Ezért külön költöznétek, csak máshova?
Szerintem egy madárkával kibékülnének, és legalább gyakorolhatod, mennyire vagy kitartó az állatgondozásban. Madár jóval kevesebb időt igényel egy kutyusnál.
Papagájt akkor vegyél, ha vállalod azt, hogy rendszeresen kiengeded a lakásba, és bizony meg fog rágni ezt-azt és pottyantani is fog.ű
Zebrapintyekkel kevesebb a gond, ők nem szeretik elhagyni a kalitkát, viszont őket csak párban lehet tartani és jó nagy kalitka kell nekik, hogy tudjanak mozogni.
Madarak után sokat kell takarítani, mert szórják szét a magot.
Ez így nincs rendben.
Ha ott a külön, kihasználatlan lakás, ahová - értelemszerűen - megengedem, hogy beköltözzön a felnőtt gyerekem, akkor ennyi... odaköltözik, önálló, felnőtt életet él, ergo nem pofázok bele a dolgaiba. Nyilván ésszerű határok vannak, de ezek olyan evidensek, hogy ki se kell mondani, pl. ne b..ssza szét a falakat, vagy ha útban van a nagyszekrény, akkor szóljon, mielőtt kidobná... stb., tehát ilyen mértékű dolgok. De ez nekem sehogy nem áll össze, hogy "elküldöm" önálló életet élni, de megszabom, hogy nem tarthat állatot. Mi lesz még, megmondják, hogy ez a barátnőd felmehet, az meg nem? Pasit nem vihetsz? 10-kor kapuzárás, 11-kor fekvés
Én megkérdezném, hogy akkor hogy van ez, most gyereknek tartanak-e vagy felnőttnek.
Vagy magát a lakást féltik egy állattól? Miért? Mit gondolnak, kárt tesz benne? Miben, mennyit, hogyan? Mondd meg, hogy kifizeted (úgysem lesz ilyen). Más tippem már nincsen, ennyire tudtam körbejárni a témát.
"amit szívesen befogadtam volna"
Persze, mindneki szíve megesik, ha ilyent lát, de legalább 10 évre le leszel kötelezve. Ezt is átgondoltad?
Egyedül egy kutyával élni. Ugye tudod, nincs napokra eltűnés, nem akarok reggel kelni, késő van, hideg van, esik az eső. Ezek mind nincsenek, ha kutyád van és egyedül élsz.
Még egy 2 napos hétvége is szervezést igényel, mert kutya sittert kell keresned, aki eteti és sétáltatja naponta többször az állatot.
Azért van ennyi menhelyi kutya, mert az emberek érzelmi felindulásból szerzik be a házi kedvencet, és amikor rájönnek, hogy ez mennyi kötöttség és felelősség, akkor már nem tudják vállalni. Aki egyedül él, arra ez hatványozottan vonatkozik.
40 fokos lázasan, influenzásan, törött lábbal is vinni kell ám az ebet naponta többször.
Átgondoltad te ezt egyedül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!