Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez csak szerintem nem fair?

Ez csak szerintem nem fair?

Figyelt kérdés

Otthon ilyen szabály van: egyik nap anya csinálja a reggeli szendvicseket, másik nap apa, harmadik nap a bátyám, és most, hogy gimibe mentem szeptembertől, nekem is kell. Utolsó nap meg vagy anya vagy apa.

Hétköznap csak nekem meg a bátyámnak kell szendvics, hétvégén meg egyik nap anyuék csinálnak kaját egész nap, másik nap meg nekünk kell reggelit vagy vacsit összedobni a bátyámmal. A főételt mindig anyuék intézik... De ez nekem akkor is kényelmetlen... Mindenki másnak az anyja csinálja a szendvicsét, nem kell korábban felkelnie. Mikor ezt mondtam anyának, hogy szeretnék tovább aludni, azt mondta, ő is... Hát, jó, nyilván. Legszívesebben ilyenkor magamnak nem is csinálnék, de a bátyám miatt kell.. Meg azt mondta, hogy ő is szeretne pihenni hétvégente, nem azért van ott, hogy kiszolgáljon minket és önállóság is kell a konyhában (is). De ez akkor sem tetszik, szerintem nem fair. Persze, nem 5 fogásos reggelit kell csinálunk, hanem tojást, virslit vagy ilyesmi, de én a gyerek vagyok szerintem... Ti mit gondoltok?

2018. febr. 22. 19:17
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
90%
Anyukád feminista,ennyi,és igaza van,jo a rendszer,mert a nő anya,nem a család cselédje,de majd rájössz ha egy herét fogsz ki magadnak h o csinálja jol...
2018. febr. 22. 20:31
 42/59 anonim ***** válasza:
97%
Igen, kérdező, bevallom és lusta alaptermészet vagyok, gyerekként mamánál nyaraláskor volt hogy ebédre másztam ki az ágyból :D Sok lusta ember van, akiről nem is sejted, nekem például azóta 3 gyerekem van és egy elég nagy gazdaság, pedig tényleg imádok lustulni... csak időm nincs rá :D Van, hogy én is úgy kelek fel reggel, hogy könyörgöm még 10 percet, aztán az első kávé után elmúlik, viszont ha választani kéne hogy fetrengek vagy a család vagy a lustaság, nem is gondolkodnék és meg is teszem minden reggel, ahogy a gyerekeim is, pici koruktól állatot etetnek, zöldséget ültetnek-szednek velem, pedig ők is szeretnek lustulni reggel az ágyban. Elárulom, nekik még álmos reggeleken szabad is (de még nem tinik) hadd legyen gyerekkoruk, aztán pihenés után habos-kakaós reggelijük, de tiniként épp így lesznek, mint te, mert ezzel lesznek aztán felelős felnőttek.
2018. febr. 22. 20:36
 43/59 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk mindenki saját magának csinált reggelit, így olyan 13-14 éves korom óta magamnak csinálom (26 vagyok azóta :D külön élek-a férjem is magának készìt reggelit). Én ezt szoktam meg. Azóta sem szeretem, ha más ken nekem egy szendvicset, persze megköszönöm, de szeretem ízlesem szerint megkenni a szendvicset.

Szerintem a mindenki gondoskodjon magáról jobb, mert így te osztod be az időd, hogy mikor kelj, mikor reggelizz.

2018. febr. 22. 21:56
 44/59 anonim ***** válasza:
89%

nagyon sokan vannak, akik szeretnek lusták lenni!

Akkor nyugodtan legy lusta... Ures gyomorral. Nem kell masoknak szendvicset csinalni, de akkor masnap te se kapsz. Na szerinted fair?

2018. febr. 22. 22:33
 45/59 anonim ***** válasza:
88%
Szóval annyi az összes feladatod, hogy heti egy nap megcsinálsz reggel 3-4 szendvicset, hétvégén meg egy reggelit és egy vacsorát, amiben a bátyád is segít. Emellett a SAJÁT szobád rendben kell tartanod, gondoznod kell a SAJÁT kutyád ( aminek a finanszírozásában szüleid segítenek, ezt inkább köszönd meg!), és el kell mosogatnod a SAJÁT cuccaidat, amiket TE használtál. Ja, bocs, néha felporszívózol és növényt locsolsz...Ez egy héten összesen kb. 3-4 órányi elfoglaltság, ami lókuki. Mégis mire fel hepciáskodsz? Igazad van, olyan redszer kell, ami mindenkinek jó. De te mégis hogy képzelted el ezt a bizonyos rendszert? Van egy sejtésem...Pacsi a szüleidnek, teljesen korrektek.
2018. febr. 23. 00:08
 46/59 anonim ***** válasza:
4%
Feminizmus eredmánye, a nő a gyerekre testálja a feladatát,jo h nem főzzőn is a férj meg a rosszabb esetben a kiskoru gyerek is magára mert ha a nő fakanálhoz ér már viszket h cseléd..
2018. febr. 23. 00:21
 47/59 anonim ***** válasza:
84%

Mekkora tragédia szendvicset csinálni..

Ha nem tetszik ne kérj reggelit ne is csinálj.

Nem akarsz se vacsit se ebédet csinálni?Akkor ne csináld de ne is egyél a többiekéből.

2018. febr. 23. 00:52
 48/59 anonim ***** válasza:
0%
Utolso,a nő dolgo a konyha,a férj a gyerek ellátása ne a gyerekre huzza rá a kötelességét h ő pihengessen helyette..
2018. febr. 23. 00:56
 49/59 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg nagyon nagy dolog heti egyszer (!) felkelni emiatt 15 perccel korábban...
2018. febr. 23. 01:11
 50/59 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk mindenki magának csinál reggelit azt amit talál hütöben abbol.hétközben is .takaritani hétvégén annyit kell fiaimnak hogy a hétközben szanaszét szort szemetüket,kiviszik ,meg szelektiv szemetett kiviszik szelektiv kukához .
2018. febr. 23. 05:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!