Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiam lenéz mert szegény vagyok?

A fiam lenéz mert szegény vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 41 éves vagyok, egyedül nevelem a fiamat. 6 éve váltunk el. Tisztességgel dolgozunk 20 éve apja is. Mindent megkap amit -kereteink közt- biztosítani tudunk neki kissé el van kényeztetve azt hiszem..

A gond az, hogy nagyanyja, akivel együtt élünk mindent megad a három unokájának /számítógép, jogsi,stb..tehát tízezres nagyságrendek/. Fiam ismeri a pénz értékét nem követelőzik!!! sosem volt ebből gond.. de tegnap este egy nagyobb vita során /természetesen nagyanyja is beleavatkozott onnan indult/ kicsúszott a száján hogy "mert te sz.r vagy" - merthogy nem keresek annyit...mert ő már megszervezte a barátaival a programot csak épp nekem már lassan kajára sem lesz -hó végén- ha ez így megy! Ezeket tudja mert beszéltünk róla. Mégis én vagyok a szar. :(( Nem az apja aki nem ad neki soha pénzt mert inkább koncertre járnak, volt hogy szülinapjára sem vett a gyereknek ajándékot../tegnap is tőle jött a gyerek../ azt a kemény 20.000 Ft/hó gyerektartást is végrehajtás útján fizeti. Hiába mondom, nem ad többet- menjek el én dolgozni. Havi 160.000 nettó megvan a pótlékkal meg a gyerektartással együtt...nem szórom a pénzt se cigi se pia. Magamra alig költök évekig nem volt télikabátom! /most sem lesz/ stb.

Mit tehetek mert a gyerek nem érti meg/fogadja el..17 éves lesz. Szenved látványosan hiába mondtam többször is menjen dolgozzon legalább a szünetben. Nagyanyja meg előtte mondogatja hogy "miattad fog a gyerek elköltözni":(( megnehezíti a dolgomat már évek óta semmi tekintélyem sincs! Segíthet egy védőnő/családsegítő..??? Már arra gondoltam a gyámhatóság a megoldás hiszen nem normális hogy anyám megveszi a gyereket..:(( a hátam mögött is folyton ellenem hangolja. Annó, a válásom előtt azt hajtogatta menjek onnan, a gyerek marad..de ezt minden menyével eljátszotta már. Onnan érzem hogy van gyerekem hogy szülőire járok és osztálypénzt fizetek. Hogyan álljak ki így a jogaimért teljesen széthullott a család már nem is fájnak ezek a viták:((( ez a legszomorúbb. Ha tehetném lehet elköltöznék bár sosem hagynám ott a fiam. De már nem is olyan gyerek teljesen a fejemre nőtt ez csak rosszabb lesz! A nagyanyjától ő is kivan amúgy..amikor kibékülünk megért és elnézést kér de ez már tényleg sok.

Köszi a válaszokat!

2016. okt. 24. 11:36
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 A kérdező kommentje:

..úgy értem nem én pontoztalak le.

:) Én három kérdést írtam ki és azt tapasztalom hogy rengeteg a frusztráció az emberekben..

2016. okt. 24. 15:23
 52/62 anonim ***** válasza:
81%

"Amíg együtt élünk mindig a hülyegyereke maradok és úgy is fog kezelni."

Na ugye...te is látod... "

"Ha csak vitatkozom olaj a tűzre ráadásul pont azt a célt fogja elérni hogy a gyerek vagy én elmegyünk..."

Dehát az volna a normális, az lett volna már rég a normális.

41 éves vagy, és mindig az anyáddal éltél? Miért?

17 éves a gyereked, és most gondolkodol családsegítőn? Eddig mit csináltál?

2016. okt. 24. 16:45
 53/62 anonim ***** válasza:
81%

en a helyedben szepen hagynam hogy nagyanyo fizessen mindent. mit torod magad, ott az oreglany van mibol vegye meg amit a fiad megkivan neked tobb marad a fizetesedbol.

Buta vagy ha nem hasznalod ki a lehetoseget , a fiad igy is ugy is a nagyanyjat szereti jobban mert annak tobb a penze. hat akkor vasaroljon neki o.

