Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben költöznétek...

Ilyen esetben költöznétek otthonról terhesen/kisbabával?

Figyelt kérdés

Terhes lettem 18 évesen... Nem terveztük még a barátommal babát, először szerettem volna lediplomázni az egyetemen, dolgozni pár évet. De ugye ember tervez... Ezt a félévet még megcsinálom az egyetemen, de utána egy évig passzívon leszek.

Viszont a gond az, hogy anyukám azt szeretné, hogy a babával itt maradjunk, nálunk. Alapból nagyon jó a kapcsolatunk, szóval nem olyasmi, mint amit itt az oldalon lehet olvasni, és örülök, hogy ennyire szereti már most az unokáját (13 hetes terhes vagyok). Apukám szerint meg jobb, ha külön megyünk, hiszen egy család leszünk mi hárman, egy idő után zavarni fog minket, hogy anya mindenhez asszisztálna.

Egy részem apuval ért egyet, hogyha gyerekünk lesz, akkor legyen egy saját otthonunk. Mert hiába mondja anya, hogy az emeleti részt megcsináltatja nekünk teljesen, szóval nem hárman laknánk az én 'gyerekszobámban', de azért mégis más úgy élni, hogy tudom, a szüleink alattunk alszanak.

Viszont anya azzal jön, hogy még sosem volt semmilyen felelősség rajtam és ez a baba teljesen megváltoztat majd mindent, jól fog jönni a segítsége, meg hogyha majd a barátom újra elkezd dolgozni, akkor nem leszek egyedül. Igaz, hogy amennyire várom ezt a babát, annyira félek is attól, hogy milyen leszek anyaként, milyen lesz az új életünk. Tehát ha itthon maradunk, az jóval kényelmesebb lenne. Viszont valószínűleg hiába lenne itt a babó, ugyanúgy gyerekként lennék kezelve, aki nem tudja ellátni magát, vagy a babát, nem tud gondoskodni róla. Szóval mindkét opció mellett van pro és kontra...

2018. febr. 19. 21:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
33%

Csak most olvasgatok vissza: nem értem, attol mert más kemeny gyereknek érzi magat hogy nem hív bejaronot, más miért ne tehetne? Attol miért lenne rosszabb ember?

Néha nekem is jól jönne, pedig "csak" egy gyerekem van.

2018. febr. 20. 14:33
 52/79 anonim ***** válasza:
100%
49-es,vonaglani nem volt lusta a kérdező,meg pénzes pasit találni sem volt lusta.Csak ha majd véget ér a "szerelem" nem tudom hogy akar boldogulni az aranytojást tojó tyúk nélkül.
2018. febr. 20. 14:40
 53/79 anonim ***** válasza:
100%
22 vagyok de eszemben sincs bevállalni egy gyereket. Pont azért mert totál nem vagyok rá felkészülve. Te meg 18 vagy hát mit ne mondjak elolvastam a kommenteket és hát sajnálom a gyereket. Kipottyantod majd szépen aztán le van tojva. Te magad is egy gyerek vagy még. A bejárónővel nincs bajom ha van rá pénzetek hajrá viszont az meg tuti biztos hogy egy életképtelen ember vagy. A pasiddal előbb vagy utóbb szakítás lesz mert még 18 vagy majd később jön az hogy te szórakozni akarsz meg pasizni ja de bocs közbe van egy gyerek is akit szerintem majd anyud fog nevelni. Aztán gondolkozhat mit rontott el a saját lánya nevelésén. Felelőtlen dolog hogy bevállalod a gyereket mikor te is az vagy. Minek? Anyukádnak?
2018. febr. 20. 14:57
 54/79 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek esküszöm.

Egy életképtelen, magatehetetlen kislány vagy még, isten bizony a 8 éves (!) kislányom önállóbb mint te b+.

Maradj is anyud szoknyája mellett, de ne sírj azon, hogy a hapsid záros határidőn belül meglép, legalábbis ha csepp esze van.

Minek neked gyerek?Saját magad nem tudod ellátni, hogy akarsz gondoskodni egy babáról?A nagymamát fogja hinni az édesanyjának, téged meg a nővérének.

Nekem nem volt segítségem amikor szültem (egyikőnk szülei sem éltek már), szóval magam voltam, párom dolgozott.Ja, csak nem ismeretlen a fakanál számomra, felismerem a porszívó elejét, s kiigazodok a mosógépen való jeleken is.

Igaz, nem 18 évesen lettem terhes, hanem 25, s az eszem is több volt, mint ami neked valaha is lesz.

Sajnálom a barátodat, de a születendő gyerekedet még jobban!

2018. febr. 20. 15:03
 55/79 anonim ***** válasza:
100%
Sejtettem h pénzes a pasi, akor szokott igy becsuszni a gyerek bogyo mellett,szakitás persze már opcio, jo kis tartás dij. Meg bejáronő. Sajnálom a pasit meg a babát..
2018. febr. 20. 15:11
 56/79 A kérdező kommentje:

Miért kell bántanotok?! (vagyis miért próbáltok bántani, mert nem igazán izgat, hogy ki mennyire sajnálja a babámat, vagy a barátomat)

Egy ártatlan kérdést írtam ki, mivel ez az oldal erre való. Ha nem tudok beszólás nélkül válaszolni, akkor NE tegyétek. Ne húzzátok az én időmet sem, és ti is elfoglalhatjátok magatokat mással, kicsit hasznosabb dolgokkal.

2018. febr. 20. 15:32
 57/79 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld, el tudjuk foglalni magunkat, ki főzéssel, ki mosással, én speciel megyek mindjárt vasalni.Szörnyű dolgok ezek ám egy háztartásban, anyaként és feleségként élünk, hú mindjárt belepusztul itt valamelyikőnk.

Én a külön költözést javasolnám, legalább leszel önálló annyira, amennyire egy anyának illik.

2018. febr. 20. 15:40
 58/79 anonim ***** válasza:
82%
Az arcod elég nagy a semmire..
2018. febr. 20. 15:42
 59/79 A kérdező kommentje:
Nincs nagy arcom egyáltalán, de azt nem viselem el senkitől, ha ok nélkül akarnak bántani!
2018. febr. 20. 15:42
 60/79 anonim ***** válasza:
94%

Senki nem bánt itt téged, kértdeztél, kaptál válaszokat.Abban mi a bántás, hogy leírtuk, bizony illő lenne önellátóvá válni kismamaként?

Ne meséld azt be itt senkinek (főleg nem érett felnőtt nőknek), hogy bonyolult egy mosást elindítani.Tudod mennyit fogsz te mosni ha megszületik a baba?Többet mint gondolnád, pedig már eldobható pelenkák vannak.

Tudod, hogy nem anyatejen fog élni 18 éves koráig?

Most komolyan azt szeretnéd, hogy édesanyádat nézze az anyjának, téged meg csak valami rokonnak?

Te azért akarsz otthon maradni, mert lusta vagy bármit is tenni amit viszont az édesanyák 98%-a megcsinál nap mint nap.

2018. febr. 20. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!