Normális, hogy anya ezen kiakadt? (pénz miatt)
Kezdeném azzal, hogy vettem magamnak egy drágább kabátot, annyira nem került sokba, valamint saját pénzből vettem nagyrészt. Ezt a saját pénzes dolgot úgy értem, hogy kapok zsebpénzt (amit ugye nem neveznék sajátnak), valamint 3 nyáron is dolgoztam abból nagyobb összegeket sikerült félreraknom ugyhogy megvettem a kabátot. Maradt meg pénzem bőven, tehát nem az van hogy az összes pénzem elszórtam egy kabátra, kb az egy tizede volt a pénzemnek.
Erre anya teljesen kiakadt, hogy nem vagyok normális hogy ennyi pénzért veszek kabátot, mire megmondtam neki hogy tőle nem kértem pénzt erre, ugyhogy nem kéne így kiakadnia. Erre csak azt tudta felhozni, hogy megvan erről a véleménye és szerinte teljesen fölösleges volt megvennem, főleg hogy van több kabátom is. Ez igaz, de a legtöbb őszi/tavaszi, 1db téli kabátom volt plusz a mostani. Mióta megvan a kabát hozzám se szól. Szerintetek ez normális viselkedés anya részéről? Nem értem miért haragszik ennyire.. Azt még hozzátenném, hogy anyáék jól keresnek, ugyhogy nem azért húzza a száját mert ő nem tudná megvenni, szóval ezért sem értem a viselkedése miértjét.
Szerintetek kinek van igaza ebben a helyzetben?
18/L
19-es vagyok, közben látom, hogy már kiderült a kabát ára.
Hát, én ennyiért biztos nem vennék kabátot, nekem nem érné meg, mert mindig kihízom és minden évben újat kell venni. Ha lenne rá garancia, hogy évekig egyforma maradok és tudom hordani, az persze más lenne.
Szerintem, ha jó minőségű a kabát és vigyázol rá, akkor teljesen megérte.
Saját tapasztalatból mondom, hogy az olcsóbb kabátokkal csak a baj van. Én körülbelül 2 évente cserélek kabátokat, mert addigra vagy elkopik (főleg ha műbőr) vagy kiszakad, mert rossz az anyaga. Sajnos magamat is megszopattam tavaly, mert bejött a tél és hopp nem volt viselhető kabátom, ezért a kis városi kínaiban vettem gyorsan egy műbőr kabátot. Még idén jó lesz, de lehet jövőre már nem.
Szerencsére én sem fogok már nőni, ezért a későbbikben én is tervezek egy jobb minőségű drágább darabot beszerezni.
Ha pedig szétnézel a kabátok közt láthatod, hogy egy minőségi bőrkabát is 40 ezertől kezdődik.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves #17, nem hiszem hogy más zsebében kéne turkálnod, nem te élsz együtt anyukámmal. Hidd el, hogy bőven meg tudná venni, de ez kiderült már egy korábbi hozzászólásomból is, miszerint leírtam, hogy anya elég spórolós és nem szeret -szerinte- drága holmikra költeni. Ez van, ő ilyen típus. Azt meg szintén leírtam, hogy mennyi pénzem maradt úgyhogy nem rugaszkodtam el sehonnan sem.
En tavaly vettem a kinaiban egy kabatot, mert annyira megtetszett. 19.000Ft volt. Akkor a 37.000Ft annyira irrealis ar lenne es jo minösegü kabatert. Ezen kivül meg az jutott eszembe, hogy 12 eve kaptam egy börkabatot, amit rengeteget hordtam. Anno volt 20.000 Ft. Sajnos kb 3 eve fent akadtam vele egy szegben es elszakadt, de 10 ev alatt emg sem kopott es igazabol teljesen tökeletes volt. Ha meg tudnam varrni valahogy, meg hordanam most is. Mindenkinek maganak kell tudnia mire költ, akinek futja ra nem muszaj a turibol meg a kinaibol. Tenyleg nem bantaskent senki fele, de lehet ami nekem penzpocsekolas az masnak teljesen belefer. Nekem a draga autok tünnek penzkidobasnak, masnak a nyaralas, megint masnak a kabat.
Kerdezö: anyukad majd megbekel, ha latja hogy sokat hordod a kanatot es vigyazol ra.
37 ezer nem is sok, azt hittem hogy valami 800 eurós moncler vagy burberry kabátról van szó
Nekem egy csomo ilyen kabátom van, sőt drágább is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!