Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni túl gyereke...

Mit lehet csinálni túl gyerekes szülőkkel?

Figyelt kérdés
Szüleim viselkedése egyre cikibb. Félreértés ne essék, eddig is ilyenek voltak, de most valamiért zavarni kezdett. Olyan dolgokra értem, hogy sokszor átjönnek a barátaik és társasoznak, vagy órákig legoznak a hugommal, anyu valamilyen kifestőt fest (!!!), apu meg ilyen karcolós képet, ami kb 10 éveseknek való. Most a téli szünetben non stop xboxoztak, de olyat lerendeznek közben, mint a 10 évesek komolyan. Napközben meg üvöltött a genszterrap, amit én ki nem állhatok. A legújabb húzásuk, hogy Harry Potteres ágynemüben alszanak, amit anyu a netről rendelt. Régebben örültem neki, hogy vagány szüleim vannak, de most cikinek érzem őket, és minden ilyen apróságuktól falra mászok. Lehet ezzel kezdeni valamit? Vagy az én készülékemben van a hiba? 15f

2017. jan. 4. 23:25
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz, hogy régen élveztem, hogy ilyenek. De most már nem. Ha rájuk szólok, akkor nevetnek rajtam, meg azt mondják, ráérek még komolykodni.
2017. jan. 5. 09:50
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

Mit lehet csinálni koravén, felnőttet játszó kisfiúval ?

Nem a szüleiddel van baj. 42 éves nő pedig hol idős ? Középkorú sincs még. Apád pedig középkorú. Bőven lehet még szórakozniuk. Inkább járjon anyád otthonkában és morogva kössön egész nap ? Vagy apád tv előtt sörözzön és lekeverjen egyet, ha nem viszel rögtön utánpótlást ? Ilyen szülők is vannak. Na ez lenne ciki.

37 éves apuka

2017. jan. 5. 09:59
 23/54 anonim ***** válasza:
85%
Az jobb lenne ha kenne két komoly szülőd, akik szerint szüzen kell menni a házasságba és nem engednének el sehová?
2017. jan. 5. 10:01
 24/54 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én sem értem 15 évesen minek komolykodsz ennyire. Hány évesnek képzeled magad ? Nem hiszed el, de nagyon gyerek vagy még. 5-10 év múlva vissza nézed a fényképeidet és meglátod.
2017. jan. 5. 10:02
 25/54 A kérdező kommentje:
Azért komolykodom, mert egyelőre keresem, hogy mi érdekel leginkább. Olyan munkát szeretnék, ahonnan ha hazamegyek ne kelljen ilyen gyerekes "mókázásokba" menekülnöm. Anyu mondta egyébként, hogy neki azért kell a vicc, a móka, mert annyi negativitást tapasztal a munkája során. Én azt is megértem, hogy a munkájuk során nagyon komolynak kell lenniük, de ha egyszer ezt választották, akkor gondolom èrdekelte őket, szeretik.
2017. jan. 5. 10:12
 26/54 A kérdező kommentje:

Pl van egy osztálytársam, aki minden este együtt nézi a Híradót a szüleivel, utána megbeszélik a hallottakat, elvitatkoznak róla kultúráltan. Pedig az ő szüleik "egyszerű" emberek. Az en szüleim úgymond értelmiségiek, de velük egy ilyet el se tudok képzelni.

Engem sok dolog érdekel, szeretem a dokumentumfilmeket, lennék orvos, mint apu, de másik felem a fizika, kémia felé húz. Mellette meg érdekelnek a művészetek is. Tanár is lennék szívesen, bár nem tudom mennyire tudnék megbirkózni a gyerekekkel, ha már a szüleim is zavarnak. Én egyébként utálom magam, hogy más szülőkre vágyok, mert amúgy nagyon szeretem őket :(

2017. jan. 5. 10:42
 27/54 anonim ***** válasza:
100%
De miért jó neked az ha valaki olyan mintha karó lenne a se,ggében? Anyósomék ilyenek, tizenx év alatt egyetlen olyan mondatot nem hallottam tőlük, ami egy kicsit is érdekes lett volna. Csak a sznob hülyeségeikkel vannak elfoglalva. Egyszer nézd meg anyádékkal a híradót és beszélgess velük arról, biztosan nem fognak ellenkezni. Az sem igaz, hogy a társasjáték, stb., nem lenne összeegyeztethető azzal, hogy van véleményünk a világ dolgairol.
2017. jan. 5. 11:06
 28/54 Snorri ***** válasza:
82%
15 éves vagy, akármilyenenk lennének, neked pont az lenne a ciki. Magadat próbáld megérteni, megtalálni. Értelmesnek gondolod magad, de a saját szüleid viselkedését sem tudod elfogadni.
2017. jan. 5. 11:22
 29/54 A kérdező kommentje:

Már volt, hogy felvetettem anyunak, hogy nézzük a híradót, de nem igazán akarta. Mert ők munkában elolvassák a híreket, itthon már nem akarnak ezekkel foglalkozni.

Én az iskolát mindig komolyan vettem. A hugom pl annyira nem. Jó tanuló, de azért néha becsúszik neki egy rosszabb jegy. Apu megkérdi tőle miért, akkor azt mondja elfelejtette felírni. Én ezen kiaakadok, hogy ha figyelsz a suliban, hogy felejtheted el felírni a házidat??? Meg letörölték mire felírnád. Apu meg csak annyit mond, rendben van, hogy elfelejtetted/megértem, hogy most az egyszer fáradt voltál de ne legyen ebből rendszer. Én meg kiaakadok, hogy ez milyen nevelés??? Akkor meg apu odaszól a hugomnak, hogy most fáradt vagyok adj magadnak egy pofont. És röhögnek. Rajtam. Nekem fontosabb a suli mint a játék, a vicc, meg szórakozás. Nekem a tanulás, olvasás, dokumentumfilmnézés, növénytanulmányozás a szórakozás. Én a többiből.már kinőttem. Anyu meg engem tol le, hogy ne akarjam nevelni a hugom, had játszon, had élvezze az életet, ha már én nem tudom. Meg azt mondja nem baj, ha becsúszik egy egy rossz jegy, amíg a bizonyítványban tiszta 1-es. (Szlovákiában élünk)

2017. jan. 5. 11:42
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon gáz vagy, haver.

Igen, benned van a hiba.

2017. jan. 5. 11:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!