Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiam lenéz mert szegény vagyok?

A fiam lenéz mert szegény vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 41 éves vagyok, egyedül nevelem a fiamat. 6 éve váltunk el. Tisztességgel dolgozunk 20 éve apja is. Mindent megkap amit -kereteink közt- biztosítani tudunk neki kissé el van kényeztetve azt hiszem..

A gond az, hogy nagyanyja, akivel együtt élünk mindent megad a három unokájának /számítógép, jogsi,stb..tehát tízezres nagyságrendek/. Fiam ismeri a pénz értékét nem követelőzik!!! sosem volt ebből gond.. de tegnap este egy nagyobb vita során /természetesen nagyanyja is beleavatkozott onnan indult/ kicsúszott a száján hogy "mert te sz.r vagy" - merthogy nem keresek annyit...mert ő már megszervezte a barátaival a programot csak épp nekem már lassan kajára sem lesz -hó végén- ha ez így megy! Ezeket tudja mert beszéltünk róla. Mégis én vagyok a szar. :(( Nem az apja aki nem ad neki soha pénzt mert inkább koncertre járnak, volt hogy szülinapjára sem vett a gyereknek ajándékot../tegnap is tőle jött a gyerek../ azt a kemény 20.000 Ft/hó gyerektartást is végrehajtás útján fizeti. Hiába mondom, nem ad többet- menjek el én dolgozni. Havi 160.000 nettó megvan a pótlékkal meg a gyerektartással együtt...nem szórom a pénzt se cigi se pia. Magamra alig költök évekig nem volt télikabátom! /most sem lesz/ stb.

Mit tehetek mert a gyerek nem érti meg/fogadja el..17 éves lesz. Szenved látványosan hiába mondtam többször is menjen dolgozzon legalább a szünetben. Nagyanyja meg előtte mondogatja hogy "miattad fog a gyerek elköltözni":(( megnehezíti a dolgomat már évek óta semmi tekintélyem sincs! Segíthet egy védőnő/családsegítő..??? Már arra gondoltam a gyámhatóság a megoldás hiszen nem normális hogy anyám megveszi a gyereket..:(( a hátam mögött is folyton ellenem hangolja. Annó, a válásom előtt azt hajtogatta menjek onnan, a gyerek marad..de ezt minden menyével eljátszotta már. Onnan érzem hogy van gyerekem hogy szülőire járok és osztálypénzt fizetek. Hogyan álljak ki így a jogaimért teljesen széthullott a család már nem is fájnak ezek a viták:((( ez a legszomorúbb. Ha tehetném lehet elköltöznék bár sosem hagynám ott a fiam. De már nem is olyan gyerek teljesen a fejemre nőtt ez csak rosszabb lesz! A nagyanyjától ő is kivan amúgy..amikor kibékülünk megért és elnézést kér de ez már tényleg sok.

Köszi a válaszokat!

2016. okt. 24. 11:36
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
100%
Lépj le egyedül egy olcsó albérletbe, ezek meg csak öljék egymást. Mert a gyerek a nahyival olyan lesz mint veled, nagyi meg szintén.
2016. okt. 24. 12:06
 12/62 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezt már én is mondtam anyámnak- hogy az ő vérét fogja szívni!! Nem szívesen hagyom ott a nagyanyjának az a helyzet..! Őt is kikészítené ehhez azért kicsi és hagyjam ott őt a sz...rban érted, ugye..? Fiam is évek óta el akar költözni ha így megy hárman megyünk háromfelé..

most bezzeg anyu beteg én ápolgatom és ennek ellenére is ilyen:( T

2016. okt. 24. 12:10
 13/62 A kérdező kommentje:

Hát, köszönöm szépen a válaszokat..!

:)

Sosem adom fel..!:D

2016. okt. 24. 12:11
 14/62 anonim ***** válasza:
90%

Engem vágna neki az ajtónak a tetű kölyök, meg nevezne szrnak, aznap este már az intézetben aludna. Előbb utóbb fel is fog pofozni, ne várd meg. És ne magadtól vondd meg a dolgokat. Te dolgozol, rosszul keresel, de akkoris dolgozol, ez meg hálátlan, pimasz. Legyen neked télikabátod, ő meg felejtse el az osztálykirándulást meg a bulit. Vagy fizesse a nagymama. Az ilyen gyerek nem érdemel áldozatot, nem hálás és nem értékeli.

