Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni olyan szülőkke...

Mit lehet tenni olyan szülőkkel, akiket ennyire megvisel a másságom? 18/F

Figyelt kérdés

Szeretném még így az elején leszögezni, hogy azért mondtam el, mert mindig is jó volt a kapcsolatunk és akármikor a melegekről előjött a téma, akkor úgy álltak hozzá, hogy nem ítélik el őket. De itt jövök én a képbe. Ezek szerintem abba nem gondoltak bele, hogy mi van akkor, ha a saját gyerekük meleg. Tudom, hogy nem kellett volna őket szembesítenem addig, amíg nem lakom külön, de világ életükben azt tanították nekem, hogy előttük sose titkolózzak és bármit elmondhatok nekik. Ebben fényében megosztottam velük, hogy tisztában vagyok azzal, hogy meleg vagyok. Teljesen biztosra mentem vele, most kapcsolatban is vagyok egy ideje, amiről még nem tudnak és mivel így reagáltak rá, egyelőre jobb, ha nem is tudják. Szerintem már eddig is sejtették rólam, csak nem mondták.

Nagyon rossz nézni, hogy ez őket ilyen módon érinti. Egyfolytában azt szajkózzák, hogy szerintük ők nem ezt érdemlik, nem így képzelték el az életemet, sem az övékét. Szégyellik ezt elmondani a többi családtagnak és anya mondta, hogy amikor a munkahelyén a kollégái a gyerekeikről beszélnek, ő szégyell rólam beszélni. Apám pedig konkrétan undorodik tőlem.

Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért voltak olyan elfogadóak ezzel a témával kapcsolatban? Ha ők elfogadják ezt a dolgot, akkor azt miért nem fogadják el, hogyha a saját gyerekük is meleg? Számomra ez érthetetlen. Ha tudtam volna, hogy akár csak egy kis ellenszenv van bennük ezzel a témával kapcsolatban, akkor már eleve el sem mondanám, amíg el nem költöztem volna. De erre sem kell sokat várniuk, idén érettségizem és utána odaköltözök a pasimhoz (már külön él, idősebb nálam).

A baráti körömben mindenki elfogad olyannak, amilyen vagyok és ők nem csinálnak belőle ekkora problémát, sőt inkább érdeklődéssel fogadták.

Egyszerűen nem szeretnék úgy elválni a szüleimtől, hogy ők így állnak hozzá. Ezt fél évvel ezelőtt mondtam el nekik, azóta sem változott semmi, pedig direkt vártam. Gondoltam idővel egy kicsit jobb lesz, de maradt minden ugyanaz és nagyon rosszul esik.

2016. nov. 9. 01:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Olyanok a szüleid, mint az ott válaszolók többsége:könnyen azt hiszi, azt mondja, hogy ő elfogadó, aztán ha a saját gyerekéről van szó, kiderül hogy mégsem. Ezért nem lehet hibáztatni őket, ilyen az emberi természet. Az elképzeléseket felülírja az élet, amikor ők maguk kerülnek adott szituációba.
2016. nov. 9. 01:43
 2/21 anonim ***** válasza:
79%

Elhiszem, hogy rosszul esik. Majd idővel talán megbékélnek, talán nem. De én a helyedben semmiképpen se mondanám el, hogy van valakid. Csak olaj a tűzre. Ez a te életed, te fogsz vele gazdálkodni. Azonban azt mondd el nekik teljesen egyértelműen, tudatva velük, hogy te SOHA nem fogsz megváltozni, nem lesz unoka, stb.

Nehogy az legyen, hogy "reménykednek" a semmiben - a remény hal meg utoljára alapon bennük -, szóval te ezt elmondtad, ne is számítsanak másra. Még a végén ezt is rád fognák, hogy nem szóltál. De én ezt a lépést utoljára tartogatnám, mert amíg otthon vagy, nem kell a felesleges feszkó.

Az tök jó, hogy már viszonylag fiatalon tisztában voltál a saját érzéseiddel, ezúton is gratulálok érte! :) Talán ezt is felhozhatnád majd, hogy sokan szenvednek, belemennek egy rossz házasságba, gyerek is lesz, de utána mindenki megszívja, mert csak így szenvedés lesz az egész. Te nem teszel tönkre életeket, te tisztában vagy magaddal, és köszi szépen, te nagyon jól vagy összerakva. Kérdezd majd meg tőlük a végén, hogy csak nem azt akartátok volna, hogy a gyereketek örök boldogtalan legyen és öngyilkos, mert saját magát marcangolja fél életen át, mert nem merte felvállalni hova tartozik? Erre talán lenyugszanak majd picit és talán átgondolják.

Az biztos, hogy megviseli őket az alapján amikről írsz.

Hogy miért voltak annak idején elfogadóak? Mert azt gondolták, hogy ez velük soha nem eshet meg, igazából bele se gondoltak :))) Könnyű úgy mondani valamit, hogy azt valójában nem gondolták komolyan. Távolról jó az úgy ahogy van, de ha közel a valóság, akkor már nem köszi. Hát ez így nem megy. Álszentek voltak, ez az igazság. És maguk sem voltak azzal tisztában, hogy ez mivel is jár..

Sok boldogságot, szép életet :)

(Nő, ez számít valamit.)

2016. nov. 9. 06:12
 3/21 anonim ***** válasza:
44%
Jav.: (Nő, ha ez számít vmit.)
2016. nov. 9. 06:13
 4/21 anonim válasza:
54%

Azért azt ne felejetsük el, hogy elfogadónak lenni melegekkel kapcsolatban nagyon más, mint konkrétan a családtagjuknak lenni. Hiába vagy elfogadó szülőként, mégis csak bukod a házasságot, nagyon sok rosszalló rokonnal kell küzdeni, akár kollégával. Milyen jo lehet hallani, hogy a gyermekedet leb*zizzák...

