Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elítélendő, ha egy szülő...

Elítélendő, ha egy szülő autót, lakást vesz a gyerekének?

Figyelt kérdés
Itt találkoztam ezzel a felfogással először, hogy abból a gyerekből semmi nem lesz, akit a szülei támogatnak/támogattak.
2017. jún. 4. 15:24
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
86%
Abban az esetben nem, ha ezt nem a gyerek várja el, és meg is szolgálja azt, tehát tisztelettudó, segít otthon, normálisan tanul stb..
2017. jún. 4. 15:33
 2/27 anonim ***** válasza:
88%
Családtól függ. Ismerek olyat aki 5 évet járt egyetemre, nem fejezte be, semmilyen diplomája nincs, de most kapott lakást és autót. A családnak több vállalkozása van, megtehetik hogy a gyerek soha életében ne dolgozzon. A srác soha nem fog önerőből elérni semmit, de nem is kell neki, mert a szülei által mindene megvan. Én nem ítélem el, ilyen a világ, el kell fogadni.
2017. jún. 4. 15:33
 3/27 anonim ***** válasza:
63%
Nem.
2017. jún. 4. 15:35
 4/27 anonim ***** válasza:
70%
Nem.
2017. jún. 4. 15:36
 5/27 anonim ***** válasza:
25%
Nekem is vehetsz.
2017. jún. 4. 15:38
 6/27 anonim ***** válasza:
83%

Csak akkor ha a szülönek ezér sanyarongia kell , ha nem tud a szülö magának mindent megadni, és inkább a gyereke luxusáért nyomorog.

Ha a szülö megteheti akkor tegye meg. Az értéket nem ezzel fogja adni a gyereknek...

De én elítélem mikor a gyerek túrorudit eszik az anyukának meg max egy száraz kifli vég jut, mert sajna van sok szülö ilyen. Ès sok olyan szülö ahol a felnött gyerek semmire kellö, mert mindent a kezébe adtak.

A gyerekeket nem szabad segíteni, hanem ott kell lenni mellettük és óvni. Ha a gyerek felmászik kicsinek a mászókára nem szabad a kezét fogni, vagy feltenni a mßaszókára, hanem ha leesne akkor ott kell lenni, megfogni... Ugyan ez a felnött korra is vonatkozik. Ha a gyereknek problémája van akkor ki kell segíteni, amúgy hagyni kell, hogy maga gondoskodjon magáról.

2017. jún. 4. 15:39
 7/27 anonim ***** válasza:
84%

Mindennapos kérdés provokáló, lepontozgató... komolyan, olvass vissza....

De hogy válszoljak is... nem a szülői támogatással van a baj... a baj a gyerekkel van, aki azthiszi, hogy ezért ő a kiskirály és játsza a jampit... pláne azok elött akiknek a szülei nam tehetik meg....

2017. jún. 4. 15:42
 8/27 Brian0 ***** válasza:
100%
Ha megtanítottad a pénzt kezelni, sikeres lesz, ha nem tanítottad meg, akkor szegény. Az, hogy kap lakást ls autót, segítség, egy akadály elhárítása. Vannak emberek, akik szegény családból származnak és ma milliárdosak és van olyan is, aki milliárdokat nyer vagy örököl és 3 éven belül munkakereső szegény. A gyereket meg kell tanítani bánni a pénzzel, mert erre a közoktatás valamiért nem tér ki :D
2017. jún. 4. 15:42
 9/27 anonim ***** válasza:
78%
Beidézhetnéd ide a konkrét mondatot, kérdező, mert én még nem láttam ilyen véleményt a gyk-n.😀 Természetesen nem elítélendő, de szerintem ilyet soha senki nem is állított. Azzal egyetértek, hogy TÖBBNYIRE életrevalóbb, a nehézségeket várhatóan sokkal jobban kezelő ember lesz azokból, akik nem kapnak meg mindent készen, erőfeszítés nélkül.
2017. jún. 4. 15:45
 10/27 anonim ***** válasza:
87%

Kicsinyes gondolkozás ezért ítélkezni. Ha a szülők dolgoztak meg a pénzükért, akkor nekem mi közöd hozzá, hogy mire költik? Lehet hogy hozzátesz a családi vagyonhoz, lehet hogy egy hülye gyerek lesz aki csak feléli, az ő dolguk...

De ezt nem azért írom, én soha semmi ilyesmit nem kaptam a szüleimtől. Egyébként nálunk anyagilag sokkal rosszabbul álló korombeliek közt rengetegen kaptak kocsit a szüleiktől, szóval ez nem annyira ritka dolog azért...

2017. jún. 4. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!