Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rámehet a kapcsolatunk erre?

Rámehet a kapcsolatunk erre?

Figyelt kérdés
Párommal középkorúak vagyunk. Nekem egy gyerekem van neki kettő,mindketten elváltunk korábban. Most állunk összeköltözés előtt, és kiszámoltuk a kiadásokat hiányzik fél millió forint még így is. Ezt elő kell teremteni valahogyan. Párom ugyan jól keres de nagyon le van terhelve a fizetése. Hitelt fizet, egyik gyerekének pesti albérletet is mert meg tanul. A másik gyereke is megkapott sok mindent ami az életkezdéshez kell még autót is. Az én fiamnak nincs semmilye mert az én fizetésemből nem telt. Most az egyik gyereke bejelentette hogy férjhez megy, és az esküvőbe csak a páromnak kb. 400 ezer forintot kell adni plusz az egyéb költségek. Nekem ez nem tetszik, össze is vesztünk rajta mert párom azt mondta az esküvő költségeit a szülöknek kell állni. Én meg azt miért kell klyen nagy esküvő, a szülőt belekényszeríteni ilyen kiadásba amikor neki is szüksége lenne arra a pènzre hiszen mi is most költözünk külön lakàsba. Kérlek segítsetek tanácsokkal mert azt érzem erre rámehet a kapcsolatunk mert csak vitatkozunk ezen. Tehát természetes hogy a szülő fizeti a költséges esküvőt?
2018. jan. 15. 06:42
 61/102 anonim ***** válasza:
36%

De akkor szögezzük le: Itt, ebben a topicban a 90% nagyon boldog lenne attól, ha az élete párja az előző házasságból levő gyerekeire szórna százezreket, csak úgy, mondjuk esküvőre, pesti bérelt lakásra, satöbbikre.

Tehát ti ettől mind boldogok lennétek, megértően bólogatnátok, ugye?

Álszent bagázs, amúgy ez minden fórumon így van, mindig az új asszonyt kell szidni, nem is kérdés. Ti lehet, hogy ha ilyen helyzetben lennétek, nem százezreket, egy osztálykirándulást is sajnánátok a más kölykétől

Na, megyek, agyhalott bagázs (tisztelet az 1-2 kivételnek).

2018. jan. 15. 18:20
 62/102 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó, gondolom ha a kérdező párja a kérdező gyerekének akarná adni azt a 400 ezret, akkor a kérdezőnek egy szava se lenne, nem hisztizne a pénz miatt
2018. jan. 15. 18:21
 63/102 anonim ***** válasza:
65%

Miből gondolod? Mert te így tennél?

Szerintem meg van olyan korrekt a kérdező, hogy a sajátjára sem szórná el, mert alapból NEM szórjuk a pénzt.

Gondolom, a pasinak sem a nagyon magas szintű pénzkezelési kultúrája miatt van hitele, hanem mert nem tudja úgy általában, mennyi az elég (elszórni való) pénz.

2018. jan. 15. 18:27
 64/102 anonim ***** válasza:
55%

62-nek még: Tehát, hogy ismételjem magam: Amit írsz, az feltevés. Miért is? Mert így gondolod? Mert a kérdező csak egy pénzéhes kib...szott k... lehet, ugye?

Megfigyelhető amúgy, hogy az ilyen én gyerekem/te gyereked, én pénzem/ mi pénzünk témáknál hirtelen a többség egy nagyon frusztrált masszát képez.

Fordítsuk meg: TE, boldog lennél amúgy, ha a te kölyköd semmit nem kapna az életed párjától, az ő gyerekei pedig a toronyórát lánccal? Csak mert az itt fröcsögők többsége szerint így helyes, hiszen végülis a pasi keres többet? Te biztosan megértően bólogatnál, ugye?

2018. jan. 15. 18:30
 65/102 anonim ***** válasza:
71%

#56!

Nyugodj meg nem fogok agyvérzést kapni.

