Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben költöznétek...

Ilyen esetben költöznétek otthonról terhesen/kisbabával?

Figyelt kérdés

Terhes lettem 18 évesen... Nem terveztük még a barátommal babát, először szerettem volna lediplomázni az egyetemen, dolgozni pár évet. De ugye ember tervez... Ezt a félévet még megcsinálom az egyetemen, de utána egy évig passzívon leszek.

Viszont a gond az, hogy anyukám azt szeretné, hogy a babával itt maradjunk, nálunk. Alapból nagyon jó a kapcsolatunk, szóval nem olyasmi, mint amit itt az oldalon lehet olvasni, és örülök, hogy ennyire szereti már most az unokáját (13 hetes terhes vagyok). Apukám szerint meg jobb, ha külön megyünk, hiszen egy család leszünk mi hárman, egy idő után zavarni fog minket, hogy anya mindenhez asszisztálna.

Egy részem apuval ért egyet, hogyha gyerekünk lesz, akkor legyen egy saját otthonunk. Mert hiába mondja anya, hogy az emeleti részt megcsináltatja nekünk teljesen, szóval nem hárman laknánk az én 'gyerekszobámban', de azért mégis más úgy élni, hogy tudom, a szüleink alattunk alszanak.

Viszont anya azzal jön, hogy még sosem volt semmilyen felelősség rajtam és ez a baba teljesen megváltoztat majd mindent, jól fog jönni a segítsége, meg hogyha majd a barátom újra elkezd dolgozni, akkor nem leszek egyedül. Igaz, hogy amennyire várom ezt a babát, annyira félek is attól, hogy milyen leszek anyaként, milyen lesz az új életünk. Tehát ha itthon maradunk, az jóval kényelmesebb lenne. Viszont valószínűleg hiába lenne itt a babó, ugyanúgy gyerekként lennék kezelve, aki nem tudja ellátni magát, vagy a babát, nem tud gondoskodni róla. Szóval mindkét opció mellett van pro és kontra...

2018. febr. 19. 21:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 A kérdező kommentje:

Végre valamiben igazatok is lett!

Igen, mindenki nagyon örül a babának és már alig várjuk, hogy itt legyen velünk. :)

De nem szeretnék ide már több kommentet írni, felesleges volt kiírnom a kérdést. A normális válaszokat köszönöm szépen, további szép estét nektek.

2018. febr. 20. 17:54
 72/79 anonim ***** válasza:
49%
#68: Nézd, ha ennyire bizonytalan vagy, ráadásul a mosást, főzést, takarítást sem tudod önállóan megoldani, akkor várjatok a költözéssel egy kicsit. Legalább addig, amíg ezek nagyjából "menni" fognak. Végülis ráértek akkor is költözni, ha mondjuk, a gyerek már fél- egy eves. Feltéve, hogy a barátodnak valóban nem lenne gond, ha egy ideig, a szüleiteknél élnétek. Mindenesetre, nagyon át kell beszélnetek a dolgot, elsősorban a barátoddal, másodsorban a szüleiddel.
2018. febr. 20. 17:58
 73/79 anonim ***** válasza:
100%
Könyörgöm, ígérd meg, hogy anyádnál maradsz. A végén még elfelejted megetetni vagy szaros pelusban hagyod órákig, mert azt hitted a bejárónő vagy anyád kicserélte már. Légyszi :D
2018. febr. 20. 18:22
 74/79 anonim ***** válasza:
69%
65-ös,hogy érted hogy dolgozik az irigység?Szerinted ő jó helyzetben van?
2018. febr. 20. 18:27
 75/79 anonim ***** válasza:
65%
#74: Igen, a családi és anyagi hátteret illetően feltétlenül, ezt pedig rengeteg ember szokta irigyelni, főleg az utóbbit. Ehhez elég, csak itt a GYK- n körülnézni a kérdések között. Az más kérdés, hogy mivel minden "alá lett téve", önállótlan. Viszont ezen 18 évesen, még nem késő változtatni, már ha akar.
2018. febr. 20. 18:42
 76/79 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon jó háttérrel rendelkezem, szüleim nagyon jól állnak, de mit kaptam már 14 évesen is, ha nem csináltam meg a rám szabott házimunkát... Szerintem a többségnek nem az irigység a baja, hanem fogják a fejüket anyuka-apuka nevelési bakiján. Hatalmas bakiján. És igen, tudna változtatni, ha akarna, de nem akar. Bár szerintem kamu sztori.
2018. febr. 20. 19:05
 77/79 anonim ***** válasza:
93%

Igen, mindenki nagyon örül a babának és már alig várjuk, hogy itt legyen velünk. :)

Eltudom képzelni,Anyuka dolgozik,háztartást vezet és mellé kap egy ujszülöttet is.. Remélem h kamu..

2018. febr. 20. 19:11
 78/79 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az az érzésem hogy kamu.Oldalanként előáll újabb hajmeresztő részlettel,mint aki arra megy hogy hergelje a válaszolókat.Jó az anyagi helyzete,bár egy forintot sem ő keresett meg.A családja az anyja meg az apja,akik ilyennek nevelték és most is a popója alá tolják a párnát.A jövője várhatóan az lesz hogy a pasija lelép mert megelégeli őt,a nagymama neveli a gyerekét,ő meg költi s pénzt a helyi plázában és új fejnivaló pénzeszsákra vadászik...Erre ki irigy?
2018. febr. 20. 19:42
 79/79 anonim ***** válasza:
89%
Ez a mondat érdekes " Ezt a félévet még megcsinálom az egyetemen, de utána egy évig passzívon leszek" - és ha letelt az egy év? Anyukád neveli a babádat? Maradj náluk mert ahogy, olvasni, magadat nem tudod ellátni, életképtelen vagy! És önző is!
2018. febr. 23. 21:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!