2016. okt. 25. 07:24
 54/62 anonim ***** válasza:
76%

utolso vagyok megegyszer. en ugy otthagynam a fiamat meg az anyamat is mint szent pal az olahokat vissza se neznek.

a fiad mar nem kisgyerek az oreglany tele van loveval piszkalgassak egymast es kesz. tehetetlen vagy es korodhoz kepest gyerekaggyal gondolkodsz. lehet hogy meg 60 evesen is ott fogtok nyomorogni mindannyian. a fiad nincs rad utalva tobbet, add oda neki a gyerektartast es KOLTOZZ EL EGYEDUL.

ha szerencsed van a fiad ettol megrendul es megvaltozik ha meg nem akkor meglatod hogy a penz a fontos neki es nem te.

2016. okt. 25. 07:30
 55/62 anonim ***** válasza:
100%

Hm, nagyon ismerős történet, én egy költözést ajánlanék, a gyermekeddel együtt, albérletbe. Anyukád lázadni fog ez ellen, egy ismerősöm oldotta meg így, és azért, hogy ne kelljen kollégiumba járnia a gyerekének.

Most a facebookon fárasztja a gyereket a nagyi, de inkább így. :)

2016. okt. 25. 08:26
 56/62 anonim ***** válasza:
75%

Ezzel a költözéssel csak annyi a probléma, hogy még vidéken is 40-50.000 egy albérlet, plusz a rezsi.Akkor el tudom képzelni az árakat a fővárosban.Pedig valóban a költözés lenne a megoldás.Írod, hogy van kapcsolatod.Szerintem ott lenne a kulcs.Ha szeret, kiáll melletted.

A fiad már nem kisgyerek.Ha neki fontosabb a pénz, maradjon a nagymamánál.Egy-két év, vagy annyi se, és rájön, hogy rosszul döntött.

Írod, diplomás vagy.Akkor csak találnál egy jobban fizető állást, még ez ami opció.

Pároddal költözzetek össze, a fiad meg majd eldönti mi kell neki.Egy felszínes kapcsolat ami csak a pénzről szól, vagy az igazi anyai szeretet.

Kitartást neked! :)

Merj lépni, már korábban kellett volna,;de most sem késő.

2016. okt. 25. 08:55
 57/62 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mindegyik hasznos volt!

:)

Nektek is a legjobbakat kívánom.

2016. okt. 25. 09:46
 58/62 anonim válasza:
55%
Sajnálom, de ez valami nagyon szánalmas család. Mondjuk van magukban tűz az biztos... fojtogatni a másikat? Maga képviseli az értelmet a családban ezek szerint. Bár ha eddig nem lépett le ez megkérdőjelezhető.. 16/F
2016. okt. 25. 18:37
 59/62 anonim ***** válasza:

Tombor Bözse - YouTube Ha a viszonyból édesanyádnak gyermeke született volna a te fiad apjától, akkor a te gyereked meg az az ő gyereke testvérek lennének, az anyád pedig a férjed második felesége ????????? Atyám ! - mondhatnád.

kb. ennyire értelek, ez egy karácsonyi rémdrámának is beillő, de egyébként magáért felelősséget nem vállaló édesanya ? írása. Hiába diplomáztál szoptatás közben, ha mindez igaz, szerintem a fejsérülésnél amit az egyébként "jó" fiad , akivel nincs baj , lökése által szenvedtél el, lett valami problémád. Fejsérülésnél azonnal mentő. Voltál kórházban ? készült koponya felvétel ? És tudod mit ? Úgy érzem, panaszaid mellett még élvezed is, hogy veled foglalkozik mindenki, és milyen klassz, hogy te mindenre nemet mondasz, kifogást találsz. Vagyis, túljársz mindenkinek az eszén. Te egyáltalán nem akarod a kezedbe venni az életed irányítását. Te semennyire nem akarsz önálló életet élni.

Tudod, ha 12 órát kellene dolgoznod, akkor az nem minden nap van. 12 munka 24 szabad, és semennyire nem kellett volna feltenned a kérdést, hogy és akkor mikor foglalkozz a gyerekkel, aki 17 éves. Üres kifogások. Csak az segítene, hogy magad élj, ha képes vagy rá, és a saját örömödre és boldogulásodra gondolj, utána épkézláb gondolataid lennének a jövődre nézve.

Lehet lepontozni.

2018. jan. 17. 20:38
 60/62 anonim ***** válasza:
56/59 : Költözzön össze a párjával, akivel szerinte viszonya volt az anyjának ?
2018. jan. 17. 20:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!