Mit mondjak ezután anyukámnak? Rájuk nyitottam. És ti kihez költöznétek, apa vagy anya?
Szia!
Véleményem szerint nagyon sok olyan dolog áll a válásuk hátterében amiről nem tudsz, és nem akartak neked elmesélni, hogy ne "ábrándulj ki" egyik szülődből sem. Nem tudhatod, hogy apukád ténylegesen éppen dolgozik már 4 napja egy másik városban, vagy esetleg más nővel van. Nem hiszem, hogy a szüleidnél megcsalásnak számít már, hogy anyukád mással volt, hiszen anyukád sem kockáztatna ekkorát, hogy szinte előtted visz be mást a házba és a szobájába. Ne ítélkezz a szüleid felett, hiszen sok mindent nem tudsz. Lehet, hogy apukádnak már fél éve szeretője van, lehet, hogy nem. Lehet, hogy anyukád volt a ludas és neki volt szeretője..de lehet, hogy nem. Lehet, hogy megbeszélték apukáddal, hogy mivel válófélben vannak, akkor mindenkinek megengedett az új partner. Előfordulhat, hogy egyébként már fél éve, esetleg évek óta mással élnek szexuális életet, van is valakijük, csak miattad titkolták..
Kiábrándító, de ez a rideg valóság. Csak azért írtam le neked ezt, mert sosem tudhatod mi áll a dolgok mögött, mert csak a te helyzeted, lelkedet szeretnék megkímélni.
Szerintem ha hazaért anyukád, ülj le vele, és kérdezd meg mi ez az egész. Biztosan őszintén el fogja mesélni, és magyarázatot fog adni.
Kitartás!
Én 14 éves fejjel azt választanám akivel jobban kijövök, és akitől nagyobb tartásdíjat kapnék, nem utolsó sorban át kell gondolni azt is hogy egy szem gyerek vagy, így biztos hogy rád hagyna anyukád vagy apukád mindent. Hacsak nem lesz anyukádnak még egy gyereke most már
Abból kiindulva hogy Apád dolgozik rengeteget, rámenne a gyerekkorod elzüllenél a magányba, és ez nem lenne jó szempont, ha csak nem változtat a munka mennyiségén
Anyukád viszont többet van veled, de el kell viseld majd az esetleges mostoha apád..
Én megmondanám neki hogy csalódtam benne, és ha a válásnál választanom kell, biztos hogy nem Te leszel az anyu.
21/F
Semmit, ha felhozza, akkor megbeszélitek.
Ha apukád ennyit dolgozik, akkor hogy költöznél hozzá? Hetente 1-2x találkoznátok az jó lenne? Szerintem ha elválnak, akkor maradj anyukádnál.
Maximum azt tudod csinálni, hogy megkérdezed anyukádat, hogy tudja-e apukád a másik férfit, és nyomatékosan megkéred, hogy ha nem, akkor ne titkolózzon, meg hazudozzon mert ez nem példamutatás, és, hogy nem akarsz apukádnak rosszat. Többet nem tehetsz, hiszen ez nem a te dolgod. De megértelek, sok sikert!
Ne haragudj anyukádra. Nem tudhatod, hogy mi történt, nagyon is elképzelhető, hogy apukád viselkedése is közrejátszott, hogy más is bejött a képbe. Azt sem tudhatod, hogy apukádnak van-e valakije. A gyerekeknek nincs joguk bírálni a szüleik életét, olyan keveset látnak belőle. Fogadd el, hogy így történt, valószínűleg egyikük sem így képzelte el a házasságot.
Ha apukád keveset van itthon, akkor valóban jobb lenne, ha anyukáddal maradnál, és azt a kevés időt, amikor itthon van, apukáddal tölthetnéd.
Szerintem jobb lenne megbeszélni a dolgot, mikor anyukád hazajön. Én valahogy így kezdeném:
,,Anyu, szeretnék beszélni veled valamiről. Tegnap este nagyon fájt a fejem, és bementem hozzád gyógyszert kérni, de megláttalak valakivel."
Szerintem ha jó a viszonyotok, akkor biztosan meg tudjátok beszélni.
Tudom, hogy rossz, én 13 voltam, mikor a szüleim elváltak, hasonló okokból- apu nagyon sokat dolgozott, és nagyon keveset láttuk-, mégis normális ember lett belőlem :) Próbáld elfogadni, hogy ők is emberek, és csak boldogok szeretnének lenni. Kitartást!
Semmit ne mondj neki.
Hogy hova akarsz költözni, neked kell tudnod.
Ha ez segít: mi apukánkhoz költöztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!