Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben költöznétek...

Ilyen esetben költöznétek otthonról terhesen/kisbabával?

Figyelt kérdés

Terhes lettem 18 évesen... Nem terveztük még a barátommal babát, először szerettem volna lediplomázni az egyetemen, dolgozni pár évet. De ugye ember tervez... Ezt a félévet még megcsinálom az egyetemen, de utána egy évig passzívon leszek.

Viszont a gond az, hogy anyukám azt szeretné, hogy a babával itt maradjunk, nálunk. Alapból nagyon jó a kapcsolatunk, szóval nem olyasmi, mint amit itt az oldalon lehet olvasni, és örülök, hogy ennyire szereti már most az unokáját (13 hetes terhes vagyok). Apukám szerint meg jobb, ha külön megyünk, hiszen egy család leszünk mi hárman, egy idő után zavarni fog minket, hogy anya mindenhez asszisztálna.

Egy részem apuval ért egyet, hogyha gyerekünk lesz, akkor legyen egy saját otthonunk. Mert hiába mondja anya, hogy az emeleti részt megcsináltatja nekünk teljesen, szóval nem hárman laknánk az én 'gyerekszobámban', de azért mégis más úgy élni, hogy tudom, a szüleink alattunk alszanak.

Viszont anya azzal jön, hogy még sosem volt semmilyen felelősség rajtam és ez a baba teljesen megváltoztat majd mindent, jól fog jönni a segítsége, meg hogyha majd a barátom újra elkezd dolgozni, akkor nem leszek egyedül. Igaz, hogy amennyire várom ezt a babát, annyira félek is attól, hogy milyen leszek anyaként, milyen lesz az új életünk. Tehát ha itthon maradunk, az jóval kényelmesebb lenne. Viszont valószínűleg hiába lenne itt a babó, ugyanúgy gyerekként lennék kezelve, aki nem tudja ellátni magát, vagy a babát, nem tud gondoskodni róla. Szóval mindkét opció mellett van pro és kontra...

2018. febr. 19. 21:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
91%
Én is külön mennék a helyetekben. Bármilyen jó is a kapcsolatod anyukáddal, egy idő után idegesíteni fog, hogy mindig ott van, segítene, tanácsot ad, még ha jó szándékkal is teszi. Gondolom a barátod nem lakik olyan messze, tudtok majd rebdszeresen találkozni, és ha segítség ell akkor elérhető távolságra lesznek, de mégsem a nyakatokban 0-24-ben.
2018. febr. 19. 22:02
 12/79 A kérdező kommentje:
Hát a barátom lakását már most is kicsinek érzem néha... Ott babaszoba sem lehetne, mivel egy nappaliból és egy hálószobából áll, amihez tartozik egy pici gardrób. Egy párnak persze megfelel, de babával már kényelmetlen lenne. Főleg, hogy emeleti lakás, a lift hol működik, hol nem. Az elsőre egyedül felsétálok, de egy babakocsit pl. nem cipelnék fel.
2018. febr. 19. 22:06
 13/79 anonim ***** válasza:
58%
Külön. Alap,se szülővel se anyosékkal. Válás az összes vége.. Amugy nem értem miért kell egyből szülni. Annyi féle védekezés van..
2018. febr. 19. 22:14
 14/79 anonim ***** válasza:
90%
De téged tényleg nem érdekel mit akar a párod?
2018. febr. 19. 22:33
 15/79 anonim ***** válasza:
68%

Természetesen külön! Ti már külön család lesztek. Továbbá , ha a párod már egyedl, szülőktől mentesen él egy ideje, akkor nem fogja megszokni, hogy ‘anyósék’ ott laknak ehy szinttel lejjebb.

(Nem bírom ki, de muszáj reagálnom erre az “ember tervez” megjegyzésre... Az ember -megfelelően- védekezik, ha nem akar gyereket...)

2018. febr. 19. 22:34
 16/79 A kérdező kommentje:

Persze, hogy érdekel, mit szeretne a barátom. De ő maga mondta, hogy alkalmazkodik, csináljuk úgy, ahogy nekem a legjobb. Hiszen azért ez az én életemben kicsit nagyobb változás lesz...

Az meg nem tudom, hogy jön ide, hogy mivel védekeztünk. De mivel már két válaszoló is megemlítette, elárulom, hogy másfél éve gyógyszert szedtem, sosem volt probléma. Mégis terhes lettem.

2018. febr. 19. 22:44
 17/79 anonim ***** válasza:
94%
Akkor se lesz neki jó. Több éve önellátó ember nem szívesen megy vissza gyerek szintre, más szabályok közé. És valóban ti már egy kis család vagytok mint írod az egyetemet egy évig hanyagolod tehát lesz időd felfedezni az anyaságot. Persze anya segíthet néha mint minden más nagymama,de jobb hogy ha ezt ti oldjátok meg.
2018. febr. 19. 22:51
 18/79 anonim ***** válasza:
91%
Igazából te szerintem eldöntötted, hogy ott maradtok anyudéknál. Ez nem verseny, hogy kinek lesz nagyobb változás az életében. Szerinted neki egyszerű? Nem elég, hogy becsúszott a baba, cuccolhat anyósékhoz, majd dolgozhat tovább napi x órát...
2018. febr. 19. 22:54
 19/79 anonim ***** válasza:
39%

Egy ilyen értelmes lánynak hogy nincs esze védekezni?

Ha már egy idősebb pasihoz olyan érett vagy,a pasi farkára húzathattál volna kontont,írom nőként,úgy,hogy nekem is pár évvel idősebb a párom.

Minden esetre kitartást!

Én a helyedben levelezőre mennék majd vissza,mert nappalin kis gyerekkel kvázi lehetetlen.

Egyébként milyen szakon tanulsz?Csak mert abból maszekolhatsz és lenne egy kis önálló kereseted.

Okos nő nem hagyatkozik másokra és mindent bekalkulál.Meg legalább próbál egy maszek szintjén önállósulni.

Lehet tudni,mennyi idős a párod?Csak kíváncsiság.

2018. febr. 19. 23:06
 20/79 anonim ***** válasza:
17%

Éppen ezért írtam a kotont,az a legbiztosabb.A fogamzásgátló egy kalap szart nem ér.

Egyik volt osztálytársnőm egyszer kihagyta,már teherbe is esett.

2018. febr. 19. 23:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!