Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rámehet a kapcsolatunk erre?

Rámehet a kapcsolatunk erre?

Figyelt kérdés
Párommal középkorúak vagyunk. Nekem egy gyerekem van neki kettő,mindketten elváltunk korábban. Most állunk összeköltözés előtt, és kiszámoltuk a kiadásokat hiányzik fél millió forint még így is. Ezt elő kell teremteni valahogyan. Párom ugyan jól keres de nagyon le van terhelve a fizetése. Hitelt fizet, egyik gyerekének pesti albérletet is mert meg tanul. A másik gyereke is megkapott sok mindent ami az életkezdéshez kell még autót is. Az én fiamnak nincs semmilye mert az én fizetésemből nem telt. Most az egyik gyereke bejelentette hogy férjhez megy, és az esküvőbe csak a páromnak kb. 400 ezer forintot kell adni plusz az egyéb költségek. Nekem ez nem tetszik, össze is vesztünk rajta mert párom azt mondta az esküvő költségeit a szülöknek kell állni. Én meg azt miért kell klyen nagy esküvő, a szülőt belekényszeríteni ilyen kiadásba amikor neki is szüksége lenne arra a pènzre hiszen mi is most költözünk külön lakàsba. Kérlek segítsetek tanácsokkal mert azt érzem erre rámehet a kapcsolatunk mert csak vitatkozunk ezen. Tehát természetes hogy a szülő fizeti a költséges esküvőt?
2018. jan. 15. 06:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
50%
Ezért mondom h értékrendbeli kulonbségek vannak. Ez kiutkozik mér most,mi lenne később. Nem kell minden békát lenyelni szimplán mert no vagy,én ezt megtanultam a volt férgem melett aki elég sok békát lenyeletett velem.
2018. jan. 15. 13:59
 42/102 anonim ***** válasza:
94%
Volt férjem* Fránya freud. :D
2018. jan. 15. 14:00
 43/102 anonim ***** válasza:
78%
Az az igazság kérdező, hgy te sajnálod azt a pénzt a párod gyerekétől. Azt akarod, hogy ne segítse a gyerekét, mert te nem tudod támogatni a sajátodat. 400 e Ft azért nem olyan sok, hogy ezen ki kellene akadni. Egyszerűen irígy vagy.
2018. jan. 15. 15:37
 44/102 anonim ***** válasza:
44%

20 éves fiút magasztalni kell, hogy diák munkát vállal?

Te támogatnád a fiad? Akkor a pasid miért ne támogathatná a lányát? 20 éves fiadnak te veszed a ruhát? Számoljuk ki melyik gyerekre ki mennyit költ, de még akkor sincs semmi közöd, hogy a pasid mennyit költ a gyerekeire, gondolom nem a TE pénzedből teszi.

Lakást ad a fejed meg a fiad feje alá, te meg csak beleadsz. Gondolkodj már el.

Remélem minél előbb repülsz és a pasid boldog lesz nélküled.

2018. jan. 15. 16:05
 45/102 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező: És a páros azért büntesse a saját gyerekeit mert te önerőből nem tudod ugyan ezt megadni a tiédnek? Gondolom te is igyekszel megadni mindent a tiédnek nem igaz? Akkor ő miért ne tegye ezt? Egy szülő, ha kell erőn felül is segíti a gyerekét.

És ha már itt tartunk, te viszel kevesebbet ebbe a házba, miért nem te veszel fel hitelt? Úgy lenne igazságos, ha egyenlő arányban fizetnétek bele.

2018. jan. 15. 16:29
 46/102 anonim ***** válasza:
8%

Hogy itt mennyi fogyatékos válaszol...

Nem is olvasom tovább itt a válaszokat,mert csak felidegesítem magam a sok hülyén. Szomorú, hogy ilyen tagjai vannak a magyar társdalomnak.

2018. jan. 15. 16:33
 47/102 anonim ***** válasza:
71%

1.Nincs közöd hozzá, hogy mit áll a saját gyerekeinek anyagilag, amíg a saját pénzéből teszi és nem tőled kéreget.

2.Te a saját gyerekeddel foglalkozz.

3.Költözz vele össze akkor, ha már minden adott lesz hozzá, amíg nem, addig felesleges sírni.

4.Nem kötelező csak a szülőnek állni a költségeket az esküvőn, de ha ő így döntött, akkor el kell fogadnod.

5.Az irigység nem túl nemes emberi tulajdonság, és te most az vagy.

6.Ha nem tetszik a helyzet, akkor lépj le.Az esküvő fizetését nem fogja háttérbe szorítani a párod gyerekes hiszti miatt, mert te eldöntötted, hogy most akarsz vele mindenáron összeköltözni.Tanulj meg türelemmel lenni.Ilyen erővel a párod gyereke is rinyálhatna, hogy a te összeköltözésed az apjával előrébb való, mint az ő esküvője.És nem igazán fair dolog úgy háborognod, hogy a párodtól többet vársz el anyagilag, ugye te csak beleadsz, ő meg állja a nagyobbrészt, mert neked csak Ennyire telik.És ez szerinted teljesen oké, míg az nem, hogy a saját gyerekének az esküvőjét meri finanszírozni.Gondolkozzál, rádfér.

2018. jan. 15. 17:00
 48/102 A kérdező kommentje:
Nem most mondtam a 20 éves fiamnak hogy ne vállaljon munkát hanem amikor 16 évesen akart. És 18 éves korától dolgozik is pedig nagyon erős iskolába járt. A ruháit már nem én veszem ö magának. Azt sem mondtam hogy szülő ne támogassa a gyerekét. Csak legyen egy határ. Amikor már a saját céljai rovására megy. És amikor egy felnőtt gyerek minden anyagi igénye megoldását apucitól várja nekem az nagyon ellenszenves. Attól hogy valaki szülő még lehet élete, tervei amihez adott esetben a fizetése is szükséges lehet. De ha ezt a felnőtt gyerek folyamatosan megrövidíti akkor a szülő mi más mint pénzforrás. Nekem ez akkor is kihasználás. Hiszen a gyerek már külön él párkapcsolatban. Miért nem közösen oldják meg az anyagi igényeiket?
2018. jan. 15. 17:02
 49/102 anonim ***** válasza:
71%
És ti? Ti miért nem közösen oldjátok meg? Miért a pasi pénzére apellálsz? Miért neki kell a többet belefizetnie? Te se vagy jobb egy fokkal se a pasi gyerekénél, annyi különbséggel, hogy neki joga van elvárni tőle bármit is, neked meg nincs.
2018. jan. 15. 17:08
 50/102 anonim ***** válasza:
81%
Tehát akkor az nem kihasználás részedről, hogy ő több pénzt tegyen az összeköltözésetekbe, mint te, mert neked csak annyira fussa, hogy épp beleadj.Te is kihasználnád hiába is szépíted.Az esküvő meg lesz és nem hinném, hogy eltolnák az időpontot azért, mert az apjuk aktuális nője így csak később tud egy fedél alá kerülni az apával.A gyerek az első, az éppen ügyeletes nő csak utána jön.Lehet megsértődni, de a gyerek örök, a nő meg korántsem biztos, hogy állandó marad.
2018. jan. 15. 17:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!