Hogyan segíthetném elő a normális anya-lánya viszonyt?
Hála az égenk, én már kirepültem, de van egy 12 éves húgom. Ő a negyedik gyerek. Édesanyánk 53 éves.
Pont lenne ideje foglalkozni a hugimmal, de már ereje, türelme nincs hozzá. A húgocskám rendszeresen hozzánk menekül, mert anyánk kiabál, türelmetlenkedik és zsarnok vele.
Én megtanultam kezelni anyánkat kamaszkoromban, meg akkor még nem csak rám irányult a figyelem, hiszen a húgom pici volt és még két idősebb tesóm is van.
De most egyedül van, anyánk klimaxol, a húgica pedig nyakig merül a kamaszkor kezdeti nehézségeibe: mellfeszülés, hormonhiszti, hirtelen növekedés és minden velejáró izom és izületi fájdalom, göcsölget a hasa, és jelentkezett a "tavaszi zsongás". De anyánk élből elutasítja a húgom nőiességét.
A szüleink házassága se túl boldog: anyukám mostanában (inkább két éve) egy klimaxos boszi lett, apánk menekül otthonról:inkább a telepen bütykölge valamit, vagy haverok, kocsma.
A bátyám még otthon lakik, de csak aludni jár haza, a legidősebb testvérem évente-kétévente jön.
Anyánk is tudja, hogy nem jó amit csinál, szembesítettem is vele. De ha bekattan, a jó ég óvja aki az útjába kerül.
Most azon ment a balhé hogy a húgom nem akart a nénénknél maradni: Van egy 5 éves unokatestvérünk, és majdnem egy hétig bébiszittelte. Elméletileg a gyerek az apjávaql volt, de gyakorlatilag a húgom vigyázott rá tavaly is.
Megértem a húgomat, mert bár anya vagyok, és sokat bébiszitteltem, de az a gyerek csúcs. Hisztis, akarnok, még azt is megmondja, hogy hogyan ülj. Ha valami nem a kedve szerint alakul akkor üvölt teli torokból. A szülők annak a híve, hogy a gyerek magát neveli.
Azért nekem kell cselekedni, mert én vagyok az egyetlen, aki megveti a lábát anyánk előtt, aki visszaszól.
Utoljára kb egy hónapja volt, egy hétvégén, hogy ott voltam segíteni, anyánk meg beivott, miután apám megint lelépett.
Húgom lejött a picébe, hogy süthet-e a lányomnak mirelit pizzát. Na kapott olyan leosztást, hogy nem pakol el maga után, hogy a szobája egy hányadék, stb...
Na akkor én ráparancsoltam a húromra, hogy szedje össze a sulis cuccait, mert jön velünk haza. Anyánkat beraktam a zuhany alá (egy fejjel nagyobb vagyok, meg nem nagy kunszt kiállni egy részeg ellen) letettem aludni, befejeztük a pincét és hazajöttünk. A húgom egész éjjel sírt nekem, hogy milyen megalázó és milyen kínos volt hallgatni anyánkat.
A következő hétvégén azt hittem sikerült megbeszélnünk, ott mediátorkodtam, de sajnos megint jönnek a generációs gondok. Egyszerűen anyánknak nincs türelme foglalkozni a húgommal. Öreg hozzá.
Húgocskám mesélte, hogy gyakran arról álmodozik, hogy nálunk él, nem ő a kicsi, és emeletes ágyon alszanak a lányommal.
Én is gyakran gondolok arra, hogy elhozom onnan. De jogilag sem lehetséges, meg nem akarom szétszedni a családot.
Nem tudom mit tehetnék.
Így is éppencsak megélünk, de ki kell számolnom, mire költök.
Gyesen vagyok, a férjem három műszakban dolgozik.
Azt a 12 éves kislányt nem szabad semmiképpen sem otthagyni, mert semmi jó példát nem lát.
Alkoholista anya, nemtörődöm apa, milyen élet vár így rá?
Igaza van az utolsó válaszolónak. Most van a legnagyobb veszélyben a kislány. a szíve mindenre nyitott, szeretetre éhes. Nehogy rossz emberektől kapja meg ezt a "szeretet."
"Én is gyakran gondolok arra, hogy elhozom onnan. De jogilag sem lehetséges, meg nem akarom szétszedni a családot. "
Talán, ha elmennél a gyámügyre, biztos van rá mód, hogy jogilag magadhoz vehesd a kislányt.
Így a családi pótlékot is te kapnád, meg esetleg kiharcolhatnál szüleidtől bizonyos apanázst a kislány eltartására.
Mellesleg milyen családot nem akarsz szétszedni?
Nagyon szép dolog tőled, hogy szeretnél segíteni a húgodnak.
Ha van rá lehetőséged, tedd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!