Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rámehet a kapcsolatunk erre?

Rámehet a kapcsolatunk erre?

Figyelt kérdés
Párommal középkorúak vagyunk. Nekem egy gyerekem van neki kettő,mindketten elváltunk korábban. Most állunk összeköltözés előtt, és kiszámoltuk a kiadásokat hiányzik fél millió forint még így is. Ezt elő kell teremteni valahogyan. Párom ugyan jól keres de nagyon le van terhelve a fizetése. Hitelt fizet, egyik gyerekének pesti albérletet is mert meg tanul. A másik gyereke is megkapott sok mindent ami az életkezdéshez kell még autót is. Az én fiamnak nincs semmilye mert az én fizetésemből nem telt. Most az egyik gyereke bejelentette hogy férjhez megy, és az esküvőbe csak a páromnak kb. 400 ezer forintot kell adni plusz az egyéb költségek. Nekem ez nem tetszik, össze is vesztünk rajta mert párom azt mondta az esküvő költségeit a szülöknek kell állni. Én meg azt miért kell klyen nagy esküvő, a szülőt belekényszeríteni ilyen kiadásba amikor neki is szüksége lenne arra a pènzre hiszen mi is most költözünk külön lakàsba. Kérlek segítsetek tanácsokkal mert azt érzem erre rámehet a kapcsolatunk mert csak vitatkozunk ezen. Tehát természetes hogy a szülő fizeti a költséges esküvőt?
2018. jan. 15. 06:42
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 anonim ***** válasza:
33%
87es a ti helyzetek más te is annyit keresel mint a férjed. A kérdezőéknél nagyon nem így van
2018. jan. 16. 08:27
 92/102 anonim ***** válasza:
45%
Nem az a baj, hogy a kérdező kevesebbet keres, hanem az, hogy a saját és a gyereke jólétét a párja gyerekei rovására akarja növelni.
2018. jan. 16. 09:08
 93/102 anonim ***** válasza:
39%

" az meg alap, hogy a még tanuló gyerekét eltartja a férfi."

Igen, alap, csak azért vannak fokozatok. Mondjuk 150 ezer forintos bp-i albérlet (és még nem is írtam sokat).

És ugye meddig? Harminc éves korig nappalin diplomát halmozni, persze lehet, ha valaki finanszírozza.

2018. jan. 16. 09:52
 94/102 anonim ***** válasza:
80%

"szóraj a aszemedet, hogy a férfi albérletet és reszit fizet a gyerekének, de az teljesen ok, hogy a tied veletek fog lakni. "

Mondjuk azért nem ugyanaz, hogy a lányom lakik itthon a szobájában, velünk eszik, fizetjük a bejárást Pestre (20 km), megvesszük, ami kell.

Vagy alapból egy pesti albérlettel indul minden hónap, 100-150 ezer forinttal.

2018. jan. 16. 09:55
 95/102 anonim ***** válasza:
40%

"Nyilván rosszul esik látni a nagy különbséget, de csak azért, mert te irigy vagy az életmódjukra, nem fog megváltozni a férfi, sőt!"

Nem tudom, nekem az "irigy" szó olyan utálatos, miért kell rásütni mindenkire?

Amúgy pedig nem így van, (mármint ahogy valakinek az írását beidéztem), mert ugye miről szól? "Jóban, rosszban, egészségben, betegségben ,szegénységben, gazdagságban".

Akkor marha egyszerű, nem kell összekötni az életüket.

Ez egy nagyon fals és beteg felfogás, hogy azért, mert azok a kölykök megszokták, hogy toronyórát lánccal kapnak, most ez így fog menni negyven éves korukig. Amúgy meg, a 31 éves bőven felnőtt, és felnőtt a 22 éves is, ha tetszik, ha nem.

2018. jan. 16. 09:58
 96/102 anonim ***** válasza:
40%

Egyébként marha okoskák, egy dologra nem gondoltatok, a pasi szemszögéből?

Akkor ha így áll hozzá, ne kelljen neki nő. És akkor vegye tudomásul, hogy marad a tenyere, meg az öt ujja, ennyi.

2018. jan. 16. 10:00
 97/102 anonim ***** válasza:
52%
Vagy a pasas keres magának egy olyan nőt, aki nem akar beleszólni a gyerekeivel való kapcsolatába. Ha a 22 éves diákot felnőttnek tekintesz, akkor a kérdezőt miért nem? Keresen magának egy balekot, aki magasra emeli az ő és a felnőtt fia életszínvonalát.
2018. jan. 16. 11:44
 98/102 anonim ***** válasza:
6%
95 Ha a 22 éves felnőtt, akkor a 20 éves is. Ennyi erővel költözzön el, aztán élje a felnőtt életet!
2018. jan. 16. 11:54
 99/102 anonim ***** válasza:
93%

Utolsónak: Nem mindegy, hogy hogyan felnőtt vagy nem felnőtt. Mondjuk egy budapesti bérelt lakásban havi 100+rezsiért, vagy otthon a kisszobában meghúzza magát.

"Kapás" oldaláról (a gyerek szemszögéből) ugyanaz, csak kiadás oldaláról baromira nem.

2018. jan. 16. 12:22
 100/102 anonim ***** válasza:
48%

Amúgy meg egy történet: Egy kollegám (férfi) egyedül nevelte a 3 éves kislányát. Melós, minimálbéren, és egy nyomorult albérletük volt, anyuka pedig lelépett.

Az oviban, mikor vitte a kislányát, néha beszélgettek egy nővel, aki a saját lányát nevelte apa nélkül. A nő jómódú (kifejezetten az, több ingatlana is van, bérbe is ad, amiben laknak, az is szép), és még tevőlegesen dolgozik is. Összejöttek, a pasi a saját kislányával hozzájuk költözött. Azóta eltelt 17 év, a nő mindkét lányt teljesen egyenlően kezeli, anyagilag is. Pasi kislánya tehetséget mutatott hangszeren való játékban, a nő egyből beíratta, és meg is vette neki a hangszert, otthoni gyakorlásra. Külön sport, külön nyelv (fizetős) mindkét lánynak ugyanúgy megvan. (A férfi változatlanul egy gyárban dolgozik, átlag alatt keres).

Ilyen elven akkor a nő is gondolkozhatna úgy, hogy ridegtartásban tartja a férj kislányát, mert az úgyis azt szokta meg. A sajátját pedig tejben-vajban füröszthetné, mert az meg a magasabb életnívót szokta meg.

De nem így teszi.

És ez a normális, szerintem.

Már csak párhuzamot vonva a Kérdező sztorijával, ott pedig ugye az a véleményetek, hogy a nő gyereke "megszokta", hogy szerényen él, tehát legyen elég az.

Undorítóak vagytok, nem tudom, ha ti lennétek a Kérdező helyében, ti megértően bólogatnátok-e, ha a saját kölykötöknek lóf...sz se jut, csak mert jaaaa, hát ő úgysem szokta meg a jólétet.

2018. jan. 16. 12:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!