Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rámehet a kapcsolatunk erre?

Rámehet a kapcsolatunk erre?

Figyelt kérdés
Párommal középkorúak vagyunk. Nekem egy gyerekem van neki kettő,mindketten elváltunk korábban. Most állunk összeköltözés előtt, és kiszámoltuk a kiadásokat hiányzik fél millió forint még így is. Ezt elő kell teremteni valahogyan. Párom ugyan jól keres de nagyon le van terhelve a fizetése. Hitelt fizet, egyik gyerekének pesti albérletet is mert meg tanul. A másik gyereke is megkapott sok mindent ami az életkezdéshez kell még autót is. Az én fiamnak nincs semmilye mert az én fizetésemből nem telt. Most az egyik gyereke bejelentette hogy férjhez megy, és az esküvőbe csak a páromnak kb. 400 ezer forintot kell adni plusz az egyéb költségek. Nekem ez nem tetszik, össze is vesztünk rajta mert párom azt mondta az esküvő költségeit a szülöknek kell állni. Én meg azt miért kell klyen nagy esküvő, a szülőt belekényszeríteni ilyen kiadásba amikor neki is szüksége lenne arra a pènzre hiszen mi is most költözünk külön lakàsba. Kérlek segítsetek tanácsokkal mert azt érzem erre rámehet a kapcsolatunk mert csak vitatkozunk ezen. Tehát természetes hogy a szülő fizeti a költséges esküvőt?
2018. jan. 15. 06:42
 51/102 anonim ***** válasza:
53%
Kiváncsi lennék ha a kozos gyereket, apuka nem támogatná anyagilag,másképp nyilatkoznál egybol. Ezért nem kell csomagos társ,se no se férfi.
2018. jan. 15. 17:23
 52/102 anonim ***** válasza:
61%

Azért itt a 90% nagyon tuskó. Mi az, hogy a gyerekért egy életen át felel, nő pedig annyi lehet, amennyit akar?

Komolyan nem értem: A gyerekek kiröppennek. És ki lesz mellette (a férj mellett) idős korában? A társa. Nem a gyerekei fognak hazajönni pl. külföldről (max. majd a temetésre). A társa fogja majd a kezét, a társa ápolja és gondoskodik róla, ha szükséges lesz.

Soha nem értettem ezt, hogy a házastársat (élettársat) le kell szarni, és a gyerek az Isten.

a gyereknek új családja lesz, ő egy tapodtatnyit nem fog beáldozni a saját családi életéből az idős szülője miatt.

Komolyan, itt mindenki fordítva ül a lovon? (tisztelet a néhány kivételnek.)

2018. jan. 15. 17:57
 53/102 anonim ***** válasza:
29%
#52! Csak te vagy olyan szar ember, hogy azért nem fogsz a szüleidért mozdulni se, mert családot alapítottál....
2018. jan. 15. 18:05
 54/102 anonim ***** válasza:
65%
Olvasva a problémádat te is olyan nőnek tűnsz, aki a "végre ráakadtam egy emberre, akivel össze lehet költözni" típus, de azok csúnya gyerekei próbálják a célodat megakadályozni.Nem vagy semmivel sem jobb az általad kihasználósnak minősített gyerekeitől.A magad módján pont ugyanezt teszed te is kérdező.Tehát bagoly mondja verébnek esete vagy.
2018. jan. 15. 18:06
 55/102 anonim ***** válasza:
53%
52es, mindenki magából indul ki. De hidd el, normális embereknél ez nem így működik, hanem felelősséget vállalunk az idős szüleinkért, pont úgy, ahogy ők tették ezt a mi gyerek és fiatalkorunkban. Eszembe se jutna sorsára hagyni őket.
2018. jan. 15. 18:08
 56/102 anonim ***** válasza:
33%
53-as: Agyvérzést ne kapjál:)
2018. jan. 15. 18:10
 57/102 anonim ***** válasza:
68%
55-Ös: Ez szép. De ha mondjuk a szülő lakik A-ban, te pedig B-ben (mondjuk 60 km-re), ugye nem te fogsz odajárni, főzni az apukádnak, és áthúzni az ágyát? Ugye, ez napi szinten anyukád dolga lesz?
2018. jan. 15. 18:11
 58/102 anonim ***** válasza:
56%

54-nek: Nem, egyáltalán nem a kihasználás egy esete, amit a Kérdező tesz. Mivel ő gyakorlatilag szövetséget köt a párjával egy közös jövőre vonatkozóan. Tehát ott kölcsönösség az alap. A felnőtt gyerekkel pedig nagyjából az egyoldalúság (amíg kapni kell, addig jó a szülő, utána le van ejtve. Öreg korban majd pucolja ki a sz...ból az új feleség, nagyjából ez lesz, borítékolom).

Én sem ahhoz akarnék asszisztálni, hogy azért éljek szerényen, mert egy másik csatornán elfolyik a pénz (ugye közös pénz, mert a házasság vagyoni közösség, ha tetszik, ha nem).

Ezért mondjuk én nem is erőltetném ezt a kapcsolatot.

2018. jan. 15. 18:14
 59/102 anonim ***** válasza:
55%
Tudod 52-es csak éppen az nem mindegy milyen ember lesz az a bizonyos társ...ha olyan, mint a kérdező, akkor kb.kitörölheti a se..ggét a kérdező párja vele, másra nem lesz jó.Hallgathatja majd a hátralévő éveiben, hogy mért merészeli támogatni a saját gyerekeit, és miért nem rá költi a pénzét..ez aztán a tökéletes társ..ja, nem.
2018. jan. 15. 18:14
 60/102 anonim ***** válasza:
50%

Ismered a kérdezőt?

Azért, mert nem tapsol örömében, hogy 400 ezer el lesz cseszve egy tök felesleges hacacáréra? (Tudom, esküvő, én pl. a magamét fizettem, mármint ketten fizettük a vőlegényemmel).

És nálam ez nem a "támogatás" kategória, mások megvendégelésére elszórni 400 ezret (úgy, hogy a faszi tele van hitellel).

2018. jan. 15. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!