Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rámehet a kapcsolatunk erre?

Rámehet a kapcsolatunk erre?

Figyelt kérdés
Párommal középkorúak vagyunk. Nekem egy gyerekem van neki kettő,mindketten elváltunk korábban. Most állunk összeköltözés előtt, és kiszámoltuk a kiadásokat hiányzik fél millió forint még így is. Ezt elő kell teremteni valahogyan. Párom ugyan jól keres de nagyon le van terhelve a fizetése. Hitelt fizet, egyik gyerekének pesti albérletet is mert meg tanul. A másik gyereke is megkapott sok mindent ami az életkezdéshez kell még autót is. Az én fiamnak nincs semmilye mert az én fizetésemből nem telt. Most az egyik gyereke bejelentette hogy férjhez megy, és az esküvőbe csak a páromnak kb. 400 ezer forintot kell adni plusz az egyéb költségek. Nekem ez nem tetszik, össze is vesztünk rajta mert párom azt mondta az esküvő költségeit a szülöknek kell állni. Én meg azt miért kell klyen nagy esküvő, a szülőt belekényszeríteni ilyen kiadásba amikor neki is szüksége lenne arra a pènzre hiszen mi is most költözünk külön lakàsba. Kérlek segítsetek tanácsokkal mert azt érzem erre rámehet a kapcsolatunk mert csak vitatkozunk ezen. Tehát természetes hogy a szülő fizeti a költséges esküvőt?
2018. jan. 15. 06:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 anonim ***** válasza:
64%

Nincs beleszólásod, mert az ő gyereke, az ő döntése! Ha ő úgy gondolja, hogy támogatja a gyerekét, akkor te mi jogon pattogsz? Miért kell a gyerekeit savazni? Most ettől boldogabb vagy?!

"Szeretném mar a saját életünket élni, nemcsak nyugdíjasan és betegen." Mi tart vissza?! Jaaa, hogy kéne a pasi lóvéja? :D

Arról nem beszélve, hogy a 20(!) éves fiad miatt rinyálsz, hogy neki nincs semmije? :D Annak hol az apja?

Szánalmas vagy kérdező, rá fog menni a kapcsolat, de leginkább miattad, aki a főzés, mosás által (a mai világban, amikor csak bepakoljuk a mosógépbe) valami különös kegyet gyakorol a pasival szemben :D

2018. jan. 15. 12:41
 32/102 anonim ***** válasza:
45%
Azt ugye tudod hogy acte gyereked eltartása többe kerül a pasinak mint 400 ezer? Vagy a te gyerekedre és rád költhet? Azt szabad?
2018. jan. 15. 12:41
 33/102 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy meg egyszerű: mindenki eltartja a maga gyerekét és a házba fele-fele adtok bele és már se kell hitelt felvennie. Ha meg neked nem futja rá akkor ne a pasi gyerekeire fujjál
2018. jan. 15. 12:53
 34/102 anonim ***** válasza:
80%

Abba, hogy párod, milyen célból és mennyit költ a SAJÁT gyerekére a SAJÁT pénzéből, abba tényleg nincs beleszólásod. Sem jogilag, sem erkölcsileg. Ez akkor is igaz, ha ti vagyonközösségben éltek.

A felnőtt gyerek természetesen nem kényszerítheti ekkora kiadásra (sőt, semmilyen kiadásra) a szülőjét. Ez a jog.

Az élet meg az, hogy a legtöbb szülőt nem kell kényszeríteni. Ha a gyerek kér, akkor a szülő, lehetőségein belül, ha méltányosnak érzi a kérést, akkor ad. (Számomra fura, hogy ezt te, anyaként, nem látod át.) Ez tehát nem kényszerítés volt, hanem a párod döntése, hogy adni akar gyerekének ennyit erre a célra.

Egyre inkább úgy tűnik nekem, nem vagytok egymáshoz illőek. Nagyon másképp viszonyultok a felnőtt gyerek segítésének témájához, és ez folyamatos konfliktust okozna.

2018. jan. 15. 12:54
 35/102 anonim ***** válasza:
96%
Igen rámehet,de már ráment szerintem,kulonben a kérdés se szuletett volna meg,nem kell hitel,nem illetek össze. Ennyi.
2018. jan. 15. 13:04
 36/102 anonim ***** válasza:
56%

#22 jól összefoglalta a dolgokat. Ahogy #13 is jókat ír.

Azért ne félj #22,téged is nemsokára le fognak pontozni,ahogy engem(#15 vagyok) meg a #13-ast is. De attól még tény,hogy nem a szülőnek kell fizetnie az esküvőt. Nyilván,ahol jó a kapcsolat köztük,és a szülő megteheti,hogy anyagilag támogatja őket,ott ez rendben van. Viszont az mindenképpen botrányos,ha a gyerek megmondja,hogy ő ennyi és ennyi pénzt kell kapjon az álomesküvőjére. Mint én is írtam,meg mások is,nem kell nagy banzájt csinálni. Szüleimnek is olyan esküvője volt,ahol csak az ő szüleik meg testvéreik voltak jelen,meg egy-két közelebbi barát. Polgári esküvő+vacsora. Ennyi,majd' 30 éve boldog házasságban élnek. És nem költöttek egy vagyont az esküvőre(mondjuk akkoriban annyira nem is volt divat),inkább vettek egy házat. Így is lehet ezt csinálni. Ha a pár puccos esküvőt akar,fizessék maguknak.

2018. jan. 15. 13:17
 37/102 A kérdező kommentje:
Sajnos igazatok lesz, de én sem kaptam semmit a szüleimtől,
2018. jan. 15. 13:28
 38/102 A kérdező kommentje:
És rossz ezt látnom hogy valakinek minden az ölébe hull más gyereke meg nélkülözzön egész életében.
2018. jan. 15. 13:31
 39/102 anonim ***** válasza:
87%
Ez van más meg kap,sokat is vki meg batyuval mehet mint pl én,aki leléptem a piás apámtol egy rosssz házzaságba de elváltam. Csobor és vodor. Szerintem itt szakitás lesz. És még még annyi,oké h te nem kaptál semmit otthonrol,de a fiadnak se akarsz ezért adni gondolom majd semmit,had érezze o is át milyen szar volt neked,sajnos sok szulo amit otthonrol hoz azt adja tovább,néha a semmit,és fuj azokra aki a gyerekuket támogatják persze ésszeru keretek kozott.
2018. jan. 15. 13:32
 40/102 A kérdező kommentje:
Dehogynem segitenék a fiamnak. Szoktam is erőmön felūl. Sajnos volt olyan hogy még a ruha vásárlás is nehezen megoldható volt. De ő nem is várja el. Már középiskolásként is dolgozott pedig én mondtam hogy ne tegye hiszen még nem az a dolga. Hanem a tanulás. Tehát segítenék persze. De ilyen nagy összeg már a szülő kihasználása.
2018. jan. 15. 13:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!