Hogyan lehet megértetni a szülőkkel, hogy nem szólhatnak bele a házasságunkba?
3 éve vagyunk házasok. A feleségemnél olyan betegséget diagnosztizáltak,amitől odővel akár le is bénulhat. Pár hónapja született kisbabánk. Anyám azt akarja,hogy válljunk el,a baba maradjon itt,a feleségem pedig költözzön vissza a szülei házába. 2 éve újítottuk fel a házat,külön emeletünk van.Feleségem ideges es
folyton sír.Én szintén tönkre vagyok,most még jobban szeretem ,mint valaha.
"Anyám azt akarja,hogy válljunk el,a baba maradjon itt,a feleségem pedig költözzön vissza a szülei házába"
Hogy micsoda?
Komolyan mondom, ilyenkor azt hiszem hogy ezek csak kitalalt sztorik, mert ilyen emberek nincsennek a valosagban.
Nem felújítani kellett volna a házat hanem elköltözni onnan. Bár így is ezt ajánlom mert mind a ketten össze roppantok. Anyud egy olyan ember amire iszonyat csúnyát tudnék mondani.
Lehet azt is hogy elmagyarázod anyudnak vagy befogja a száját vagy elköltöztök de akk a büdös életbe nem lát téged se meg az unokát se.
Anyádnak ebbe semmi beleszólása nincsen. Nem tudom hogy jön ahhoz hogy majd ő "mondja meg"... Gondolom mindig irányított valamiképpen és ő mondott meg sokmindent hogy legyen.
Tényleg hiba volt odaköltözni.
Ez gondolom egy újkeletű probléma, aminek az elmúlt három évben előjele sem volt. Annak oka van, ha az anyád ilyen szinten illetékesnek érzi magát, hogy ebbe is beleszól.
A helyedben keresnék ingyenes jogi tanácsadást, hogy olyankor te mire és hogyan vagy jogosult, ha ti fizettétek a ház felújítását, beleraktátok az összes megtakarított pénzeteket. De most költözni kényszerültök. Jogi úton hogy lehet rákényszeríteni anyádat, hogy fizesse ki a felújítást?
Ennek függvényében vagy albérletet kezdenék nézni, vagy pedig lakást.
Amíg ti ott laktok, mindig bele fog szólni az életedbe, akár van joga hozzá, akár nincs.
Más megoldást nem látok én sem, csak a költözést. Még úgy is, ha egy ideig mondjuk a feleséged szüleinél tudjátok meghúzni magatokat. :( Ez is ilyen "csöbörből vödörbe", de akkor már saját magatoknak is adjatok egy határidőt, hogy mikor költöztök el sajátba. (Akár albérlet, akár lakás.)
Amit ott hagysz anyádnak, az se veszi el végképp, ha feldobja a pacskert az öreglány, akkor meg fogod örökölni. De azért figyelj, hogy ne tudjon kiforgatni egy végrendelettel mindenből, papírozzátok le, hogy olyan arányban van tulajdonrészed a házban, mint a felújítás értéke! Aztán költözés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!