Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiam lenéz mert szegény vagyok?

A fiam lenéz mert szegény vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 41 éves vagyok, egyedül nevelem a fiamat. 6 éve váltunk el. Tisztességgel dolgozunk 20 éve apja is. Mindent megkap amit -kereteink közt- biztosítani tudunk neki kissé el van kényeztetve azt hiszem..

A gond az, hogy nagyanyja, akivel együtt élünk mindent megad a három unokájának /számítógép, jogsi,stb..tehát tízezres nagyságrendek/. Fiam ismeri a pénz értékét nem követelőzik!!! sosem volt ebből gond.. de tegnap este egy nagyobb vita során /természetesen nagyanyja is beleavatkozott onnan indult/ kicsúszott a száján hogy "mert te sz.r vagy" - merthogy nem keresek annyit...mert ő már megszervezte a barátaival a programot csak épp nekem már lassan kajára sem lesz -hó végén- ha ez így megy! Ezeket tudja mert beszéltünk róla. Mégis én vagyok a szar. :(( Nem az apja aki nem ad neki soha pénzt mert inkább koncertre járnak, volt hogy szülinapjára sem vett a gyereknek ajándékot../tegnap is tőle jött a gyerek../ azt a kemény 20.000 Ft/hó gyerektartást is végrehajtás útján fizeti. Hiába mondom, nem ad többet- menjek el én dolgozni. Havi 160.000 nettó megvan a pótlékkal meg a gyerektartással együtt...nem szórom a pénzt se cigi se pia. Magamra alig költök évekig nem volt télikabátom! /most sem lesz/ stb.

Mit tehetek mert a gyerek nem érti meg/fogadja el..17 éves lesz. Szenved látványosan hiába mondtam többször is menjen dolgozzon legalább a szünetben. Nagyanyja meg előtte mondogatja hogy "miattad fog a gyerek elköltözni":(( megnehezíti a dolgomat már évek óta semmi tekintélyem sincs! Segíthet egy védőnő/családsegítő..??? Már arra gondoltam a gyámhatóság a megoldás hiszen nem normális hogy anyám megveszi a gyereket..:(( a hátam mögött is folyton ellenem hangolja. Annó, a válásom előtt azt hajtogatta menjek onnan, a gyerek marad..de ezt minden menyével eljátszotta már. Onnan érzem hogy van gyerekem hogy szülőire járok és osztálypénzt fizetek. Hogyan álljak ki így a jogaimért teljesen széthullott a család már nem is fájnak ezek a viták:((( ez a legszomorúbb. Ha tehetném lehet elköltöznék bár sosem hagynám ott a fiam. De már nem is olyan gyerek teljesen a fejemre nőtt ez csak rosszabb lesz! A nagyanyjától ő is kivan amúgy..amikor kibékülünk megért és elnézést kér de ez már tényleg sok.

Köszi a válaszokat!

2016. okt. 24. 11:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:

Viszont köszönöm, rávilágítottatok hogy tényleg jól gondolom lépnem kéne! csak úgy érzem le vagyok fagyva. Töketlen lettem. pedig régen félkézzel elvégeztem terhesen egy főiskolát szoptatás közben vizsgáztam..

De ahogy priviben is rávilágítottatok valószínűleg velem is már nagy bajok vannak:( /volt már nálam mentő is../..talán ha arra koncentrálok meg fogom tudni oldani:)

Mert most jelenleg így nem megy. És nem a pénz miatt..

Azt nem tudom hogyan lehetne véget vetni az állandó ellenem hangolásnak azért kérdeztem a gyámhatóságot..sokszor mondtam már anyámnak hogy nem lesz jó vége ennek ellenére folytatja.. :((

2016. okt. 24. 14:36
 42/62 anonim ***** válasza:
88%

A gyámhatóság nem tud lépni olyan ügyben, ahol a gyereket közvetlenül sem fizikai, sem verbális bántalmazás nem éri. Azt, hogy a közeg, amiben él, más legyen, te tudod elintézni, a nagyanyját is te tudod távoltartani magatoktól.

Nevelési tanácsadótól lehet segítséget kérni, a nevelésével kapcsolatban.