2018. jan. 15. 18:30
 66/102 anonim ***** válasza:
46%

TE, boldog lennél amúgy, ha a te kölyköd semmit nem kapna az életed párjától, az ő gyerekei pedig a toronyórát lánccal?

Mégis miért kapna idegen gyerek bármit is,oroljun h ott lakhat,v kap azt megkoszoni elfogadja,o ott csomag csak semmi koze hozzá a fickonak.

2018. jan. 15. 18:33
 67/102 anonim ***** válasza:
62%

És akkor tegye fel a kezét az, aki nagyon boldogan élne egy visszafogott életnívón, úgy, mint előtte is élt (mert ő keres kevesebbet a házasságban). És boldogan asszisztálna ahhoz, hogy az új férje az előző házasságól való gyerekeire szórja el a pénzt, ész nélkül.

Ki az a hülye nő, aki erre szerződik, főleg már egy 50-60-as vén fa...szal, annak az összes nyűgjével, úgy, hogy gyakorlatilag alig engednek meg maguknak valami pluszt, és a pénz elmegy a pasi gyerekeire.

Legalább ne legyetek álszentek, és ne akarjátok bedumálni a kérdezőnek, hogy deeee, ez így teljesen oké, és ő a hülye.

Mert nem így van.

Amúgy meg, ha a pasi gyereke tette volna fel a kérdést itt, hogy "brühühü, nem száll be az apám az esküvőm költségeibe, és nem fizeti a pesti bérelt lakásomat, mert újranősül", na akkor meg a felnőtt gyereket osztaná itt mindenki, hogy ugyan már mi köze az apja pénztárcájához.

(Volt is egy ilyen topic a gyakorin, nem is olyan rég, ott a felnőtt "gyereket" ekézte kb ugyanez a ritka értelmes társaság. )

Jó ez a birka szellem, jót szórakozok azért:)))

2018. jan. 15. 18:37
 68/102 anonim ***** válasza:
40%
És kinek tartanak pisztolt a felyéhez h kotelezo asszisztálni,lehet a gyerek apját pumpolni,ahhoz sok no ért,ne akassszuk másra is a csomagot h két oldalrol lehessen szipolyozni...
2018. jan. 15. 18:39
 69/102 anonim ***** válasza:
50%

66-nak: Ez kétoldalú. Akkor megkérdezem, a nő pedig azért tartsa szinten az öregedő pasit, (értsd: orvos, gyógyszerek beszedése, egyebek, láttam anyunál is, hogy apura azért, mint szerető társ, mindenben odafigyelt még akkor is, amikor apu egészséges és ereje teljében volt).

Tehát a nőnek pedig a pasi gyerekei a Senkijei. Akkor a nő azért "tartsa karban" a pasit, hogy az a gyerekinek minél tovább tudjon juttatni?

A pasik nagy része ilyen korban már egy társ gondoskodása nélkül tök kriplik lesznek pár éven belül. Most a nő tegyen oda mindent azért, hogy a pasi minél tovább tudja a gyerekeit pénzelni?

TE, pátyolgatnál egy új férjet EZÉRT? Hogy neked soha semmi plusz nem jut, csak tátott szájjal nézd, hogy a gyerekeire folyik el a pénz?

Ha igen, akkor kezeltesd magad.

2018. jan. 15. 18:41
 70/102 anonim ***** válasza:
63%
Itt elég sok embernél van elég nagy probléma agyban. 31 éves az a "gyerek",fizesse magának a párjával az esküvőt,vagy legalább ne szólítsa fel az apját,hogy adjon neki 400ezret. Meg itt a végén valaki azt mondja a kérdező gyerekére,hogy a pasinak ő "idegen gyerek". Miért is? Ha együtt van a gyerek anyjával,össze fognak költözni,lehet,hogy házasság is tervben van,akkor sztem a pasi valamilyen szinten elfogadja és vállalja a kérdező gyerekét. Meg az miért baj,hogy a kérdező kevesebbet ad az összeköltözésbe? Ha rosszabbul fizető állása van,akkor mégis mi a fenét csináljon?
2018. jan. 15. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!