Beleszóltok, hogy a férjetek mit vesz a gyerekének?
Érdekelne a véleményetek.
Kértem apukámtól karácsonyi ajándéknak egy drágább dolgot, mondta, hogy oké, megkaphatom. Viszont utána a felesége elkezdett otthon cirkuszolni, hogy ezt mégis hogy gondolta, hogy ilyet vesz nekem, és ez milyen drága, én sem vagyok normális, hogy ilyen igényeim vannak és hogy ezt kitaláltam... Nem értem, miért akar ebbe beleszólni, mikor amúgy egy szót sem beszél velem soha, köztudottan nem kedvel, mert az anyámra emlékeztetem.
Ettől nem mennek tönkre anyagilag, apának nem kell kölcsönt felvennie, mondhatni 'meg sem érzik'. De mégis úgy viselkedik a felesége, mintha nekem nem vehetne apa bármit, amit szeretne...
Szerinted egy 9 éves gyerek tudja, mi folyik a szülei között, vagy volt bármi előítéletem a nőt illetően?
de te nem kilenc voltál, mikor lelépett, hanem hét...
Utolsó, nem, nem vagyok köteles eltartani. Mint ahogy ő se köteles eltartani az én fiamat. A férjem lányának ott az anyja akinek szintén kötelessége eltartani, és a fiamnak is ott az apja, akinek szintén kötelessége. Se az ő, se az én új páromnak nem az. Persze ez nem azt jelenti hogy nem adunk neki kisebb összegeket(max 30 ezerig) ha eljön, természetesen a 70 ezres gyerektartáson felül, és ha pont akkor jön, mikor családi programra megyünk, akkor őt nem visszük és fizetjük neki is, hanem hogy alapból minden gyerek eltartását a saját két vérszerinti szülőjének kell megoldania.
Én szeretem a férjem lányát, mert kedves, illedelmes és nem vár el drága dolgokat mint a kérdező. Sőt, olyan is volt hogy a pénzből amit kért, a két öccsének(a vérszerinti és a mostoha) vett ajándékot. Ezen felül mi fizetjük a külföldi osztálykirándulásait, a két nyelvvizsgáját, az ehhez szükséges magántanárokat, mert az anyukája ezeket nem nagyon engedhetné meg. Tehát nem csinálok gondot belőle ha kér, simán adok neki, de ha úgy állna elénk hogy neki ez meg ez igenis kell, mert jár neki, hát kiakadnék, ugyan úgy, mint akkor, ha a férjem a megkérdezésem nélkül venne ki nagyobb összeget a kasszából.
Bár a kérdezőéknél más a helyzet, ott a mostoha nem dolgozik, tehát abban egyetértünk, hogy így nincs joga beleszólni a férfi által megkeresett pénz elköltésébe.
Amit nem sikerül sokaknak felfogni, az az a tény, hogy a kérdező apja és annak felesége vagyonkozossegben el. Ez esetben nincs olyan, hogy apám pénze meg a felesége pénze : az ő pénzük van. Mindegy, hogy pl a nő havi 20 ezret keres, apuci meg 800ezret, a közös jövedelmük 820ezer. Erről együtt kell hogy döntsenek. Az, hogy apuka azt mondja a kedves kislányának, hogy megveszi a drága ajándékot, az egy dolog. Ha a feleség ezt nem szeretné, akkor apuka elvileg nem veheti meg.
Arra meg, hogy véletlenül kétszer is terhes lett, csak annyit mondanék, hogy aki nem akar gyereket, annak nem is lesz. Ha apad nem akart volna, húzott volna gumit, akár duplán is. Az első " véletlenül becsuszott " még esetleg érthető, a második nem. Apad gyereket akart ettől a nőtől, akit nyilván szeret. Persze hogy xar érzés, hogy nem anyádat szereti, nem vele akarta leelni az életet, de ez van, ezt kell elfogadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!