Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben költöznétek...

Ilyen esetben költöznétek otthonról terhesen/kisbabával?

Figyelt kérdés

Terhes lettem 18 évesen... Nem terveztük még a barátommal babát, először szerettem volna lediplomázni az egyetemen, dolgozni pár évet. De ugye ember tervez... Ezt a félévet még megcsinálom az egyetemen, de utána egy évig passzívon leszek.

Viszont a gond az, hogy anyukám azt szeretné, hogy a babával itt maradjunk, nálunk. Alapból nagyon jó a kapcsolatunk, szóval nem olyasmi, mint amit itt az oldalon lehet olvasni, és örülök, hogy ennyire szereti már most az unokáját (13 hetes terhes vagyok). Apukám szerint meg jobb, ha külön megyünk, hiszen egy család leszünk mi hárman, egy idő után zavarni fog minket, hogy anya mindenhez asszisztálna.

Egy részem apuval ért egyet, hogyha gyerekünk lesz, akkor legyen egy saját otthonunk. Mert hiába mondja anya, hogy az emeleti részt megcsináltatja nekünk teljesen, szóval nem hárman laknánk az én 'gyerekszobámban', de azért mégis más úgy élni, hogy tudom, a szüleink alattunk alszanak.

Viszont anya azzal jön, hogy még sosem volt semmilyen felelősség rajtam és ez a baba teljesen megváltoztat majd mindent, jól fog jönni a segítsége, meg hogyha majd a barátom újra elkezd dolgozni, akkor nem leszek egyedül. Igaz, hogy amennyire várom ezt a babát, annyira félek is attól, hogy milyen leszek anyaként, milyen lesz az új életünk. Tehát ha itthon maradunk, az jóval kényelmesebb lenne. Viszont valószínűleg hiába lenne itt a babó, ugyanúgy gyerekként lennék kezelve, aki nem tudja ellátni magát, vagy a babát, nem tud gondoskodni róla. Szóval mindkét opció mellett van pro és kontra...

2018. febr. 19. 21:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
84%
*három
2018. febr. 20. 11:14
 32/79 A kérdező kommentje:

Nem a szobaszám a lényeg itt igazából. De nem értem, miért kell magyarázni, hogy egy háló, plusz nappali elég, mikor nyilvánvaló, hogy nem. :D

Oké, ha nektek megfelel, de számunkra nem és nekünk kéne majd ott élni.

2018. febr. 20. 11:21
 33/79 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező a 27-es sorszámú írásodat olvasva hallooood.....Erre én már nem is tudok mit írni.Mint egy 14 éves leányanya...Ezt olvasván mást tanácsolok mint eddig.Maradjatok a szüleidnél.Nemhogy a babát nem tudod ellátni,de magadat sem.Vagy legyen a barátod a gyámod :D Hogy akarod a gyereket gondozni ha a porszívó is gondot okoz.A barátod megfogta veled az Isten lábát hallod-e :D
2018. febr. 20. 11:22
 34/79 anonim ***** válasza:
91%
De babám, én azt mondom, hogy amíg kicsi a gyerek addig elég :D Könyörgöm, ne legyél már ennyire tini, nőj fel a feladathoz, ha már ez a helyzet. Viszont kezdem belátni, hogy igaza van az előttem szólónak, jobb lesz ha otthon maradsz, ti nem vagytok egy család, még te is egy kislány vagy. Sajnálom, remélem anyukád rendesen fel tudja majd nevelni szerencsétlen gyereket.
2018. febr. 20. 11:33
 35/79 anonim ***** válasza:
62%
Szóval külön szobában lesz a kis újszülött.Hát te aztán nem leszel egy aggódós anyuka..
2018. febr. 20. 11:34
 36/79 A kérdező kommentje:

Igen, külön szobában lesz a saját kiságyában, bébiőrrel és légzésfigyelővel. :)

Ő is tud majd aludni és nekünk sem kell este 8 után csendben feküdni, nehogy felébredjen miattunk. Nem az határozza meg, hogy valaki milyen anya lesz, hogy hány centire alszik tőle a gyereke.

2018. febr. 20. 11:35
 37/79 anonim ***** válasza:
91%
Én is külön raktam, szerintem ezzel nincs gond. Viszont ez a sztori.. :D Remélem kamu.
2018. febr. 20. 11:39
 38/79 A kérdező kommentje:

Nem kamu semmi.

Egyszerűen a szüleimmel éltem egész életemben, sosem kellett főznöm, vagy takarítanom. Nyilván ha rá lettem volna szorulva, megcsinálom. De nem voltam, általában itthon mindig rend és tisztaság van. A kajával ugyanez a helyzet, anyukám imád sütni, főzni, ezért tuti tele van a kamra és a hűtő, mindig van itthon valami. Vagy ha nincs, akkor rendelek, vagy éttermezek, az kényelmesebb. Szóval sosem voltam arra rákényszerülve, hogy csináljak magamnak ezt-azt, vagy kitakarítsak.

2018. febr. 20. 11:43
 39/79 anonim ***** válasza:
91%
De akkor hogy képzeled el az anyaságot illetve a továbbiakat? Anyukád fog továbbra is mindent csinálni? Beállítja neked a mosógépet, főz majd a gyerekre? Ki is takarít majd?
2018. febr. 20. 11:45
 40/79 anonim ***** válasza:
88%
Illetve, azt mondtad h egy darabig együtt éltetek a barátoddal, ott sem kellett csinálnod semmit?
2018. febr. 20. 11:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!