Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez csak szerintem nem fair?

Ez csak szerintem nem fair?

Figyelt kérdés

Otthon ilyen szabály van: egyik nap anya csinálja a reggeli szendvicseket, másik nap apa, harmadik nap a bátyám, és most, hogy gimibe mentem szeptembertől, nekem is kell. Utolsó nap meg vagy anya vagy apa.

Hétköznap csak nekem meg a bátyámnak kell szendvics, hétvégén meg egyik nap anyuék csinálnak kaját egész nap, másik nap meg nekünk kell reggelit vagy vacsit összedobni a bátyámmal. A főételt mindig anyuék intézik... De ez nekem akkor is kényelmetlen... Mindenki másnak az anyja csinálja a szendvicsét, nem kell korábban felkelnie. Mikor ezt mondtam anyának, hogy szeretnék tovább aludni, azt mondta, ő is... Hát, jó, nyilván. Legszívesebben ilyenkor magamnak nem is csinálnék, de a bátyám miatt kell.. Meg azt mondta, hogy ő is szeretne pihenni hétvégente, nem azért van ott, hogy kiszolgáljon minket és önállóság is kell a konyhában (is). De ez akkor sem tetszik, szerintem nem fair. Persze, nem 5 fogásos reggelit kell csinálunk, hanem tojást, virslit vagy ilyesmi, de én a gyerek vagyok szerintem... Ti mit gondoltok?

2018. febr. 22. 19:17
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
94%
Nanézdmár, ilyenkor gyerek, de ha nem engedik el a buliba, rögtön felnőtt lesz :D
2018. febr. 22. 19:21
 2/59 anonim ***** válasza:
90%
Igen csak szerinted nem fair.
2018. febr. 22. 19:23
 3/59 anonim ***** válasza:
93%
Ez egy tök igazságos rendszer. Lázadj nyugodtan, úgy még nehezebb lesz :D Add át üdvözletemet szüleidnek, nagyon jó arcok!
2018. febr. 22. 19:23
 4/59 Saku14 ***** válasza:
94%
Nincs ebbe semmi .. Enis magamnak csinalom. Sot egeszheten.. Nm mintha nagy dolog lenne de ti felvaltva csinaljatok. Szoval nm tom mi bajod
2018. febr. 22. 19:24
 5/59 anonim ***** válasza:
97%
Csináld meg előtte nap este a szendvicseket és rakd be a hűtőbe.
2018. febr. 22. 19:27
 6/59 A kérdező kommentje:
Az a bajom, hogy negyed órával többet lehetne aludni... Bátyámnak is mondtam, hogy miért nem szólt ő már, ő régebb óta csinálja.. Eleinte neki se tetszett a dolog, mert hogy ő fiú, de anya nem engedte, hogy kihúzza magát. Mondta, hogy ő meg nem cseléd vagy pincér. Most meg már örül a bátyám, mert megtanult jól főzni, és le tudta nyűgözni a csaját... Hűha... De akkor is... Nekem ez fárasztó! És akármelyik barátnőmnek mesélem, azt mondják, hogy náluk nem ilyen a rendszer.
2018. febr. 22. 19:28
 7/59 A kérdező kommentje:
Ha előtte nap csinálom, már nem lesz olyan ízű.
2018. febr. 22. 19:28
 8/59 anonim ***** válasza:
94%

Ha zavar, hogy hamar kell felkelni, akkor feküdj le korábban :')

Elvégre gyerekként még megteheted ugyebár. Ennél csak nehezebb lesz majd, hidd el. Ennyi házimunka még csak a jéghegy csúcsa.

2018. febr. 22. 19:29
 9/59 A kérdező kommentje:
Ja, és első! Bulizni nem mehetek, max ha elmúltam 16. Erre már nem is szólok semmit... Addig csak barátnőimnél aludhatok, vagy hozzájuk vagy hozzánk jöhetnek át. Meg nyilván moziba menés vagy ilyesmi, az engedett. De hétköznap este 7-re otthon kell lennem, pénteken 9-re, hétvégén is. Egyszer volt olyan, hogy tovább tartott a mozi, akkor kijött értünk apa.
2018. febr. 22. 19:31
 10/59 anonim ***** válasza:
94%
Feküdj le előző nap negyed órával hamarabb és hopp, máris lehet negyed órával többet aludni. Egyébként köszönöm a szüleidnek, remek ötletet adtak, ezt én is be fogom vezetni, ha a gyerekek nagyobbak lesznek. :)
2018. febr. 22. 19:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!