Ilyen esetben költöznétek otthonról terhesen/kisbabával?
Terhes lettem 18 évesen... Nem terveztük még a barátommal babát, először szerettem volna lediplomázni az egyetemen, dolgozni pár évet. De ugye ember tervez... Ezt a félévet még megcsinálom az egyetemen, de utána egy évig passzívon leszek.
Viszont a gond az, hogy anyukám azt szeretné, hogy a babával itt maradjunk, nálunk. Alapból nagyon jó a kapcsolatunk, szóval nem olyasmi, mint amit itt az oldalon lehet olvasni, és örülök, hogy ennyire szereti már most az unokáját (13 hetes terhes vagyok). Apukám szerint meg jobb, ha külön megyünk, hiszen egy család leszünk mi hárman, egy idő után zavarni fog minket, hogy anya mindenhez asszisztálna.
Egy részem apuval ért egyet, hogyha gyerekünk lesz, akkor legyen egy saját otthonunk. Mert hiába mondja anya, hogy az emeleti részt megcsináltatja nekünk teljesen, szóval nem hárman laknánk az én 'gyerekszobámban', de azért mégis más úgy élni, hogy tudom, a szüleink alattunk alszanak.
Viszont anya azzal jön, hogy még sosem volt semmilyen felelősség rajtam és ez a baba teljesen megváltoztat majd mindent, jól fog jönni a segítsége, meg hogyha majd a barátom újra elkezd dolgozni, akkor nem leszek egyedül. Igaz, hogy amennyire várom ezt a babát, annyira félek is attól, hogy milyen leszek anyaként, milyen lesz az új életünk. Tehát ha itthon maradunk, az jóval kényelmesebb lenne. Viszont valószínűleg hiába lenne itt a babó, ugyanúgy gyerekként lennék kezelve, aki nem tudja ellátni magát, vagy a babát, nem tud gondoskodni róla. Szóval mindkét opció mellett van pro és kontra...
Barátoddal menjetek külön.
Apukádnak igaza van.
Ilyen körülmények között nem is értem, egyáltalán hogy merült fel benned, hogy anyukádnál maradjatok!?
Értem anyukád logikáját, félig még gyerek vagy, de ott a párod, lassan saját gyereketek lesz, egy család lesztek. Minden nő ilyenkor egy saját kis kuckóra vágyna, ahol együtt lehet a család, akármekkora is. Babával elég az, később majd mentek nagyobba. A párod nem is értem miért menne hozzátok, ott a sajátja.
Nem értem mit vacilálsz. 26/N
Ezt nektek el eldöntenetek. Mármint neked és a barátodnak.
Ti tudjátok, hogy mit szeretnétek, elég magabiztosak vagytok-e egy kisbaba neveléséhez, vagy jól jönne az elején a nagymama segítsége.
Én biztos, hogy nem élnék együtt egyik családtagommal sem, pedig nagyon szeretem őket, de én nagyon önálló voltam már 14 évesen is.
A húgomék viszont az első babával hazaköltöztek fél évre, pedig előtte külön éltek. De nekik jól jött az elején a mama tapasztalata és segítsége. Aztán újra hazamentek a saját otthonukba.
Az a gond, hogy én nem igazán vagyok önálló... Mármint persze, elvagyok egyedül, de pl. nem tudok főzni, takarítani sem nagyon szoktam, mosni is csak úgy, hogy a mosógépen be van állítva előre, milyen programon kell mosni és én csak megnyomom az indítást. Anya pedig nem akarja, hogy egyszerre szakadjon rám minden baba mellett. Őt is a jószándék vezérli, szóval rosszat nem akarna nekem.
Dolgozni nem fogok elmenni már a baba születése előtt, meg 3-4 éves koráig nem is igazán szeretnék. Az egyetemen 1 félévet végeztem el még, ennyi idő alatt nyilván nem lettek olyan ismereteim, hogy bárhol alkalmazni tudjam. Most még májusig suliba járok, ha minden jól megy és megcsinálom a második félévet is, utána pedig teljesen a babára koncentrálok. Szerencsére az anyagi helyzetünk biztos, emiatt nem kell stresszelnem.
A barátom 27 éves.
Utolsó, nem mindenki alszik a babával egy szobában, a mi ismerettségi körünkben pl. senki. :)
Én sem aludtam soha a szüleimmel, mégis felnőttem és nem lettem lelkileg sérült, nagyon szeretem őket. Az meg szerintem a mi dolgunk, hogy miért nem akarunk majd a nappaliban aludni. Ne kelljen már magyarázkodnom, két szoba kevés három emberre.
Az meg, hogy apukám nem bízik az örökké tartó szerelemben, rózsaszín ködben... Valahol megértem, hiszen elég sokat látott már az életből és ő sem szeretné, hogyha esetleg szakítunk a barátommal, akkor ott legyek minden nélkül, egy babával. Mert szeretjük egymást, egymás szüleivel, családjával is jól kijövünk, de tényleg bármi megtörténhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!