Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Költöznétek a szüleitek...

Költöznétek a szüleitek melletti házba, ha rossz a kapcsolatotok? Részletek lent.

Figyelt kérdés

A párom és a szüleim finoman szólva nem kedvelik egymást és ezért már én sem szivesen beszélek velük, járok hozzájuk. A páromat lenézik, mert a szülei alkoholisták voltak , ők mást képzeltek el nekem. Minden alkalommal amikor beszélünk kritizálnak, gúnyosan beszólogatnak, másokkal példálóznak pedig mi is dolgozunk, nem kérünk tőlük kölcsön, persze nem furikázunk drága autóval és nem engedhetünk meg magunknak luxus dolgokat, nyaralásokat. Boldogan élünk, örülünk annak ami van. Egy kényelmes, szépen felújitott lakásban lakunk. A lakás a tulajdonom 5 millió volt az ára 20 éve lelakva, a szüleim beszálltak anno 4 millióval ami egy panel ára volt akkoriban. Később megházasodtam, a lakást 15 év alatt teljesen felújitottuk, most kb. 25 milliót ér. A szüleim a tudtunk nélkül megvásárolták a szomszédjuk lepukkant házát és most azt akarják , hogy költözzünk oda, mert jobb lenne a gyerekeknek a kertes házban. A ház felújitását is fizetnék. Elmondásuk szerint ezzel segitenének minket. A lakásunkat pedig kiadhatnánk, később pedig jó lenne valamelyik gyerekünknek. Ez mind szép és jó, de... Engem és a páromat is már töbsször elmondtak mindenféle semmirekellőnek, a páromat alkoholistának (évente kb. 2-szer rúg be max. nyáron iszik meg pár sört) életképtelen nullának, szarnak igy szó szerint. Miért állitanak kész helyzet elé? Szét akarnak ugrasztani minket? Miért nem vesznek olyan házat amilyet mi szeretnénk, ha annyira segiteni akarnak? Mi nemet mondtunk, azóta haragudnak ránk és hivogatnak, hogy gondoljuk át, kerités van stb.

Beköltöznénk, majd hallgathatnánk, hogy beültünk a készbe.. A lakást is felhánytorgatták már, a párom el is akarta adatni és beköltözni egy panelba a pénzt pedig amit 20 éve kaptam kamatostul vissza akarta adni, erről lebeszéltem. Mindezek ellenére szeretem őket, de nem akarok újabb konfliktusokat.

2016. nov. 16. 10:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
3%
Ráadásul gyereket akartok vállalni.
2016. nov. 16. 11:20
 12/27 anonim ***** válasza:
94%
Én személy szerint szeretem a saját életemet élni és a saját döntéseimet meghozni. Nem engednék ennek az érzelmi zsarolásnak, mert igenis személyes ügyként kezelném, ha így állnak a páromhoz, közvetve hozzám is. A gyereknek sem tesz jót ez a viselkedés. Van szép, saját lakásotok. Ha annyira jót akarnak az unokájuknak, akkor újítsák fel a házat, adják ki ők, a pénzt pedig el lehet tenni a gyereknek, hogy segítsenek majd neki elindulni az életben. Csak a viszály és a konfliktus lenne a melléjük költözésből. A gyerek is ebben nőne fel, ők még könnyen manipulálhatóak. Valószínűsítem, hogy ne lenne tovább szép és nyugodt életetek, indulna az áskálódás, borulna minden. Ennyit sosem ér egy ház. a 25 milliós lakás árából is tudnátok kerteset venni, ha akarnátok, de ez csakis és kizárólag a ti döntésetek kell, hogy legyen. Sajnálom, ha félek, hogy öregségükre magukra maradnak, de ezt maguknak köszönhetik.
2016. nov. 16. 11:28
 13/27 anonim ***** válasza:
40%
A segítség az lett volna, ha felajánlották volna azt az összeget, amit a szomszéd lepukkant házáért fizettek. Együtt kiválasztottatok volna egy megfelelő házat, és megvettétek volna közösen. Természetesen úgy, hogy nekik megfelelő %-ban tulajdonrészük lett volna benne. Talán az unokákat akarták így a közelükben tudni. Mekkorák a gyerekek? Mennyire befolyásolhatóak a nagyszülők által?
2016. nov. 16. 12:01
 14/27 anonim ***** válasza:
85%
NEM!!!
2016. nov. 16. 12:15
 15/27 acelsziv ***** válasza:
95%

9;11:

Figyelj, idézek a kérdezőtől:

"Egy kényelmes, szépen felújitott lakásban lakunk. A lakás a tulajdonom"

Szövegértés hol marad? Hmmm?

2016. nov. 16. 12:25
 16/27 anonim ***** válasza:
92%
Nem es nem is gondolkodnek ezen egy percnel tovabb.
2016. nov. 16. 12:31
 17/27 anonim ***** válasza:
93%

Ez csak egy kísérlet, hogy odaláncoljanak, aztán majd ugrálhazsz, ahogy ők fütyülnek. Nehogy belemenj, tönkretennék a házasságodat.

Arról nem is szólva, hogy valószínűleg az unoka kell nekik.

2016. nov. 16. 12:37
 18/27 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, de akkor sem költöznék a szomszédjukba, pláne olyan házba, ami az ő nevükön van. A helyedben meg egy másodpercet sem gondolkodnék a válaszon. Adják ki ők a házat, ha nem kell nekik a pénz, kössenek gy befektetéses életbiztosítást, az unokákat jelölve meg kedvezményezettnek (ha vannak már), és tegyék abba, vagy nyissanak nekik egy számlát. Te és a párod így fikarcnyit sem lennétek a lekötelezettjeik.
2016. nov. 16. 12:59
 19/27 anonim ***** válasza:
93%

62%-os, frissítsd mér fel a 8 elemidet, már ha van olyan, és OLVASS! Mire jó olvasás nélkül beleszólni valamibe?

A kérdezőnek van hol laknia te észlény.

2016. nov. 16. 13:04
 20/27 anonim ***** válasza:
93%
Akkor sem, ha jó lenne a viszont, de ebben a helyzetben, amit leírtál, egy pillanatra sem jutna eszembe. Már azt is nehéz megértenem, miért állsz egyáltalán szóba ezekkel az emberekkel, ha egyszer így bánnak veled, de az már végképp nem fér a fejembe, egyáltalán miért is gondolkodtál el azon, hogy odaköltözz.
2016. nov. 16. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!