viszont teljesen elegem van anyukámból. Valahányszor hazamegyek mindig összeveszünk olyan dolgokon, hogy milyen hálátlan és hisztis vagyok (mert 10-ig alszom), miért nincs több önbizalmam, miért nem látogatom őket többet és miért nem hívom őket soha. Persze ha telefonálok, akkor meghallgathatom, hogy milyen vagyok (pl. nem hívom őket sosem, lassan össze kéne szednem annyi pénzt, hogy saját lakást vegyek (2 éve dolgozok), olyan rég nem hallottak rólam, nem mondok soha semmit magamról, miért nem veszem fel a telefont, mikor hív (munka közben le van halkítva, úgyhogy van, hogy csak fél órával később veszem észre), miért nem küldök napi többször facebook üzenetet, miért nem váltok munkahelyet, miért akarok munkahelyet váltani, miért gondolkodok abban, hogy külföldre költözöm vagy épp miért nem, miért, miért, miért és mindig ugyan azzal a negatív felhanggal stb.)

Egy hónapja nagyon összevesztünk ezen, de aztán karácsonyra kibékültünk,megbeszéltük, hogy tud ő is hívni, ha kell de én ks hívom, ha eszembe jut. Pénteken beszéltünk utoljára, ma mire felkeltem 4-szer hívott, majd mrgint meghallgattam, hogy soha... Csak én látom rosszul, vagy ha tényleg nincs kedvem egy hétig beszélni vele, akkor nem igazán van joga számonkérni, hogy három napig nem hívtam. Egyszerre érzem dühösnek magam és van bűntudatom, hogy ilyen szar gyerek vagyok, de ráadásul a családban mimdenki neki ad igazat vagy azt mondja, hogy így kell szeretni. Én viszont lassan teljesen kikészülök tőle, és nem tudom, hogy mit tegyek. Ti mit tennétek? Nem akarok megint összeveszni mert 10 éve próbálom megmagyarázni, hogy nem akarok vele naponta beszélni, de nem érti.

2018. jan. 22. 18:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Tipikus sapka van sapka nincs Anyukád van,fogjunk kezet. :D
2018. jan. 22. 18:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A szüleimmel jó a kapcsolatom, ha bajban vagyok, akkor mindig számíthatok rájuk sosem mondanának nemet, azok a mintaszülő kategória, némi mártírsággal karöltve.

ez tokeletesen igaz ram is, mintha csak en irtam volna, teljesen megegyezo sztori

azzal a kivetellel, ha nem veszem fel a telefont kb 10x felhiv egymas utan aztan hivja a rendorseget...

2018. jan. 22. 18:51
 3/12 A kérdező kommentje:
Ilyen már nekem is volt, de mióta elmúltam 18, azóta nem teszi...
2018. jan. 22. 18:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

ezt ugy hivjak hogy helikopter szulo

ezzel nem lehet mit tenni, el kell fogadni es tudni kell kezelni, en ugy kezelem hogy nem foglalkozom vele. felveszem a telefont amikor felveszem es kesz ha nem tetszik ne hivjon.

2018. jan. 22. 18:53
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Ez neked a mintaszülő? Értem én, hogy sok tekintetben ügyesek és jók a szüleid, de azért a leírtakkal együtt én nem nevezném őket mintának.

Igen, teljesen érthető, hogy nincs kedved olyan valakivel beszélgetni, akitől mindig meg kell hallgatnod, hogy minden baja van veled. Ebben ne legyen kétséged.

Apukáddal mi a helyzet? Esetleg ő nem tudna hatni anyukádra? Persze ha őt meg tudod győzni az igazadról.

Én azzal próbálkoznék, hogy ha anyukád felteszi a szokásos lemezt, akkor meghallgatod, majd azt mondod, hogy "köszönöm anya, hogy elmondtad a véleményed, de kérlek többször már ne ismételd el, már megjegyeztem". Persze ettől még máskor is elő fogja venni, de ha mindig kibírod, hogy visszaszólás nélkül meghallgatod és csak a fenti mondatot mondod neki utána, akkor esélyes, hogy leszokik.

Ezen kívül szerintem jó ötlet lenne, ha továbbképeznéd magad a hétköznapokban alkalmazható legfontosabb pszichológiai ismeretekből. Azért írom ezt, mert ha anyukád most így viselkedik, akkor valószínű, hogy nálatok a családban ezek a dolgok nem köztudottak, de attól még nagyon hasznosak. Sőt, talán így a közted és anyukád közti problémát is könnyebb lenne megoldani.

2018. jan. 22. 18:57
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Hány éves vagy?

Önfenntartó vagy, vagy ők tartanak el?

2018. jan. 22. 19:40
 7/12 anonim ***** válasza:
Értelek, csak azt nem, hogy két éve dolgozol, de tíz éve próbálod megmagyarázni, hogy nem akarsz édesanyáddal minden nap beszélni. ?
2018. jan. 22. 20:29
 8/12 A kérdező kommentje:
A mintaszülőket úgy értettem, hogy bármikor szólnék, hogy bajban vagyok mindent megtennének, hogy segítsenek. Egy fél éve fejeztem be az egyetemet (csúszás nélkül). Két éve, az msc második féléve óta, dolgozok teljes állásban. Igaziból anyukámék második lakásában lakok tőlük kocsival egy órára, mikor végeztem felmerült, hogy elköltöznék, de mivel akkor sem akarnák kiadni a lakás (fel van újítva és nem lehetne annyiért kiadni, mint egy esetleges felújítás), így jelképes összegért mi lakunk bent a párommal. Elég durva de ez a vita 14 éves korom óta havi egyszer biztos terítéken van (már akkor is minden nap suliból egyszer fel kellett hívnom anyukámat), akkor azt kaptam, hogy kamaszodok, de majd felnövök, csak az a gond, hogy most már 24 vagyok és még mindig nem érzem a késztetést, hogy telefonáljak, ha nincs mondanivalóm, és a hétfő reggelek nem a kedvenceim, ilyenkor mindig felhúzom magam, ha ezt csinálja.
2018. jan. 22. 21:25
 9/12 A kérdező kommentje:
Kihagytam: nem apukám egyetért anyukámmal, ha neki próbálom elmagyarázni, hogy bármilyen döntésük miért nem tetszik, akkor órákig tud kiabálni.
2018. jan. 22. 21:27
 10/12 anonim ***** válasza:
69%
Telefonszámcsere? Nem hiszem el h ezt nem lehet normálisan megbeszélni,felnőtt kulon élő nő vagy hagyjanak már élni,én is utálom ha Anyám feszt hivogat és nem tudom a dolgomat végezni mert retyetülni kell marhaságokat hallgatni a fél panel életéről,a gyerekem fejét meg tömi,duruzsol a fülébe, hangolja ellenünk,én meg mondtam h vagy befejezi v lecseréljuk a telefonokat és nem lesz ennyi kapcsolattartás se. :(
2018. jan. 22. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!