2016. okt. 24. 14:54
 43/62 A kérdező kommentje:
42-es, köszönöm. Ezen már én is gondolkoztam. Jártunk oda egy időben..
2016. okt. 24. 15:05
 44/62 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem nagyon sok lelki problémád van ezen kívül is, hacsak a fiad kérdésére koncentrálunk akkor azt mondanám, hogy engedd egy kicsit távolabb magadtól, nagyfiú már. Nyugodtan engedd a nagyinak, hogy fizessen dolgokat, sőt az xbox típusú kérésekkel egyenesen hozzá küldjed. Minden lehetőséged megvan, hogy a fiad többet kapjon, mint amit nyújtani tudsz és mint ami jár neki, kicsit használd ezt ki. Ne aggódj azon, hogy elkényezteti, a kortárs csoportba beilleszkedés (xbox stb) megtérülő befektetés. Tudatosan spórolj azokon a dolgokon, amit anyád úgyis megvesz és ne görcsölj, hogy azt nem te vetted. Amikor szóbakerül, mond is ki, hogy köszönjük nagyi, hálásak vagyunk érte nagyi stb. Még rá is dobhatsz egy lapáttal, hogy nélküle nem ment volna és ugye ez a kényeztetés a nagyik dolga. Anyádnak hízhat a mája, és közben elveszed a dolog kellemetlen élét.

Viszont gyűjts azokra a dolgokra, amit anyád nem fizet ki a fiadnak. pl. utazás, nyelvtanfolyam. Javaslom, hogy próbáld az élményeket te nyújtani és a kőkemény anyagiasságot anyádra bízni. Emellett ne feledd, hogy magadra is költsél, a fiad akkor fog tisztelni, ha egy magabiztos, ápolt, vonzó nő vagy, aki követendő mintát tud nyújtani, nem pedig mindenképp szembe kell vele menni. Most azt látja a fiad, hogyha úgy viselkedik, mint te, akkor gürizhet egész életében eredmény nélkül. Ő teljesen jogosan nem ezt akarja, ezért szembemegy minden ésszerű javaslatoddal is. Szóval költs magadra és a kulturált szórakozásodra, pl kirándulás, városnézés, peca stb, ha szerencséd van, valamibe a fiad is bele tudod vonni.

Beszélgess vele sokat a jövőjéről: indulj azon a vonalon, hogy szerinte milyen szakmával tudna sok pénzhez jutni, hogy előrébb legyen, mint most. Te közben növeld valahogy a bevételeidet, de nehogy több munkát vállalj, keress új munkahelyet, ennél jelentősen jobb fizetésért és akár kevesebb munkáért, hiszen alig minimálbérért dolgozol most. Annál nem nehéz jelenleg jobbat találni, próbáld meg, de persze titkold anyád elől, mert lehúzná az önbecsülésed, mielőtt egyáltalán elkezdenéd a keresést. Ezek az azonnali megoldások, de később mindenképp el kell költöznöd, picit még ráér.

2016. okt. 24. 15:05
 45/62 anonim ***** válasza:
64%
Nem olvastam végig a válaszokat,szóval lehet hogy valaki írta már. Szóval szerintem baromira martirkodsz, és ezt abba kéne hagynod. Miért nem állsz a sarkadra és osztod ki a kedves mamát? Minek veszel mindent úgy a szívedre?
2016. okt. 24. 15:12
 46/62 A kérdező kommentje:

44-es köszönöm.

Én is így látom viszonylag jó szakmám van. Fiam is informatikusnak tanul. Van másfél éve egy kapcsolatom amiből akár lehetne összeköltözés is -neki van egy kis lakása de most mondanak fel nekik tömegesen.-;..

2016. okt. 24. 15:14
 47/62 anonim ***** válasza:
88%
15:05 vagyok. Szerintetek miért kaptam nullát? Tényleg érdekel. Pont azért kezdtem nemrég itt válaszolgatni, hogy fejlesszem az emberek felé való megnyilvánulásaimat. A konkrét célom, hogy úgy tudjam megfogalmazni a véleményem, hogy hasson, de ne bántson meg senkit. Nem sikerült?
2016. okt. 24. 15:17
 48/62 anonim ***** válasza:
50%
44-es vagyok. Jajj de jó, legalább neked értékes a válaszom:)
2016. okt. 24. 15:18
 49/62 A kérdező kommentje:

45-ös. Hogy osszam ki?

Itt már nem segít csak a füvesasszony..lepereg róla minden!

Arrogáns, pofozkodott gyerekkorunkban is..te hogy osztanád ki? Volt már itt minden hidd el.:(

Amíg együtt élünk mindig a hülyegyereke maradok és úgy is fog kezelni. Ha csak vitatkozom olaj a tűzre ráadásul pont azt a célt fogja elérni hogy a gyerek vagy én elmegyünk..

2016. okt. 24. 15:19
 50/62 A kérdező kommentje:

47-es:) !

nem én vótam..:D

2016. okt. 24. 15:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!