A fiam lenéz mert szegény vagyok?
Sziasztok! 41 éves vagyok, egyedül nevelem a fiamat. 6 éve váltunk el. Tisztességgel dolgozunk 20 éve apja is. Mindent megkap amit -kereteink közt- biztosítani tudunk neki kissé el van kényeztetve azt hiszem..
A gond az, hogy nagyanyja, akivel együtt élünk mindent megad a három unokájának /számítógép, jogsi,stb..tehát tízezres nagyságrendek/. Fiam ismeri a pénz értékét nem követelőzik!!! sosem volt ebből gond.. de tegnap este egy nagyobb vita során /természetesen nagyanyja is beleavatkozott onnan indult/ kicsúszott a száján hogy "mert te sz.r vagy" - merthogy nem keresek annyit...mert ő már megszervezte a barátaival a programot csak épp nekem már lassan kajára sem lesz -hó végén- ha ez így megy! Ezeket tudja mert beszéltünk róla. Mégis én vagyok a szar. :(( Nem az apja aki nem ad neki soha pénzt mert inkább koncertre járnak, volt hogy szülinapjára sem vett a gyereknek ajándékot../tegnap is tőle jött a gyerek../ azt a kemény 20.000 Ft/hó gyerektartást is végrehajtás útján fizeti. Hiába mondom, nem ad többet- menjek el én dolgozni. Havi 160.000 nettó megvan a pótlékkal meg a gyerektartással együtt...nem szórom a pénzt se cigi se pia. Magamra alig költök évekig nem volt télikabátom! /most sem lesz/ stb.
Mit tehetek mert a gyerek nem érti meg/fogadja el..17 éves lesz. Szenved látványosan hiába mondtam többször is menjen dolgozzon legalább a szünetben. Nagyanyja meg előtte mondogatja hogy "miattad fog a gyerek elköltözni":(( megnehezíti a dolgomat már évek óta semmi tekintélyem sincs! Segíthet egy védőnő/családsegítő..??? Már arra gondoltam a gyámhatóság a megoldás hiszen nem normális hogy anyám megveszi a gyereket..:(( a hátam mögött is folyton ellenem hangolja. Annó, a válásom előtt azt hajtogatta menjek onnan, a gyerek marad..de ezt minden menyével eljátszotta már. Onnan érzem hogy van gyerekem hogy szülőire járok és osztálypénzt fizetek. Hogyan álljak ki így a jogaimért teljesen széthullott a család már nem is fájnak ezek a viták:((( ez a legszomorúbb. Ha tehetném lehet elköltöznék bár sosem hagynám ott a fiam. De már nem is olyan gyerek teljesen a fejemre nőtt ez csak rosszabb lesz! A nagyanyjától ő is kivan amúgy..amikor kibékülünk megért és elnézést kér de ez már tényleg sok.
Köszi a válaszokat!
Volt szerencsem nekem is ilyen tebolydaban elni . 3 evig elköltözes utan még zsongott az agyam mint a mehkas.
Allami karpótlast kaptam amig összeszedtem magam , kipihentem magam es elértem egy lelki egyensúlyt .
( kulföldön lakom)
Igazán nem értelek:
1. Az anyád meg a férjed viszont folytatnak, te meg ennek ellenére maradsz az anyáddal egy lakásban.
2. Tudod, hogy anyád mennyire beteg/gonosz - mert téged is folyamatopsan bántott, de ennek ellenére hagyod, hogy a gyerekeddel egy lakásban éljen és öt is veszéyleztesse.
3. A gyerek apja nem fizet gyerektartást, de te ez ellen sem teszel semmit.
4. Anyád ellened neveli a gyerekedet, te meg szó nélkül türöd.
5. Egyáltalán HOL volt bármikor is CSALÁD, ami szét tudott volna hullani?
Elvileg ezek közül bármelyik indok lett volna arra, hogy a gyereket elvegyék töled, mert gyakorlatilag nem gondolsz rá, nem teszel semmit a védelmére, hanem kiszolgáltatod manipulatív személyeknek.
HA van benned még egy kis emberi érzés meg felelöségérzet, akkor MOST AZONNAL elköltözöl onnan a fiaddal, megszakítasz minden kapcsolatot az anyáddal, bepereled az exférjedet gyerektartásért és megpróbálod megmenteni a gyerekedet, ha még egyáltalán lehetséges.
Könnyu sorolni 23 as válaszadók, beallni sorolni a dolgokat , csak amikor az ember egy lehúzó , idegileg kimeritö környezetben él , ahol semmi tamogatast nem kap csak támadást , nincs ereje ugrálni , mert egesz idejet elfoglalja az önvád es a vedekezés.
A gyerektartast meg kap de csak 20 ezret mert ennyit tudot az állam behajtani azon a tulkon.
Kerdezö , ami a kedves mamádat illeti , ne felejtsd el h az ember azt utalja a legjobban , akit bántott.
Ha nincs penze albérletre , HOVA költözzön?
Igy is irja h nincs kajapenze mar pedig az anyjanal lakik es igyse jön ki , de akkor irjak h hat költözz el .
Ez mindenre a megoldas ? Az a fiu is mar 17 eves nem 5 eves h aztan az alberletben kezdhesse elölröl a nevelését,
Ugy birom h mindenkinek a gyakorin ezt ajanlgasak , mindenre a gyogyszer h költözz el ! Minimalberekböl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!