Költöznétek a szüleitek melletti házba, ha rossz a kapcsolatotok? Részletek lent.
A párom és a szüleim finoman szólva nem kedvelik egymást és ezért már én sem szivesen beszélek velük, járok hozzájuk. A páromat lenézik, mert a szülei alkoholisták voltak , ők mást képzeltek el nekem. Minden alkalommal amikor beszélünk kritizálnak, gúnyosan beszólogatnak, másokkal példálóznak pedig mi is dolgozunk, nem kérünk tőlük kölcsön, persze nem furikázunk drága autóval és nem engedhetünk meg magunknak luxus dolgokat, nyaralásokat. Boldogan élünk, örülünk annak ami van. Egy kényelmes, szépen felújitott lakásban lakunk. A lakás a tulajdonom 5 millió volt az ára 20 éve lelakva, a szüleim beszálltak anno 4 millióval ami egy panel ára volt akkoriban. Később megházasodtam, a lakást 15 év alatt teljesen felújitottuk, most kb. 25 milliót ér. A szüleim a tudtunk nélkül megvásárolták a szomszédjuk lepukkant házát és most azt akarják , hogy költözzünk oda, mert jobb lenne a gyerekeknek a kertes házban. A ház felújitását is fizetnék. Elmondásuk szerint ezzel segitenének minket. A lakásunkat pedig kiadhatnánk, később pedig jó lenne valamelyik gyerekünknek. Ez mind szép és jó, de... Engem és a páromat is már töbsször elmondtak mindenféle semmirekellőnek, a páromat alkoholistának (évente kb. 2-szer rúg be max. nyáron iszik meg pár sört) életképtelen nullának, szarnak igy szó szerint. Miért állitanak kész helyzet elé? Szét akarnak ugrasztani minket? Miért nem vesznek olyan házat amilyet mi szeretnénk, ha annyira segiteni akarnak? Mi nemet mondtunk, azóta haragudnak ránk és hivogatnak, hogy gondoljuk át, kerités van stb.
Beköltöznénk, majd hallgathatnánk, hogy beültünk a készbe.. A lakást is felhánytorgatták már, a párom el is akarta adatni és beköltözni egy panelba a pénzt pedig amit 20 éve kaptam kamatostul vissza akarta adni, erről lebeszéltem. Mindezek ellenére szeretem őket, de nem akarok újabb konfliktusokat.
A szülőktől - még akkor is, ha kiváló a kapcsolat velük - minimum olyan távolságra költözünk, ami legalább egy félóra séta.
Ha még papucsban is átszaladgálhatnak, annak semmi értelme.
Nem szabad a szomszédba költözni, különösen ha beszólogatnak!
Atyaúristen, ekkora lekötelezettséget ne vegyél a nyakatokba. Ez csak arra lenne jó, hogy afféle "barátokközti Magdianyusosan" mindenbe bele "bátorkodjanak" pofázni és örökké a fejetekhez bsazni, hogy nélkülük ez sem lennem milyen kis senkik vagytok. Ez az egész csak egy dráma, egy hatalmi játszma a rédzükről, teljesen látszik.
Vagy abban az esetben mennék bele, ha lenne olyan vastag bőr az orcámon, hogy telibe le tudom sazrni a véleményüket és én sokkal erősebb vagyok mentálisan és érzelmileg,mergo nem tudnak zsarolni, manipulálni. de a szavaidból azt vettem ki, hogy ennél ti lelkisebbek vagytok, nem tudtok úgy élni, hogy semmit se vegyetek magatokra. Úgyhogy jelen helyzetben a válasz egyértelműen nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!