26N

2016. okt. 24. 12:12
 15/62 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, most azt akarod megvédeni a fiadtól, aki a fejedhez vágja, hogy mehetsz, amerre látsz? Ez komoly?
2016. okt. 24. 12:17
 16/62 A kérdező kommentje:

14-es, igazad van, pont ez jutott ma az eszembe lesz még idő amikor verni fog?? De alapon normális a gyerek, tegnap valószínűleg az apja is felhúzta.. sosem ütne meg de ma reggel is ordított. Elég jól elordítoztunk mert anyám nem volt otthon kivételesen. Aztán ilyenkor kibékülünk és két hónap nyugi stb..de tényleg rossz irányba mennek a dolgok évek óta albiba akarok menni.

Köszi a választ.

2016. okt. 24. 12:21
 17/62 A kérdező kommentje:
Nem, 15-ös, a fiam anyámtól. Anyám láncdohányos, idegbolond, senki nem maradt még meg mellette.Ő nem is akarja egyedül akar élni. Annak idején azt mondta nyugodtan lakjunk ott jó lesz sosem laktam máshol..nemhogy lakásra nem tudtunk spórolni semmire sem a férjem felvett egy csomó áruhitelt /magára/ örülök hogy semmit nem kell fizetnem a válás után. Ő azóta is fizeti a kocsiját amit a nője használ.:D
2016. okt. 24. 12:24
 18/62 anonim ***** válasza:
100%

Kiszolgáltatott helyzetben vagy felnőtt ember létedre, az anyádnál laksz, a fiadnak nem tudsz parancsolni, és nem tudod megvédeni magad.

Nem tudom, hogy milyen tanácsot vársz. Ha azt írjuk, hogy költözz külön, mielőtt idegbeteg leszel teljesen, az nem megoldás, mert nem tudsz elköltözni. Pedig az lenne a legjobb, ha fogod a fiad, és ketten külön mentek anyádtól.

Így mit lehet erre tanácsolni?! A fiad abban nő fel, hogy téged használ mindenki boxzsáknak, te pedig megalázkodsz mindenki előtt. Persze, hogy nincs tekintélyed...

Arra céloztál az egyik hsz-edben, hogy anyád összeszűrte a levet a férjeddel, és azért váltatok el? Te meg ezek után hozzá költözöl a gyerekkel? Ne haragudj, de én se tudnálak ezek után tisztelni.

Amíg nem állsz a sarkadra, addig ezt el kell viselned. Majd jön az, hogy a fiad felbátorodik, és hol ő fojtogat, hol anyád.

2016. okt. 24. 12:30
 19/62 A kérdező kommentje:

Tök jó így visszaolvasva mekkora tróger család vagyunk, pedig diplomásak anyámmal mindketten. :D...

De tényleg évekig majd megfagytam /kabát híján/ mert apja nem szeretett pénzt kiadni őt az anyjáék pénzelték, tojt a gyerekre ő is..nem véletlen ilyen a gyerek azt hiszem:(

Pedig másodállásom is volt amíg elmentek a másik nagyihoz ahol persze szintén mindent megkapott én a céget takarítottam szombaton! /hétköznap is/. Ezek egymással versenyeznek..-nagyszülők..azok is tehetősek. De amikor megjön a külföldi rokon az apjuknak pénzt ad fiamnak meg egy 23.övtáskát, pólót, kitűzőt..iskolakezdéskor egy nagy büdös ló....szt ad bárki is még anyám sem nem mintha várnám..! Namindegy.

2016. okt. 24. 12:30
 20/62 A kérdező kommentje:

18-as, arra céloztam, igen. Évek óta külön éltünk az apjával-külön szoba, nekem egy matrac jutott a földön a gyerek mellett..-.. anyámnál lakom amióta megszülettem..

A tégla potyogott ki a falból amikor kifestettem a szobánkat meg letapétáztam, de volt hogy a gázbojler dőlt ki téglástul a falból-hónapokig nem érdekelt senkit. Leginkább anyámat. Nem élősködtünk rajta, rezsit, kaja külön ...

Én is tudom ez a megoldás, külön menni.

De most az érdekelne mennyi joga van beleszólni a gyereknevelésbe és milyen károkat tud még okozni? :(

2016. okt. 24. 12:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!