Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy anya ezen...

Normális, hogy anya ezen kiakadt? (pénz miatt)

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy vettem magamnak egy drágább kabátot, annyira nem került sokba, valamint saját pénzből vettem nagyrészt. Ezt a saját pénzes dolgot úgy értem, hogy kapok zsebpénzt (amit ugye nem neveznék sajátnak), valamint 3 nyáron is dolgoztam abból nagyobb összegeket sikerült félreraknom ugyhogy megvettem a kabátot. Maradt meg pénzem bőven, tehát nem az van hogy az összes pénzem elszórtam egy kabátra, kb az egy tizede volt a pénzemnek.

Erre anya teljesen kiakadt, hogy nem vagyok normális hogy ennyi pénzért veszek kabátot, mire megmondtam neki hogy tőle nem kértem pénzt erre, ugyhogy nem kéne így kiakadnia. Erre csak azt tudta felhozni, hogy megvan erről a véleménye és szerinte teljesen fölösleges volt megvennem, főleg hogy van több kabátom is. Ez igaz, de a legtöbb őszi/tavaszi, 1db téli kabátom volt plusz a mostani. Mióta megvan a kabát hozzám se szól. Szerintetek ez normális viselkedés anya részéről? Nem értem miért haragszik ennyire.. Azt még hozzátenném, hogy anyáék jól keresnek, ugyhogy nem azért húzza a száját mert ő nem tudná megvenni, szóval ezért sem értem a viselkedése miértjét.

Szerintetek kinek van igaza ebben a helyzetben?

18/L

2016. aug. 17. 18:56
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
83%
Van akkora összeg, aminél én is azt mondanám, hogy tök felesleges ennyit kiadni egy kabátért, de 37 ezer forint szerintem nem túl sok érte, mert a zara - h m, stb. vonalon már ennél magasabban vannak az árak. Lehet, hogy anyud pl. ezzel nincs tisztában. A legegyszerűbb ha elviszed a plázába és megnézeted vele, hogy 50-60 ezernél kezdődnek a kabátok. Ugyanakkor, mivel már idősebb vagyok nálad, lehet, hogy nem adnék ki érte ennyit, mert idővel az ember megtapasztalja, hogy hol lehet jó, vagy akár jobb minőségű árut kapni harmadannyiért, mint a fashion boltok kínálata, meg persze idősebb korban (20 fölött) már a márka sem lényeges általában. Szóval nyilván az értéke ezeknek a ruháknak a töredéke és pl. azon én is kiakadok ha valaki mondjuk ugyanennyi pénzért vesz 1 pólót, szerintem az egy igazi barom, aki nem fogja fel a pénz értékét.
2016. aug. 17. 19:35
 12/45 anonim ***** válasza:
12%

37 ezeret majdnem a teljes teli ruhatarta felujitom a gyereknek

Nem csodalom h kiakadt ...

2016. aug. 17. 19:37
 13/45 anonim ***** válasza:
19%

"37 ezer Ft volt a kabát,"

Na, ezen én is kiakadtam :D Max 20 ezerig még belefért volna a lelkivilágomba... :-)

Egyébként (ezt nem panaszként mondom, hanem viszonyításképpen) én egyedül nevelem a fiamat, s KETTŐNKRE az egész havi kajapénze ennyi - 40 ezer ft.

Egyébként ügyes vagy, hogy ilyen spórolósan összeraktad a pénzt, - maradt is, meg a kabátra is :-)

2016. aug. 17. 19:43
 14/45 A kérdező kommentje:
#12 kérlek abba most ne menjünk bele, hogy ki mennyi pénzt költ ruházkodásra, mert ez minden embernél más és más. Én is fel tudnék hozni olyan példákat, hogy xy meg 37 ezer Forintból vesz magának egy pólót, ahogyan már előttem is írták. Ez nagyon sok mindentől függ, vannak kiemelkedő esetek, ezért írom, hogy ilyenekkel nem célszerű példálózni. Remélem azért nem sértettelek meg, nem az volt a cél.
2016. aug. 17. 19:45
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

Én nyolc éve vettem magamnak egy minőségi tollkabátot, termobéléssel, akkor negyvenezer forintért...

Viszont, míg anyám kétévente cserélni kénytelen a télikabátját, addig az enyém még mindig hibátlan. Tommy Hillfiger amúgy,és leárazva vettem.

Sokan elfelejtik, hogy bizony a minőségért fizetni kell. Én már nem növök, ahogy te se, kérdező, így jobban megéri ilyesmit venni.

Ugyanígy a hosszúszárú téli bakancsom, 25 ezer, idén négyezerért talpat cseréltettem rajta, de maga a lábbeli tökéletes. Együtt vettem a kabáttal.

Ne legyen bűntudatod, élvezd a kabid!

25n

2016. aug. 17. 19:57
 16/45 anonim ***** válasza:
82%
A turkálóban nyilván lehet venni sok ruhát ebből a pénzből, de meg is látszik a turis ruhán, hogy az, én nem szeretem, főleg úgy, hogy akcióban ugyanannyiért meg lehet venni az új ruhákat is, ha valaki ügyesen, az akciókhoz tud időzíteni. Fiúk jobban fel tudnak öltözni a turkálóból, mert nem baj ha kicsit kopottabb egy póló nadrág, de a női ruha nem a legjobb minőségű ott, vagy nagyon sokat kell vadászni egy-egy jobb darabra.
2016. aug. 17. 19:58
 17/45 anonim ***** válasza:
8%
akkor anyádnak nincs is olyan sok pénze,ha 37e.es kabáton kiakadt.nem az lehet,hogy te is kicsit elrugaszkodtál a földtől és nem a ti kategóriátokba kotorásztál?
2016. aug. 17. 19:59
 18/45 anonim válasza:
62%

Vannak darabok,amik sosem mennek ki a divatból. Ha ez is olyan,akkor jó vétel volt. A korodból kifolyólag a kabátot szerintem már kinőni sem fogod,tehat a következő télen ugyanúgy elővejeted. És milyen jó lesz,hogy lesz mit elővenned,és nem kell akkor gyorsan keresgélned az üzletekbem kabátot.

A következő pedig,hogy a plázás üzletekben nem is latok 60€nal olcsóbb kabátokat(60€ért a rövideket szoktam látni),100-120€ert pedig a hosszúkat. És akkor még nem is a nagyon márkás kabátokról írtam.

Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod.

Ha anyukád látni fogja,hogy ki van használva a kabát,akkor nem fog már érte haragudni.

2016. aug. 17. 20:07
 19/45 anonim ***** válasza:
31%

Nem tudom, mennyiért vetted a kabátot, de bakker 3 évig dolgoztál érte és ennek a tizede sem lehet kevés, ha jól tippelek.

Nem csoda, ha anyukád kiakadt, de mivel te kerested meg a pénzt, így neked kell eldöntened azt is, hogy mire költöd. A pénzügyi tanácsadó azt mondja erre, hogy hagyni kell hibázni a gyereket, mert így fogja megtanulni, hogyan ossza be a pénzét :)

2016. aug. 17. 20:08
 20/45 anonim ***** válasza:
90%
Apám 7-8 éve vett magának egy kabátot 40.000 Ft-ért, a mai napig semmi baja, pedig minden évben hordja, anyám ezzel szemben veszi a kínaikban évente a 8-10000 Ft-os kabátokat... A drágább hosszú távon kifizetődik, hiába mondjátok, hogy nem. Várom a lepontozást.
2016. aug. 17. 20:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!