Mit lehet csinálni túl gyerekes szülőkkel?
Gyerek, hallod! Téged elcseréltek a kórházban. Ilyen jófej szülőknek hogy lett ilyen savanyú kölkük?
Mi is viszonylag laza szülők vagyunk, mondjuk ha bármelyik gyerek ezt a szemünkre vetné, akkor megláthatná a nem laza oldalamat is. Hidd el: nem akarja egyik sem.
Nem, nem nőttél fel. Egy 15 éves gyerek vagy, aki éppen a kamaszkori leválási folyamat közepén tart, és akármi is van, cikinek tartja a szüleit, bármilyenek.
Ha felnőtt lennél, akkor pontosan tudnád, hogy a játék és a móka az élet fontos része,amitől nem lesz valaki kevésbé felnőtt, de kipihentebb, fiatalosabb és intaktabb igen, az egészségről nem is szólva. A komolyságot meg meg kell hagyni, ahová való: a munkahelyre, a családi felelősségek viselésére.
De az abszurd, hogy valaki ne kapcsolódjon ki a kedve szerint jókedvűen, mert a kamasz kölke szerint egy szülő legyen KOMOLY.
Abban a pillanatban válsz majd felnőtté, amint megértetted azt, amit leírtam neked. Most épp a folyamat első lépcsőfokán vagy ez a leválás kezdete.
Na még egyszer: MEG VAGY ÉRTVE, kisfiú.
AZÉRT változott ez meg benned, MERT az ún. leválás folyamatában vagy, mint minden kamaszgyerek. Ez a felnőtté válás első lépcsőfoka, ami a következő 3-6 évben fog lezajlani benned, mint minden egyes emberben.
Ez alatt, ahhoz, hogy el tudj távolodni a szülőktől és a gyermeki függéstől, egy darabig cikinek fogod őket LÁTNI, pedig nem azok. Ez egy természetes folyamat és elmúlik. Akkor lesz elmúlva, amikor már nem lesznek cikik a szemedben. Mert most is csak ott azok.
Jézusom utolsó te katonakiképző vagy? Ez milyen hangvétel?
Nem is tudtam, hogy a felnőtt felsőbbrendű a gyereknél.
Szerintem kérdező nagyon egyszerű a dolog. Mindenki folyton változik, valamint mindenki más karakter. Lehet, hogy a természetes változás és szándékos változás kiváltott más életvitelt a szüleidnél és hozzáadódik az, hogy te egy komolyabb embertípus vagy, ami most kezd kibontakozni (nemcsak leválás folyamat zajlik ilyenkor és ráadásul ezek a folyamatok nem károsak és nem kell belehalni sem de leszidni sem a gyereket miatta van és kész!). Szóval ők így akarnak most élni, ebben boldogok, az a lényeg. Rád az van a legpozitívabb hatással, ha ők jól vannak. A többi lassan a te dolgod lesz, de szót kell fogadnod és becsülnöd, tisztelned kell őket az én értékrendem szerint ez a normális. Ennyi. Te is egy én vagy, ők is és senki nem kényszerítsen senkire más jellemzőket, csak irányt mutasson, ha más véleményen van. Te is megteheted velük normális hangvételben, hogy ezeket az érzéseidet és gondolataidat megosztod velük, vissza fognak kicsit venni, ha szépen elmondod te pedig megkönnyebbülsz és már nem fog zavarni. Szerintem ennyi.
Kedves kérdező, ezért nem rossz ez az oldal. Jó kis szociográfia. Így könnyebb megérteni, hogy miért nem értenek meg, amikor látod, hogy a többség mit tart jófejségnek és a többség nem tud más álláspontot elfogadni.
Könnyebb lesz a te beilleszkedésed is ezután a társadalomba, ha tudod mit várhatsz. Nagyjából semmi különöset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!