Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Költöznétek a szüleitek...

Költöznétek a szüleitek melletti házba, ha rossz a kapcsolatotok? Részletek lent.

Figyelt kérdés

A párom és a szüleim finoman szólva nem kedvelik egymást és ezért már én sem szivesen beszélek velük, járok hozzájuk. A páromat lenézik, mert a szülei alkoholisták voltak , ők mást képzeltek el nekem. Minden alkalommal amikor beszélünk kritizálnak, gúnyosan beszólogatnak, másokkal példálóznak pedig mi is dolgozunk, nem kérünk tőlük kölcsön, persze nem furikázunk drága autóval és nem engedhetünk meg magunknak luxus dolgokat, nyaralásokat. Boldogan élünk, örülünk annak ami van. Egy kényelmes, szépen felújitott lakásban lakunk. A lakás a tulajdonom 5 millió volt az ára 20 éve lelakva, a szüleim beszálltak anno 4 millióval ami egy panel ára volt akkoriban. Később megházasodtam, a lakást 15 év alatt teljesen felújitottuk, most kb. 25 milliót ér. A szüleim a tudtunk nélkül megvásárolták a szomszédjuk lepukkant házát és most azt akarják , hogy költözzünk oda, mert jobb lenne a gyerekeknek a kertes házban. A ház felújitását is fizetnék. Elmondásuk szerint ezzel segitenének minket. A lakásunkat pedig kiadhatnánk, később pedig jó lenne valamelyik gyerekünknek. Ez mind szép és jó, de... Engem és a páromat is már töbsször elmondtak mindenféle semmirekellőnek, a páromat alkoholistának (évente kb. 2-szer rúg be max. nyáron iszik meg pár sört) életképtelen nullának, szarnak igy szó szerint. Miért állitanak kész helyzet elé? Szét akarnak ugrasztani minket? Miért nem vesznek olyan házat amilyet mi szeretnénk, ha annyira segiteni akarnak? Mi nemet mondtunk, azóta haragudnak ránk és hivogatnak, hogy gondoljuk át, kerités van stb.

Beköltöznénk, majd hallgathatnánk, hogy beültünk a készbe.. A lakást is felhánytorgatták már, a párom el is akarta adatni és beköltözni egy panelba a pénzt pedig amit 20 éve kaptam kamatostul vissza akarta adni, erről lebeszéltem. Mindezek ellenére szeretem őket, de nem akarok újabb konfliktusokat.

2016. nov. 16. 10:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
95%
nem
2016. nov. 16. 10:29
 2/27 anonim ***** válasza:
87%
Akkor se, ha jó lenne a kapcsolat. Nálam az egészséges távolság 30 km-től kezdődik.
2016. nov. 16. 10:33
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Akkor sem, ha jó a kapcsolat. Nehogy emiatt romoljon meg :)
2016. nov. 16. 10:40
 4/27 anonim ***** válasza:
94%
Nem, dehogy. Sot a kapcsolatot is leredukalnam a feltetlenul szuksegesre.
2016. nov. 16. 10:44
 5/27 anonim ***** válasza:
9%

A szüleid most már békülni akarnak veletek. Most szívesen adnak komoly segítséget, mert tényleg azt szeretnék hogy Ti és unokáig a közelükben legyen, és persze azért az is bent van a pakliban, hogy ha most ilyen komolyan segítenek Titeket, akkor utána Ti is erkölcsi kötelezettségeteknek érzitek majd, hogy nagyon idős korban őket jobban segítsétek. Ha vannak fiaik is akkor sem fura, hogy ebben a lányukra számítanának jobban.

Ez így szerintem teljesen korrekt.

2016. nov. 16. 10:48
 6/27 acelsziv ***** válasza:
95%

Szép próbálkozás a részükről, hogy függő helyzetbe hoznak titeket aztán megy az alázás és a lelki terror.

Nem. Nem költöznék oda. Sőt lehet, hogy eladnám a lakást is és elköltöznék oda ahol nem találhatnak meg.

A párod nem tehet róla ha a szülei alkeszok voltak. Ezt a szüleid is beláthatnák, ha egy hangyáénál több értelem lakna bennük.

2016. nov. 16. 10:49
 7/27 A kérdező kommentje:
Egyetlen gyerekük vagyok. Sajnos ennyi év után már nem hiszem, hogy csak jó szándékból tennék. Miért nem kérdeztek meg a vétel előtt? Egy ház nem egy meglepi ajándék. Köszönöm az eddigieket, ki kell lépnem, holnap folytatom.
2016. nov. 16. 11:00
 8/27 anonim ***** válasza:
5%
Mondjuk az én szüleim is rosszallnák, ha húgom olyan sráccal tervezne közös életet, akinek a szülei alkoholisták, és ő maga is évente párszor berúg. (Azért 1-2 évente egyszer, legénybúcsúkon, kulturált nőktől mentes társaságban nálam is előfordul, hogy sokat iszom.) Szerintük az aki berúg az nem is ember. Aki ebben nagyon ellentétes véleményhez ragaszkodna, azzal ők sem tudnának kijönni. Szerintem ebben igazuk van, pl. legénybúcsús piázásokon jutott eszünkbe szinte mindig a prosti keresés, ami egyébként fel sem merülhetne nálam.
2016. nov. 16. 11:06
 9/27 anonim ***** válasza:
2%
Lenézed, hogy a vidék gagyi, pedig Jelenleg nincs Hol laknod. Tavaszra kész lehetne a felújítás.
2016. nov. 16. 11:07
 10/27 anonim ***** válasza:
14%

Milyen messze laktok most tőlük? Kéne emiatt ovit/sulit váltania a gyerekeknek? Ha nem, akkor én tennék egy próbát - bár én elég naiv és jóhiszemű vagyok, tudom.

A lakást nem adnám ki azonnal, ha tényleg felemlegetik, piszkálnak akkor visszaköltöznénk.

A párod mit szól hozzá?

2016. nov. 16. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!