Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez csak szerintem nem fair?

Ez csak szerintem nem fair?

Figyelt kérdés

Otthon ilyen szabály van: egyik nap anya csinálja a reggeli szendvicseket, másik nap apa, harmadik nap a bátyám, és most, hogy gimibe mentem szeptembertől, nekem is kell. Utolsó nap meg vagy anya vagy apa.

Hétköznap csak nekem meg a bátyámnak kell szendvics, hétvégén meg egyik nap anyuék csinálnak kaját egész nap, másik nap meg nekünk kell reggelit vagy vacsit összedobni a bátyámmal. A főételt mindig anyuék intézik... De ez nekem akkor is kényelmetlen... Mindenki másnak az anyja csinálja a szendvicsét, nem kell korábban felkelnie. Mikor ezt mondtam anyának, hogy szeretnék tovább aludni, azt mondta, ő is... Hát, jó, nyilván. Legszívesebben ilyenkor magamnak nem is csinálnék, de a bátyám miatt kell.. Meg azt mondta, hogy ő is szeretne pihenni hétvégente, nem azért van ott, hogy kiszolgáljon minket és önállóság is kell a konyhában (is). De ez akkor sem tetszik, szerintem nem fair. Persze, nem 5 fogásos reggelit kell csinálunk, hanem tojást, virslit vagy ilyesmi, de én a gyerek vagyok szerintem... Ti mit gondoltok?

2018. febr. 22. 19:17
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
95%

Szeretném jelezni azoknak, akik minden ütődött kölöknél kizárólag a szülőket hibáztatják, hogy a kérdezőt láthatóan remekül nevelik, mégis s..ggfej.:-)

Drága kérdező, tisztázzuk a dolgokat: te otthon, a családban egy közösség tagja vagy, nem egy felsőbbrendű lény, akinek csak jogai vannak, kötelezettségek nélkül. Az együttélés alapvető szabálya, hogy a közös feladatokból mindenki kiveszi a részét. Azzal, hogy te elvégzed a házimunka egy részét, és rendet raksz magad után, nem "segítesz", hanem elvégzed azt, ami teljesen alap és elvárható egy 15 évestől. Amit a szüleid csinálnak, maximálisan korrekt, az én gyerekeim hetedikben önállóan készítették a szendvicsüket, nem kell hozzá agysebésznek lenni. Az, hogy a barinőidet magatehetetlen pólyásként kezelik otthon, elég sajnálatos, de teljesen irreleváns a ti családotok számára.

2018. febr. 22. 19:58
 32/59 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nagy felelősség a kutya, ezért nem is akadok ki és örülök, ha besegítenek mégis.

Nyáron nekem se kell hazajönnöm eddigre. Nálunk a 9 az jó, és anya is mondta, hogy őt is 9-ig engedték el régen, úgyhogy nem akart szigorúbbat.

2018. febr. 22. 19:58
 33/59 anonim ***** válasza:
91%

De baffus, ha csak TE akartál kutyát, és az kifejezetten a TE kutyád, mintsem inkább a kutyátOK, akkor miért is kéne a kényszerhelyzeteken kívül (mikor nem vagy otthon pl.) bárkinek is átvállalnia a felelőssegből?

Mikor öcsém teknőst akart muter kicsit húzta a száját, de végül megengedte. Soha nem volt kérdés, hogy 100%-ban ő látja el, ő suvickolja a mocsárszagú akváriumát meg a szűrőjét minden hónapban egyszer :)

Oké, két kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt, hogy a család többi tagja bedobott neki kaját meg utántöltötte az elpárolgott vizet, mikor hosszabb ideig nem volt itthon, de ennyi. Minek is kéne bárkinek többet csinálnia, mikor az az Ő teknőse?

Értékeld át a valóságképedet.

2018. febr. 22. 20:01
 34/59 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem jó ez a rendszer, nekem nagyon tetszik, és nem is kérnek tőled nagy dolgokat.
2018. febr. 22. 20:01
 35/59 A kérdező kommentje:
Hé, azért nem kell trágár módon beszélni rólam!
2018. febr. 22. 20:04
 36/59 anonim ***** válasza:
92%
"De azt hittem, egy családban figyelembe vesszük, ami mindenkinek jó,nem? " Pontosan. MINDENKINEK. És hidd el, anyukádnak nem jó hogy kiszolgáljon titeket.
2018. febr. 22. 20:07
 37/59 anonim ***** válasza:
61%

Úristen, borzalmas életed van rettenetesen sajnállak:-( Tudom a megoldást: vitesd magad intézetbe, ott sokkal jobb lesz neked hidd el, ott szeretik az ilyen hercegkisasszonyokat mint te.

Anyádék helyében, a hisztid miatt neked nem csinálnék se szendvicset se vacsorát de pénzt se kapnál venni valamit. Hálát adok az égnek hogy az én gyerekem nem egy ilyen hisztérika és sajnálom a családodat miattad:-( gondolom várják már hogy elköltözz úgy 50 évesen mert ezzel a szinttel kb akkorra leszel önálló és felelősségteljes. Most kb egy 5 éves szintjén állsz.

2018. febr. 22. 20:12
 38/59 A kérdező kommentje:

Most mindenki nekem esik, de ha belegondolunk, nagyon sokan vannak, akik szeretnek lusták lenni! Nem kell álszentnek lenni.

És nem maradok itthon. Ha nincs is elvárva, de mondták anyáék, hogy ha egyetemre megy a bátyám, vagy én, akkor legyünk koleszosak legalább 1-2 évig, hogy szokjuk a saját életteret.

2018. febr. 22. 20:20
 39/59 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező te egy hét után sírva jössz haza a koliból, mert elárulom a legszörnyűbbet: OTT MAGADRA KELL FŐZNÖD! jézusom, belegondolni is rossz ugye? Sőt, a kajádat a hét 5 napján magadnak kell elkészítened reggel. Nem fogod te ezt bírni mert leesik az aranygyűrű a pici ujjacskádról.

Szegény szüleid.

2018. febr. 22. 20:26
 40/59 anonim ***** válasza:
77%
Szüleid helyében megmondanám, hogy ha nem tetszenek a kötelességeid akkor nem lesznek jogaid sem. Nincs barátnőzés, nincs mozizás, nincs itt-ott alukálás. Iskola után húzol hazafelé, és ha nincs meg a legalább 4es átlag akkor még több szankció.
2018. febr. 22. 20:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!