Ez csak szerintem nem fair?
Otthon ilyen szabály van: egyik nap anya csinálja a reggeli szendvicseket, másik nap apa, harmadik nap a bátyám, és most, hogy gimibe mentem szeptembertől, nekem is kell. Utolsó nap meg vagy anya vagy apa.
Hétköznap csak nekem meg a bátyámnak kell szendvics, hétvégén meg egyik nap anyuék csinálnak kaját egész nap, másik nap meg nekünk kell reggelit vagy vacsit összedobni a bátyámmal. A főételt mindig anyuék intézik... De ez nekem akkor is kényelmetlen... Mindenki másnak az anyja csinálja a szendvicsét, nem kell korábban felkelnie. Mikor ezt mondtam anyának, hogy szeretnék tovább aludni, azt mondta, ő is... Hát, jó, nyilván. Legszívesebben ilyenkor magamnak nem is csinálnék, de a bátyám miatt kell.. Meg azt mondta, hogy ő is szeretne pihenni hétvégente, nem azért van ott, hogy kiszolgáljon minket és önállóság is kell a konyhában (is). De ez akkor sem tetszik, szerintem nem fair. Persze, nem 5 fogásos reggelit kell csinálunk, hanem tojást, virslit vagy ilyesmi, de én a gyerek vagyok szerintem... Ti mit gondoltok?
Nálunk mindenki saját magának csinált reggelit, így olyan 13-14 éves korom óta magamnak csinálom (26 vagyok azóta :D külön élek-a férjem is magának készìt reggelit). Én ezt szoktam meg. Azóta sem szeretem, ha más ken nekem egy szendvicset, persze megköszönöm, de szeretem ízlesem szerint megkenni a szendvicset.
Szerintem a mindenki gondoskodjon magáról jobb, mert így te osztod be az időd, hogy mikor kelj, mikor reggelizz.
nagyon sokan vannak, akik szeretnek lusták lenni!
Akkor nyugodtan legy lusta... Ures gyomorral. Nem kell masoknak szendvicset csinalni, de akkor masnap te se kapsz. Na szerinted fair?
Mekkora tragédia szendvicset csinálni..
Ha nem tetszik ne kérj reggelit ne is csinálj.
Nem akarsz se vacsit se ebédet csinálni?Akkor ne csináld de ne is egyél a többiekéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!