Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez csak szerintem nem fair?

Ez csak szerintem nem fair?

Figyelt kérdés

Otthon ilyen szabály van: egyik nap anya csinálja a reggeli szendvicseket, másik nap apa, harmadik nap a bátyám, és most, hogy gimibe mentem szeptembertől, nekem is kell. Utolsó nap meg vagy anya vagy apa.

Hétköznap csak nekem meg a bátyámnak kell szendvics, hétvégén meg egyik nap anyuék csinálnak kaját egész nap, másik nap meg nekünk kell reggelit vagy vacsit összedobni a bátyámmal. A főételt mindig anyuék intézik... De ez nekem akkor is kényelmetlen... Mindenki másnak az anyja csinálja a szendvicsét, nem kell korábban felkelnie. Mikor ezt mondtam anyának, hogy szeretnék tovább aludni, azt mondta, ő is... Hát, jó, nyilván. Legszívesebben ilyenkor magamnak nem is csinálnék, de a bátyám miatt kell.. Meg azt mondta, hogy ő is szeretne pihenni hétvégente, nem azért van ott, hogy kiszolgáljon minket és önállóság is kell a konyhában (is). De ez akkor sem tetszik, szerintem nem fair. Persze, nem 5 fogásos reggelit kell csinálunk, hanem tojást, virslit vagy ilyesmi, de én a gyerek vagyok szerintem... Ti mit gondoltok?

2018. febr. 22. 19:17
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
82%

Örültem volna, ha lett volna miből reggelit csinálnom.

Puszillak.

2018. febr. 22. 19:32
 12/59 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem meg nem fair hogy ennyire kiszolgáltatnád magad, pedig nem vagy már óvodás. Anyukádék melóznak, kijár nekik a pihenés ahelyett hogy neked csicskulnának, csak mert lusta vagy.
 13/59 anonim ***** válasza:
93%
Fair. Gimis vagy, akkor már gondolom 15 elmúltál. Általánosban mindig arra keltem, hogy kész a reggeli és szépen csomagolva ott a tízóraim, gimi első napján még szintén, délután anyum leült velem, és mondta, elég nagy vagyok ahhoz, hogy kezdjem szokni az önállóságot, nehogy aztán egyszerre szakadjon rám később. Onnantól lassan vettem át magamnak reggel a rituálét, reggeli és tízórai készítés terén is, pár hét alatt belejöttem teljesen rutinszerűen, már ott volt bennem délután hogy miért is álljak meg a boltban (kifli-sajt vagy pástétom, pár deka felvágott, mit akartam épp másnap vinni) aztán reggel szépen összekészítettem és mentem suliba. Kaptam ezt és ezzel együtt fontos döntésekben is szót, lassan felnőtt-számba vettek, mire 18 lettem már kentem-vágtam a felelősséget sok szempontból. Ez az alap, valahol el kell indulni :) Szüleid nagyon is jól teszik ezt, megszoktatnak hogy kezdesz felnőni. Sok sikert hozzá, idővel csak még több felelősség jön majd ,jobb apránként megszokni, a reggeli készítés nagyon jó kezdésnek.
 14/59 anonim ***** válasza:
92%

Negyed óra...

Negyed óra ide vagy oda nem kellene, hogy zavarjon, ha egyébként normálisan alszol. Nekem is volt osztálytársam, akinek zéró házimunkát kellett csinálnia, és olyan is, akinek füvet kellett nyírnia, tojást szednie meg tyúkokat etetnie, mert vidéken laktak.

Egyikünk szülőjét sem tartottam unfairebbnek a másiknál.

2018. febr. 22. 19:33
 15/59 anonim ***** válasza:
84%
Szokásos hergelő hétvégeváró poszt :)
2018. febr. 22. 19:34
 16/59 A kérdező kommentje:
Nem csak ennyi házimunkát várnak el anyáék. Szobámat nekem kell takarítanom, és minden hétvégén adnak egy listát, hogy mit kell segíteni és azt meddig kell befejezni. Pl. hogy öntözzem meg a virágokat ebédig vagy porszívózzak fel délutánig. Ha nem csinálom meg, akkor az baj. De ha egy napon belül vagyok, az okés. Ja meg nyilván ha én csinálom a szenyókat, akkor nekem kell mosogatni utána. Ugyanígy van anya a többi dologgal. Ha már ebéd után elmosogatott, és mondjuk 3-kor eszek valamit, akkor azt utálja, ha csak úgy bedobom, mert el kell mosni.
2018. febr. 22. 19:34
 17/59 anonim ***** válasza:
93%
Amit leírsz mint segítséget, amit szüleid kérnek, teljesen rendben van egy normális családban. Lehet, most nem hiszed el, de később tényleg meg fogod köszönni.
2018. febr. 22. 19:37
 18/59 anonim ***** válasza:
92%
Teljesen normális, amit a szüleid bevezettek. Az élet nem habostorta, és hidd el, veled tesznek jót, ha erre felkészítenek. A főnöködet piszkosul nem fogja érdekelni, hogy mennyit alszol, és mennyire vagy túlterhelve. Továbbá teljesen jogos az is, hogy a terheket el kell osztani a családban, és ez még igazán nem is sok, amit tőled várnak.
2018. febr. 22. 19:40
 19/59 anonim ***** válasza:
92%
"Nem csak ennyi házimunkát várnak el anyáék." Azok alapján amit leírtál, abszolút nem vagy túlterhelve. A nyolc éves unokaöcsém megcsinálja ugyanezt, nem nyafog ilyen semmiségeken.
2018. febr. 22. 19:41
 20/59 anonim ***** válasza:
87%

Első vagyok, szerintem még mindig korrekt :) Én is így járnék el a gyerekekkel, ha szülnék.

Majd később örülni fogsz, hogy önálló leszel és nem bénázol össze-vissza, meglátod.

Azért megnéztem volna, akkor hogy állt volna a fejed, ha az én anyámat kaptad volna ki :D Írhatnék nagylitániát, de témánál maradva legyen elég: kötelezően ő készítette mindenkinek a szendvicset, nem volt apelláta, nem lehetett nem elvinni és azt tett mindig bele, amit ő akart. Azóta is hányingerem van már csak a paprika szagától is, mert sosem szerettem, mégis mindig belerakta abba a nyavalyás szendvicsbe, aztán mire megettem volna jól belepállott és áhhh... még pénzt se kaptunk, hogy vehettem volna helyette valamit. Mai napig szégyellem, de sokszor egyszerűen csak kihajítottam a rohadt zsömlét, vagy odaadtam a szegény osztálytársnak, mert az egészet átvette a paprika íze és nem bírtam megenni. Hiába könyörögtem neki hogy ne tegye bele, attól a pervctől, hogy először betettem a lábam a suliba, egészen érettségiig MINDEN NAP ilyen szendvicset készített.

A fél karom odaadtam volna a problémádért :D

2018. febr. 22. 19:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!