Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez csak szerintem nem fair?

Ez csak szerintem nem fair?

Figyelt kérdés

Otthon ilyen szabály van: egyik nap anya csinálja a reggeli szendvicseket, másik nap apa, harmadik nap a bátyám, és most, hogy gimibe mentem szeptembertől, nekem is kell. Utolsó nap meg vagy anya vagy apa.

Hétköznap csak nekem meg a bátyámnak kell szendvics, hétvégén meg egyik nap anyuék csinálnak kaját egész nap, másik nap meg nekünk kell reggelit vagy vacsit összedobni a bátyámmal. A főételt mindig anyuék intézik... De ez nekem akkor is kényelmetlen... Mindenki másnak az anyja csinálja a szendvicsét, nem kell korábban felkelnie. Mikor ezt mondtam anyának, hogy szeretnék tovább aludni, azt mondta, ő is... Hát, jó, nyilván. Legszívesebben ilyenkor magamnak nem is csinálnék, de a bátyám miatt kell.. Meg azt mondta, hogy ő is szeretne pihenni hétvégente, nem azért van ott, hogy kiszolgáljon minket és önállóság is kell a konyhában (is). De ez akkor sem tetszik, szerintem nem fair. Persze, nem 5 fogásos reggelit kell csinálunk, hanem tojást, virslit vagy ilyesmi, de én a gyerek vagyok szerintem... Ti mit gondoltok?

2018. febr. 22. 19:17
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
81%
"Most mindenki nekem esik, de ha belegondolunk, nagyon sokan vannak, akik szeretnek lusták lenni! Nem kell álszentnek lenni" Álszentnek? Az álszentség hogy az ember feléri ésszel: nem kell kihasználni másokat lustaságból? Mert te kihasználnád anyukádat. az persze fair lenne a szemedben hogy minden pihenés neked jusson, neki meg semmi mi?
2018. febr. 23. 07:05
 52/59 anonim ***** válasza:
89%
Az én gyerekeim 6 és 8 évesek. A szobájukat ők tartják rendben (porszívóznak, beágyaznak, elpakolnak). Nem mondom hogy tökéletes, (amikor nem látják, végigmegyek egy ronggyal még) de 5 éves koruk óta sokat ügyesedtek. Hétvégén első a játék, hisz még gyerekek, de mindig akad, hogy megkérem, segítsenek kiszedni a szárítógépet, virágot locsolni, teregetni, bármi. Tudják, hogy négyen lakunk itt, mindenkinek ki kell venni a részét a teendőkből. Emberekké igyekszünk nevelni őket. Hazaérkezés után eddig csak rontottak be a házba, ma már megkérdezik, hogy kell-e vmit segíteni bevinni az autóból. A nagy iskolai felszerelése is az ő dolga. Ha valamire szüksége van, szól. Soha nem felehtette még el. Szól időben, hogy hamarosan ceruzákat kell venni, így nekem sem kell elhányni hirtelen kezem-lábam.Ugy van kialakítva minden, hogy amire szükségük lehet, hozzáférjenek. Pl porrongy alsó szekrényben van, a hűtőben a tej, szendónak való szintén alul. Büszkék magukra, h önállóak, és én is, talpraesettek. Kamaszkorukban tudom, hogy ez fog változni,de bízom benne, hogy ha jó alapot kapnak, lesz mihez visszatérniük, ha elmúlt a kamaszkor.Anyudék nagyon jól csinálják, óriási pacsi nekik 
2018. febr. 23. 11:54
 53/59 anonim ***** válasza:
84%

De jól ki van találva!

Ha ekkora lesz a fiam,én is így fogom csinálni.

Igazad van anyukádnak,ő nem cseléd,kiszolgált x éves korodig.Neked is be lehet nyugodtan segíteni.Most komolyan,pár szendvics készítéséről van szó,nem hat fogásos kaja elkészítéséről.

2018. febr. 23. 12:32
 54/59 anonim ***** válasza:
74%
Amikor otthon laktam kb. 10 éves koromtól magamnak készítettem reggelit és természetesen magamnak takarítottam a szobám. Főzésben egész kicsi korom óta segítek (előpakolás, keverés, pucolás, darabolás), majd később egyedül főztem néha. A közös helyiségek takarításában mindenki részt vett. Nagy pacsi a szüleidnek, jól csinálják.
2018. febr. 23. 15:15
 55/59 anonim ***** válasza:
86%
Aki szerint a nő dolga, az bejárónőt tartson. A család minden tagjának dolga (kortól függ, hogy milyen mértékben).
2018. febr. 23. 15:18
 56/59 anonim ***** válasza:
74%
Jóisten gyere le. XD
2018. febr. 23. 15:22
 57/59 anonim ***** válasza:
92%
"Ez a nő dolga,nem a gyerekre kell átnyomni a saját feladatat,igenis csináljon reggelit a családnak szó nélkül,mert ez a dolga,jó h nem a gyerek meg a férj szolgálja ki a nőt. " Te meg jó lenne ha felébrednél, a nők nem cselédek, csicskák akiket ki lehet használni. A magadfajtának meg ne legyen családja, úgyis csak kihasználná-
2018. febr. 23. 15:22
 58/59 anonim ***** válasza:
82%

"Ez a nő dolga,nem a gyerekre kell átnyomni a saját feladatat,igenis csináljon reggelit a családnak szó nélkül,mert ez a dolga,jó h nem a gyerek meg a férj szolgálja ki a nőt.

Oké, ez abban a helyzetben helyes is lenne, ha a férj és a gyerek tartják el a nőt,és kielégítik minden igényét. Minden más esetben ez egy család ahol mindenkinek ki kell vennie a részét a feladatokból. Gondolom te egy életképtelen pasi vagy aki még egy szelet kenyeret se tud megkenni magának.

2018. febr. 23. 16:26
 59/59 anonim válasza:
100%
Mi közel laktunk a sulihoz, csak keresztül mentünk a ház mögött a füvön, majd vég egy járdán és kész. Emiatt felsőben már nem kellett napközisnek lennem, 5-től egyből órák után jártam haza, sőt, menzát se kértünk, mert nem szerettük a bátyámmal. Emiatt anyának többet kellett a konyhában időznie, mivel minden napra főzni kellett(vagy kétnaponta). Szöval megegyeztünk, hogy ő akkor főz, ha én elmosogatok mindennap, bátyám pedig összesöpör. Szóval emellett természetesen reggelit, suliba tízórait és vacsorát is magunk csináltunk/melegítettünk ami volt. Már alsóban megcsináltam egy szendvicset, ha este vacsorára azt akartam enni. Ne akadj fent ezen
2018. febr. 27. 07:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!