Normális, hogy anya ezen kiakadt? (pénz miatt)
Kezdeném azzal, hogy vettem magamnak egy drágább kabátot, annyira nem került sokba, valamint saját pénzből vettem nagyrészt. Ezt a saját pénzes dolgot úgy értem, hogy kapok zsebpénzt (amit ugye nem neveznék sajátnak), valamint 3 nyáron is dolgoztam abból nagyobb összegeket sikerült félreraknom ugyhogy megvettem a kabátot. Maradt meg pénzem bőven, tehát nem az van hogy az összes pénzem elszórtam egy kabátra, kb az egy tizede volt a pénzemnek.
Erre anya teljesen kiakadt, hogy nem vagyok normális hogy ennyi pénzért veszek kabátot, mire megmondtam neki hogy tőle nem kértem pénzt erre, ugyhogy nem kéne így kiakadnia. Erre csak azt tudta felhozni, hogy megvan erről a véleménye és szerinte teljesen fölösleges volt megvennem, főleg hogy van több kabátom is. Ez igaz, de a legtöbb őszi/tavaszi, 1db téli kabátom volt plusz a mostani. Mióta megvan a kabát hozzám se szól. Szerintetek ez normális viselkedés anya részéről? Nem értem miért haragszik ennyire.. Azt még hozzátenném, hogy anyáék jól keresnek, ugyhogy nem azért húzza a száját mert ő nem tudná megvenni, szóval ezért sem értem a viselkedése miértjét.
Szerintetek kinek van igaza ebben a helyzetben?
18/L
Ezennel kijelentem, hogy senkinek sincs igaza :D
Nem igaz, hogy a drágább jobb - akkor omlott össze bennem egy világ, amikor MÁRKABOLTBAN, kb 20 éve! (akkor még nem volt ilyen nagymértékű "replika") vettem egy Reebok edzőcipőt és 3 hónap alatt levált a talpa a saroknál - visszavittem, elküldték javításra, megragasztották, majd újra levált, stb. Végül az 5.-ik hónapban visszaadták a pénzt.
És épp a minap néztem egy törölközőmet: KÍNAI piacon vettem, nem volt drága, még mindig nem foszlott szét, pedig 22 éves!! Pedig rengeteget mostam. El tudjátok ezt képzelni? Én nem :D
Na, indulhat a lehúzás :D
Nem normális, hogy kiakadt. Megdolgoztál a pénzedért és azt arra költötted, amire akartad. Legyen sikerélményed és legyél rá büszke, hogy megkeresett pénzedből vettél magadnak valamit!
Másrészt meg érthető az ő álláspontja is. Ő spórolós és sajnálná kiadni azt a pénzt...de ez nem ok arra, hogy haragudjon, ne beszéljen veled.
Csak saját magad tudod megtanulni - saját esetleges károdon - hogy hogyan kell gazdálkodni, illetve bánni a pénzzel.
Saját pénzed, szerintem csak javasolhatná, hogy mit vegyél. Maximum segíthetne, hogy hol érdemes vásárolnod.
Nem kell zokon venni, túllép rajta, hogyha látja, hogy szereted és figyelsz a ruhádra :).
Minden jót!
Nem, nem normális. Saját pénzedből vetted. Meg lehet róla a véleménye, de ilyen hisztit levágni...
Amúgy meg aki a kabát árán vekeng... mintha vmi luxustermék lenne egy 37e-s kabát... OMG. Ha vmi százezres dizájn izét vett volna, azt mondanám, igazatok van. Egy minőségi anyagból készült kabátért elkérnek ennyit... sőt lassan már vmi műbőr vacakért is. Mondom ezt úgy, hogy a legdrágább kabátom 8e volt, és turkálóban vásárolok. Nem a saját frusztrációtokat kellene a kérdezőn levezetni, hogy ti nem engedhetitek meg magatoknak.
Ráadásul ez egy télikabát... jobb esetben normálisan bélelt, és nem egy szezont fog kibírni. Ellentétben a csodás 5-6-es kínai kabáttal, ami 3 használat után kibolyhosodik, elromlik a cipzárja...
én úgy vagyok vele,hogy inkább legyen kevesebb ruhám,de azok jó minőségűek legyenek. én pl egyszerűbb alapdarabokat szoktam venni,amit jól lehet kombinálni más ruhákkal.
pl vegyük a cipőket. inkább legyen egy csizmám, de az szolgáljon ki egész télen + esetleg a következő években is, mint hogy legyen 3-4 db ,de azok pár hetet bírjanak ki.
mert sajnos ez a helyzet. volt amikor kínaiban vettem csizmát télre. néhány használat után már beázott,felvált a talpa,lekopott az orra,elkopott a talpa..sorolhatnám. egy szezont sem bírnak ki ! és általában nincs rá garancia.
míg egy minőségibb csizma garanciával van.de nem is kell, úgyis kitart akár évekig. nem egy szezonra valók.. van amit 4 éve vettem,sokat hordtam és mégis semmi baja, nem ázik be és nagyon kényelmes,jó a kialakítása.
de ez más ruhákra is érvényesek. kínais farmereimnél a lábam között mindig kikopik(idővel ki is lyukad).
míg a márkásabb,jobb minőségű farmareim jól bírják,nincs velük ilyen gond.eggyel volt, de azt kicserélték,volt még rá jótállás. és nem is nyúlik ki a használat során, mint egy kínais.
szóval szerintem megéri drágább darabokat venni, mert hosszabb ideig jó lesz.és ha jól választasz,akkor nem lesz ciki jövőre sem hordani.
de mindenki maga tudja. ha valaki inkább minden szezonban új ruhákat vesz,hát oké, ő tudja.
anyukáddal beszéld meg,hogy szerinted jó vétel volt,sokáig fogod használni. és hogy te kerested meg az árát, úgyhogy nem érted miért van kiakadva.
és használd egészséggel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!