Az előző válaszoló itt az álszenteskedés melllett ezt is beláthatná, akár a szülőkkel is lehetne együttérző.

Ami ilyenkor szerintem nagyon jó, egy szakember segítsége, akivel leulhettek megbeszélni a dolgot, sőt a szüleidnek is nagyon sokat tud segiteni MEGTANULNI KEZELNI a helyzetet. Igen, nem könnyű.

Végül azt se felejtsd el, hogy az elkoltozes sem megoldas, ha esetleg szakítotok milyen jo lesz majd hazakullogni.

Szóval dolgozzatok rajta, értsd meg, hogy nékik sem könnyű. Ők meg azt, hogy Te ilyen vagy. Sértődés helyett adjatok szeretetet. Nehéz én megértem, de nem lehetetlen.

2016. nov. 9. 07:52
 5/21 anonim ***** válasza:
14%
"Mit lehet tenni olyan szülőkkel, akiket ennyire megvisel a másságom? 18/F" NAGYON szépen megköszönni, hogy eddig neveltek, etettek, elláttak és AZONNAL elköltözni.
2016. nov. 9. 08:06
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan még 2 kisgyerekem van, de szülőként írom neked ezeket a sorokat!

Sajnálom, hogy így fogadták a bejelentésedet, nem értem, ha ennyire elfogadóak voltak(annak tűntek), akkor most mire ez a hozzállás.

De ez ne akadályozzon abban, hogy úgy éld az életed, ahogy te boldog vagy.

Semmivel nem jobb egy egész életet hazgságban, titkolózva élni, megfelelni egy elvárásnak, miközben te nem vagy boldog és sanyargatod magad.

Vicces, mert pont a napokban beszélgettünk a férjemmel és mondtam neki, ha kiderülne, hogy a gyerekek közül bármelyikük (vagy mindkettőjük) a saját neméhez vonzódik, nem ítélném el, hanem támogatnám őket.

Sőt abban az esetben is, ha azt tervezné, hogy nem akar családot vagy nem akar férjhez menni, nem akar semmi olyat, amit mi a párommal végigvittünk. Ami a "normális" és "élet rendje".

Ha a gyerekem így vagy úgy boldog, akkor én miért álljak az útjába, milyen jogon erőltessem rá az akaratomat egy társadalmi nyomás miatt, ha ő úgy boldogtalan és összetört?

Én anyukádék helyében igenis büszke lennék rád, és beszélnék is rólad, ahogy mások teszik azt a gyerekeikről.

Én megtanultam az életben kemény leckék árán, hogy annyi, de annyi ál barátság van, hazug emberek, mindenki folyotn versenyzik a másikkal, hogy kinek az élete jobb, idillikusabb. Belefáradtam ebbe a baromságba. Nem érdekel, hogy kinek mi a jó, azt nézem, hogy a szeretteimnek mi a jó, mitől boldogok. És ha eképp, hogy a saját neméhez vonzódik, ebben nincs más dolgom, mint hogy elfogadjam a döntését, és lehetőségeimhez mérten támogassam őt és a párját.

Nem vagy kevesebb és rosszabb senkitől!

Sok boldogságot és erőt kívánok a továbbiakhoz!

2016. nov. 9. 08:16
 7/21 anonim ***** válasza:
0%
Rossz a kategória.
2016. nov. 9. 08:26
 8/21 anonim ***** válasza:
87%

5-ös, miért kéne megköszönnie hogy ALAP, hogy a gyereket 18 éves koráig ellátom, nem kicseszem a prérire, hogy boldogulj.

Ha már gyereket vállalok, aki NEM kérte, hogy megszülessen, neki ebbe SEMMI beleszólása nincs.

Kérdező, ezzel nem tudsz mit tenni, csak a költözés segít.

Egyébként valahol a szüleidet is megértem, képzeld el, ha lenne egy gyereked, és kvázi nem mondhatnál róla semmit (van kapcsolata, pl.), mert a környezeted megvetné érte, hogy meleg. Hogy esne neked, hogy ócsárolják a gyereked, meg lebu...zzák?

2016. nov. 9. 08:30
 9/21 anonim ***** válasza:
95%
Nem rossz 7-es, ezt a szülő-gyerek kategóriába kell rakni. Jó lenne, ha elhúznál melegebb éghajlatra, ahol te megjelensz csupa felesleges hülyeséget varnyogsz és csak belekötsz mindenkibe, érdemi hozzászólás nincs is. Mi van debílkém felébredtél?
2016. nov. 9. 08:35
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

8-asra reagálva: Nem beszélhetek róla, mert mit szólnak hozzá...

Ki a francot érdekel, hogy Xy gipsz jóska mit szól hozzá???!! Ki a jó francot érdekel, hogy egy 20.ad rangú kollega, akit esetleg otthon ver az alkoholista férje, vagy csalja a felesége mit szól az ÉN gyerekemhez? Mert kik ők? Baromira nem érdekel, hogy ki mit szól! Ez lesz a központi téma? Legyen. Nem hatna meg.

Bár nyilván én azért gondolkodok már így, mert annyi rosszat megéltem, annyi hazugságot az emberektől, pofára ejtést a naagy barátoknak nevezett akármiktől, hogy már tényleg nem érdekel senkinek a véleménye. Kizárólag azt nézem, hogy NEKEM és a CSALÁDOMNAKmi a jó.. És amit legfőképp megtanultam: Egyáltalán senki nem különb a másiktól. Az, hogy ki mit hazudozik össze a hátteréről, hogy jobb színben tüntesse fel magát, az semmit nem ér, a valóság mindig megmarad.

6-os voltam

2016. nov. 9. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!