Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rámehet a kapcsolatunk erre?

Rámehet a kapcsolatunk erre?

Figyelt kérdés
Párommal középkorúak vagyunk. Nekem egy gyerekem van neki kettő,mindketten elváltunk korábban. Most állunk összeköltözés előtt, és kiszámoltuk a kiadásokat hiányzik fél millió forint még így is. Ezt elő kell teremteni valahogyan. Párom ugyan jól keres de nagyon le van terhelve a fizetése. Hitelt fizet, egyik gyerekének pesti albérletet is mert meg tanul. A másik gyereke is megkapott sok mindent ami az életkezdéshez kell még autót is. Az én fiamnak nincs semmilye mert az én fizetésemből nem telt. Most az egyik gyereke bejelentette hogy férjhez megy, és az esküvőbe csak a páromnak kb. 400 ezer forintot kell adni plusz az egyéb költségek. Nekem ez nem tetszik, össze is vesztünk rajta mert párom azt mondta az esküvő költségeit a szülöknek kell állni. Én meg azt miért kell klyen nagy esküvő, a szülőt belekényszeríteni ilyen kiadásba amikor neki is szüksége lenne arra a pènzre hiszen mi is most költözünk külön lakàsba. Kérlek segítsetek tanácsokkal mert azt érzem erre rámehet a kapcsolatunk mert csak vitatkozunk ezen. Tehát természetes hogy a szülő fizeti a költséges esküvőt?
2018. jan. 15. 06:42
 71/102 anonim ***** válasza:
62%

67!

Akinek annyi pénze van, hogy kis segítséggel házat tud venni, annak nem kell visszafogott életet élnie.

Egyébként a pasi a kisebb lánya albérletet és ottani életet fizeti, az esküvő egyszeri kiadás.

A kérdező fiának szintén fizetve vannak a mindennapjai és a lakhelye.

2018. jan. 15. 18:43
 72/102 anonim ***** válasza:
64%
Mi az hogy semmi plusz? A pasi sokkal jobban keres mint a kérdező, gondolom azért csurran cseppen a kérdezőnek meg a szent gyerekének is belőle, mert nem hiszem hogy fillérre pontosan leosztanak minden költséget.
2018. jan. 15. 18:43
 73/102 anonim ***** válasza:
50%

68-nak: De akkor NE azt mondjátok neki, hogy EZ a normális, és ő a hülye, mert nem áll be a sorba elnéző mosollyal. Hanem azt, hogy lépjen ki, mert valójában az eddigi életnívóján ezután is meglesz, és nem vesz szart a nyakába, ennyi.

De TI, letolnátok a torkán, mert a Ti frusztrációtoknak ez jó, nemi gyönyört okoz, ugye?

2018. jan. 15. 18:44
 74/102 anonim ***** válasza:
39%

70!

Valószínűleg a kérdező állította be így, hogy a lány követeli magának. Az alapján, hogy autót is vett neki, az apuka ajánlhatta fel ezt a gesztust!

2018. jan. 15. 18:48
 75/102 A kérdező kommentje:
66 nak nincs igaza hogy páromnak semmi köze a gyerekemhez. Megbeszéltük úgy élünk mint egy család egyenrangúságban mindent megbeszélve. Igenis csak egymásra számithatunk majd hiszen a gyerekeknek saját családjuk lesz már. Mindenki a maga módján tesz bele a közösbe. Ö többet keres én csinálom a háztartást. Számíthatunk egymásra mindenben. Érzelmi és gazdasági közösségben élünk. Igenis rosszul esik hogy ebben a helyzetben nagyon szélsöséges a gyerekek támogatása. Én értem hogy az övéi ezt megszokták és igénylik míg az enyém nem. De most már együtt vagyunk egy kölcsönösségen alapulö kapcsolatban szerintem az életünk minden része összefonódik tehát közös. És én nem támogatom a gyerekek mindig minden helyzetben való anyagi segitését,én azt tanultam felnőtt ember az, aki megdolgozik az igényeiért, nem mástól várja annak kielégítését. Én például sokkal többet is kérhetnék páromtól mégsem teszem. Mert szeretem, az a fontos hogy velem van. De a gyerekek közti anyagi különbséget valóban rossz végignézni.
2018. jan. 15. 18:54
 76/102 anonim ***** válasza:
74%
Akkor nem is a pénz zavar, hanem valóban az, hogy a lányok többet kapnak az apjuktól, mint a te fiad.
2018. jan. 15. 19:24
 77/102 A kérdező kommentje:
Mindkettő zavar. Van hitele, így nagyon sok felé kiadása. Lehetne már neki is jobb élete. Akár kikapcsolódás vagy normálisabb lakás. De így sosem lesz pedig rendes ember és megtesz mindent a családjáért. Ezzel nem kellene visszaélni még a gyerekeknek sem.
2018. jan. 15. 19:35
 78/102 anonim ***** válasza:
60%

Egyedük a Kérdező az, aki mértéktartóan és normálisan tud válaszolni. Mégis rá fröcsög itt a 90 %.

Amúgy meg, képzeljétek, nekem is most lesz az esküvőm, és kb. 1 milla lesz (csak 25 fő lesz, de elegáns helyen). Eszünkbe nem jutna a szülőket pumpolni, mi fizetjük. Én 22 éves lány, vőlegényem pedig 29 éves.

Ha nem telne rá, akkor megesküdnénk két tanúval, de nem nézném el, hogy anyám éjjel kidolgozza a szemeit a könyveléssel, vagy anyósék hitelbe verjék magukat, hogy nekem álomesküvőm legyen.

Akkor az a 31 éves is felnőhetne, úgy gondolom.

2018. jan. 15. 20:14
 79/102 anonim ***** válasza:
27%

76-nak: És MIÉRT NE zavarhatná? Miről is szól a házasság? Jóban, rosszban, ugyebár.

téged biztosan nem zavarna, hogy a pasi gyereke nagyságrendekkel többet kap, ugye?

2018. jan. 15. 20:15
 80/102 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként az ilyennek nem lesz semmi tartaléka idős korára, aktív éveiben elosztogatja, nyögi a hitelt, aztán majd lesznek nagyon "szuper" nyugdíjas évek. Menni nem is kell majd sehova, nem is lesz miből.

Inkább maradnék egyedül a kérdező helyében, mert oké, tudja, hogy keveset keres, de azt is tudja, hogy mindössze azzal számolhat, az van, azt kell beosztani. És nem fogja idegesíteni, amikor látja a kifolyó pénzt, miközben ő gondosan beosztja a maradékot.

2018. jan. 15. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!