Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni olyan szülőkke...

Mit lehet tenni olyan szülőkkel, akiket ennyire megvisel a másságom? 18/F

Figyelt kérdés

Szeretném még így az elején leszögezni, hogy azért mondtam el, mert mindig is jó volt a kapcsolatunk és akármikor a melegekről előjött a téma, akkor úgy álltak hozzá, hogy nem ítélik el őket. De itt jövök én a képbe. Ezek szerintem abba nem gondoltak bele, hogy mi van akkor, ha a saját gyerekük meleg. Tudom, hogy nem kellett volna őket szembesítenem addig, amíg nem lakom külön, de világ életükben azt tanították nekem, hogy előttük sose titkolózzak és bármit elmondhatok nekik. Ebben fényében megosztottam velük, hogy tisztában vagyok azzal, hogy meleg vagyok. Teljesen biztosra mentem vele, most kapcsolatban is vagyok egy ideje, amiről még nem tudnak és mivel így reagáltak rá, egyelőre jobb, ha nem is tudják. Szerintem már eddig is sejtették rólam, csak nem mondták.

Nagyon rossz nézni, hogy ez őket ilyen módon érinti. Egyfolytában azt szajkózzák, hogy szerintük ők nem ezt érdemlik, nem így képzelték el az életemet, sem az övékét. Szégyellik ezt elmondani a többi családtagnak és anya mondta, hogy amikor a munkahelyén a kollégái a gyerekeikről beszélnek, ő szégyell rólam beszélni. Apám pedig konkrétan undorodik tőlem.

Felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért voltak olyan elfogadóak ezzel a témával kapcsolatban? Ha ők elfogadják ezt a dolgot, akkor azt miért nem fogadják el, hogyha a saját gyerekük is meleg? Számomra ez érthetetlen. Ha tudtam volna, hogy akár csak egy kis ellenszenv van bennük ezzel a témával kapcsolatban, akkor már eleve el sem mondanám, amíg el nem költöztem volna. De erre sem kell sokat várniuk, idén érettségizem és utána odaköltözök a pasimhoz (már külön él, idősebb nálam).

A baráti körömben mindenki elfogad olyannak, amilyen vagyok és ők nem csinálnak belőle ekkora problémát, sőt inkább érdeklődéssel fogadták.

Egyszerűen nem szeretnék úgy elválni a szüleimtől, hogy ők így állnak hozzá. Ezt fél évvel ezelőtt mondtam el nekik, azóta sem változott semmi, pedig direkt vártam. Gondoltam idővel egy kicsit jobb lesz, de maradt minden ugyanaz és nagyon rosszul esik.

2016. nov. 9. 01:02
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
Egyébként kedves kérdező, mit mondtak a szüleid arra, amikor mindezt elmondtad nékik? Hogy úgy érzed apád undorodik és anyád szégyell?
2016. nov. 10. 01:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!