Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rámehet a kapcsolatunk erre?

Rámehet a kapcsolatunk erre?

Figyelt kérdés
Párommal középkorúak vagyunk. Nekem egy gyerekem van neki kettő,mindketten elváltunk korábban. Most állunk összeköltözés előtt, és kiszámoltuk a kiadásokat hiányzik fél millió forint még így is. Ezt elő kell teremteni valahogyan. Párom ugyan jól keres de nagyon le van terhelve a fizetése. Hitelt fizet, egyik gyerekének pesti albérletet is mert meg tanul. A másik gyereke is megkapott sok mindent ami az életkezdéshez kell még autót is. Az én fiamnak nincs semmilye mert az én fizetésemből nem telt. Most az egyik gyereke bejelentette hogy férjhez megy, és az esküvőbe csak a páromnak kb. 400 ezer forintot kell adni plusz az egyéb költségek. Nekem ez nem tetszik, össze is vesztünk rajta mert párom azt mondta az esküvő költségeit a szülöknek kell állni. Én meg azt miért kell klyen nagy esküvő, a szülőt belekényszeríteni ilyen kiadásba amikor neki is szüksége lenne arra a pènzre hiszen mi is most költözünk külön lakàsba. Kérlek segítsetek tanácsokkal mert azt érzem erre rámehet a kapcsolatunk mert csak vitatkozunk ezen. Tehát természetes hogy a szülő fizeti a költséges esküvőt?
2018. jan. 15. 06:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/102 A kérdező kommentje:
Nem hagyta el az apja, az anyjuk ment el. Az apjával élt míg össze nem költözött a völegényével. Az apja már rengeteget költött rá még autót is kapott. De ennek sosem lesz vége? Szeretném mar a saját életünket élni, nemcsak nyugdíjasan és betegen. Miért baj ez?...igy viszont sosem lesz pénzünk magunkra.
2018. jan. 15. 07:30
 12/102 anonim ***** válasza:
45%
7:22-es, van fogalmad, hogy milyen árak vannak? 1m-ért álomesküvő? Egy semmi extra esküvő 1m!!! Egy normál 120 fős lakodalom 2m fölött és ebbe semmi rongyrázás nincs. Vidéki város árai ezek ráadásul. Elkeserítő
2018. jan. 15. 07:32
 13/102 anonim ***** válasza:
68%

Házasságkötés hétköznap ingyenes, hétvégén 15 ezer.

Minden, ami plusz költség, az igenis rongyrázás, akármilyen nyersen is hangzik. Mi se ilyen esküvőt akartunk, ahol csak ketten vagyunk a tanúkkal, farmerban. De nem is volt szükség százezres hitelekre! Milliókról nem is beszélve. Egy nap miatt évekig hitelt fizetni nagy butaság.

Annyiból oldottuk meg, amennyink volt. Eszünkbe sem jutott a szüleinktől pénzt kérni, igaz nem is állnak jól, mind nyugdíjasok.

Ugyanúgy házasok vagyunk, gyönyörű képek készültek, nem bántuk meg, hogy nem volt nagyobb felhajtás. :)

Kérdező: legfeljebb akkor költöznék így össze, ha külön kasszán leszünk. És mindenki annyit költ a saját gyerekére, amennyit akar.

A párod nem fog változni, viszont nem fog neki tetszeni, hogy állandóan a gyerekei ellen beszélsz. Vagy bele tudsz nyugodni ebbe a helyzetbe, vagy nem érdemes hosszú távon gondolkodni ezzel a férfival.

2018. jan. 15. 08:03
 14/102 anonim ***** válasza:
88%

Saját közös lakásba akartok költözni, hogy ilyen sok pénzre van szükségetek?

Mert nagyon buta ötlet. Patchwork családoknál alap a külön kassza, különben állabdó vita lesz, hogy a "te gyereked többet kap a közös pénzből".

2018. jan. 15. 08:25
 15/102 anonim ***** válasza:
51%
Mi ez a hülyeség,hogy szülők fizetik az esküvőt? Fizessék maguknak,ha egyszer nekik 800ezres esküvő kell(gondolom a férfi volt feleségétől is 400ezret kérnek). Össze lehet házasodni 2 tanúval,szerény vacsorával is. És ez nem számít nélkülözésnek. Igenis probléma ez a dolog! A kérdező két dolgot tehet: a) beletörődik,hogy a párja ezt kifizeti,ezért csúszik az összeköltözésük b) nem törődik bele,és vagy rámegy a kapcsolatuk a vitára,vagy végül meggyőzi a párját,de akkor meg örök sértődés lesz a gyerekkel
2018. jan. 15. 08:29
 16/102 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzá szóló nagyon egyet értek. Sajnos. A végén a gyerekek miatt fog tönkremenni a kapcsolatunk pedig minden másban nagyon jól megvagyunk. Szeretjük egymást. Én még is úgy érzem kihasznàlják a gyerekei és ez engem irritál.
2018. jan. 15. 08:32
 17/102 A kérdező kommentje:
13/16-ra válaszoltam.
2018. jan. 15. 08:34
 18/102 anonim ***** válasza:
41%

Te igazából csak azt akartad hallani másoktól is, hogy minden a gyerekek hibája, ők tesznek tönkre titeket.

Ha ettől boldogabb vagy...

2018. jan. 15. 08:39
 19/102 anonim ***** válasza:
51%

16-os, NINCS igaza!

Akkor TE SE fizess a gyerekednek egy FILLÉRT SEM az esküvőjébe, hisz ingyé is házasodhat!

Persze a pasi gyereke szemét - NEM ő kérte az autót, az APJA arra költi a PÉNZÉT, amire akarja.

Jellemző...

Nálunk is én voltam az örökös kolonc és kötsög, amiért apa egyáltalán foglalkozni merészelt velem, a lányával.

2018. jan. 15. 08:42
 20/102 anonim ***** válasza:
71%

"neki is szüksége lenne"

Rosszul fogalmazol! Kérdésedből az derül ki, hogy nem neki, hanem NEKTEK lenne szükségetek a pénzre - szerinted.

.

"Tehát természetes hogy a szülő fizeti a költséges esküvőt?"

Nem ez a kérdés, nem ez a vitátok indítéka.

Szavaidból az derül ki, hogy összekerüléskor lényeges vagyoni különbség volt köztetetek. Most, hogy 'egy család' lettetek, lelked mélyén fáj, hogy ekkora különbség van az ő és a te gyereked között.

Neked hogyan esne fordított esetben, ha neked kéne azt mondani gyerekednek: 'volt, ami vol, ami volt elmúlt. Eddig minden telhetőt megkaptatok, most visszább kell venni, mert az új párom gyerekét is fel kell húzni a ti szintetekre!'

Lehet, te ezt nem fogalmaztad meg így magadban, de kívülről így látszik. Legfőképp azon gyerekek szemszögéből, akiknek most alább kell/kéne hagyni.

.

Találgatás, de véleményem szerint a te és gyereked eddigi életminősége nem romlik azzal, ha az apa beszáll gyereke esküvőjébe, talán nem is annyira, mint tenné nélkületek.

Ha ez miatt sokat veszekszel, úgy fog kinézni, hogy a te és gyereked érdekeit nézed az övéi kárára.

Úgye, ez szerinted sem vezet jóra?

Gondolom, volt, hogy te is megvontál valamit magadtól, hogy gyerekednek jobb legyen. Nem szabad félreérthetően úgy tenned, hogy most a párod gyerekeitől akarsz megvonni bármit is, hogy neked, nektek jobb legyen!

2018. jan. 15. 08:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!