A fiam lenéz mert szegény vagyok?
Sziasztok! 41 éves vagyok, egyedül nevelem a fiamat. 6 éve váltunk el. Tisztességgel dolgozunk 20 éve apja is. Mindent megkap amit -kereteink közt- biztosítani tudunk neki kissé el van kényeztetve azt hiszem..
A gond az, hogy nagyanyja, akivel együtt élünk mindent megad a három unokájának /számítógép, jogsi,stb..tehát tízezres nagyságrendek/. Fiam ismeri a pénz értékét nem követelőzik!!! sosem volt ebből gond.. de tegnap este egy nagyobb vita során /természetesen nagyanyja is beleavatkozott onnan indult/ kicsúszott a száján hogy "mert te sz.r vagy" - merthogy nem keresek annyit...mert ő már megszervezte a barátaival a programot csak épp nekem már lassan kajára sem lesz -hó végén- ha ez így megy! Ezeket tudja mert beszéltünk róla. Mégis én vagyok a szar. :(( Nem az apja aki nem ad neki soha pénzt mert inkább koncertre járnak, volt hogy szülinapjára sem vett a gyereknek ajándékot../tegnap is tőle jött a gyerek../ azt a kemény 20.000 Ft/hó gyerektartást is végrehajtás útján fizeti. Hiába mondom, nem ad többet- menjek el én dolgozni. Havi 160.000 nettó megvan a pótlékkal meg a gyerektartással együtt...nem szórom a pénzt se cigi se pia. Magamra alig költök évekig nem volt télikabátom! /most sem lesz/ stb.
Mit tehetek mert a gyerek nem érti meg/fogadja el..17 éves lesz. Szenved látványosan hiába mondtam többször is menjen dolgozzon legalább a szünetben. Nagyanyja meg előtte mondogatja hogy "miattad fog a gyerek elköltözni":(( megnehezíti a dolgomat már évek óta semmi tekintélyem sincs! Segíthet egy védőnő/családsegítő..??? Már arra gondoltam a gyámhatóság a megoldás hiszen nem normális hogy anyám megveszi a gyereket..:(( a hátam mögött is folyton ellenem hangolja. Annó, a válásom előtt azt hajtogatta menjek onnan, a gyerek marad..de ezt minden menyével eljátszotta már. Onnan érzem hogy van gyerekem hogy szülőire járok és osztálypénzt fizetek. Hogyan álljak ki így a jogaimért teljesen széthullott a család már nem is fájnak ezek a viták:((( ez a legszomorúbb. Ha tehetném lehet elköltöznék bár sosem hagynám ott a fiam. De már nem is olyan gyerek teljesen a fejemre nőtt ez csak rosszabb lesz! A nagyanyjától ő is kivan amúgy..amikor kibékülünk megért és elnézést kér de ez már tényleg sok.
Köszi a válaszokat!
28-as, zsigerből én is lépnék de egy problémát nem tudsz azzal megoldani hogy újabbat generálsz!
Ezt legalább már ismerem!
Erre nem tudok mit mondani ha lenne egy jótündér hidd el..első kívánságom az lenne!...
És sajnos, évek óta egyedül nevelem alig fizet valamit az apja, most már kezdek mínuszba menni a számlámon legalább +4 órát kéne vállalnom..az már napi 12 óra meló + háztartás és akkor még nem is törődtem a gyerekemmel..:)
Jól ki van ez találva ugye?:D
Rendben, értettük, nem költözöl el. Akkor tűrjed csendben!
Annak semmi értelme nincs, hogy itt panaszkodsz, és ettől előbbre sem leszel.
Ráadásul azt írod, hogy a fiad amint 18 lesz, anyád ki fog onnan dobni. Akkor megoldódik a helyzet mindenképpen.
Tudod, nem te vagy az első és nem az utolsó nő, aki elvált, nem kap tisztességes gyerektartást, és fel kell nevelnie egy gyereket.
Mégis te vagy az egyetlen, aki ilyen helyzetben él.
"Mégis te vagy az egyetlen, aki ilyen helyzetben él."
erre statisztika is van? Bár egyedül kéne nevelnem nem lenne problémám:((!
Csináld azt amit az 1. válaszoló írt, és közöld vele, hogy magadnak még télikabátot sem vettél ével óta, aztán fizetéskor vegyél egyet! Nehogymár x-box meg minden xar legyen, csak épp kabátod nem! Ne légy mártír
És mondd meg a fiadnak,ha ekkora xar vagy, akkor menjen az apjához!
Komolyan nem értem az ilyen kérdezőket.
Itt siránkozik, elmondják mi az egyetlen megoldás, ő arra azt mondja, hogy ki van zárva. Utána elkezdi savazni a válaszadókat.
Az a csoda, hogy a 41 éves kort megélted, amilyen életképtelen vagy!
Ilyenkor felmerül bennem mindig a gyanú, hogy a kérdező csak koldulni akar, tehát pénzt vár, és nem tanácsokat. Eltaláltam?
36-os: szerinted a gyakori kérdéseken ki az a hülye aki ezt csinálná?? Ááá, nem. Ezt csak a végső kétségbeesés diktálta a kérdés EZ volt:
"Segíthet egy védőnő/családsegítő..??? Már arra gondoltam a gyámhatóság a megoldás hiszen nem normális hogy anyám megveszi a gyereket..:(" Én tudom hogy ideges leszel ha olvasod de hidd el nekem sem könnyű..!
35-ös: tegnap azt mondtam..:(
Komolyan nem értem ha felteszek egy kérdést a hiénák előbb-utóbb betalálnak. Megérne egy gyakori kérdést..!
Ki az a gyökér aki pénzt küldene bárkinek is innen..
:D Na már ezért megérte felkelnem a nap vicce..
Ha pénz kellene hozzámentem volna a kőgazdag szeretőmhöz annó tíz éve ÉN BAROM!!! :D ..
36 os valaszoló hogyan tudna penzt koldulni a gyakorin?
Rendör lett az Endre esze mint a penge
Kedves kérdező, ez, amiben élsz, őrültekháza, nem csodálom, hogy olyan a gyerek, amilyen. Egyetlen gyökeres megoldás van: leülni vele, elmondani, hogy ez így tarthatatlan, elköltöztök, de akkor még kevesebb pénz fog jutni rá. Nincs xbox, ilyen-olyan kütyü, nem viszed ágyba a kaját, fel kell nőnie a korához, viszont összehasonlíthatatlanul nyugodtabb életetek lesz. Döntse el, hogy megy veled, vagy marad, mert te mindenképp mész. Veszel magadnak télikabátot, meg amire szükséged van, turkálóból is lehet jó minőségűt olcsón, de ha te beéred ezzel, ő is érje be azzal, ami jut. Ha nem elégedett az anyagiakkal, előtte van a lehetőség, hogy saját magának majd jobbat teremtsen, amennyire tudod, támogatni fogod benne.
Muszáj a sarkadra állnod, és saját magadra IS gondolnod, nem attól vagy jó anya, ha az egész életedet alárendeled a gyereknek, és ebben a tudatban neveled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!