Normális, hogy anya ezen kiakadt? (pénz miatt)
Kezdeném azzal, hogy vettem magamnak egy drágább kabátot, annyira nem került sokba, valamint saját pénzből vettem nagyrészt. Ezt a saját pénzes dolgot úgy értem, hogy kapok zsebpénzt (amit ugye nem neveznék sajátnak), valamint 3 nyáron is dolgoztam abból nagyobb összegeket sikerült félreraknom ugyhogy megvettem a kabátot. Maradt meg pénzem bőven, tehát nem az van hogy az összes pénzem elszórtam egy kabátra, kb az egy tizede volt a pénzemnek.
Erre anya teljesen kiakadt, hogy nem vagyok normális hogy ennyi pénzért veszek kabátot, mire megmondtam neki hogy tőle nem kértem pénzt erre, ugyhogy nem kéne így kiakadnia. Erre csak azt tudta felhozni, hogy megvan erről a véleménye és szerinte teljesen fölösleges volt megvennem, főleg hogy van több kabátom is. Ez igaz, de a legtöbb őszi/tavaszi, 1db téli kabátom volt plusz a mostani. Mióta megvan a kabát hozzám se szól. Szerintetek ez normális viselkedés anya részéről? Nem értem miért haragszik ennyire.. Azt még hozzátenném, hogy anyáék jól keresnek, ugyhogy nem azért húzza a száját mert ő nem tudná megvenni, szóval ezért sem értem a viselkedése miértjét.
Szerintetek kinek van igaza ebben a helyzetben?
18/L
sosem értettem ,hogy miért kell beleugatni,hogy mire költi a gyerek a pénzét.
nálunk ha a gyerek kap zsebpénzt vagy megkeresi a pénzt,akkor onnantól kezdve az az övé,arra költi amire akarja. nyilván bízuk benne és olyan nevelést adunk, hogy ne alkoholra stb költse el,hanem hasznos helyre.
a kabát szerintem elég hasznos dolog, évekig lehet hordani. és hát télen muszáj is. úgyhogy nem értem a kiakadást.
de mondom, a te pénzed volt, ne legyen lelkiismeret furdalásod.
legközelebb ne számolj be az árról,hogyha saját pénzből veszed. így megmarad a békesség.
mennyibe került amúgy? ha ilyen max 20 ezer forintos kabát,akkor nincs rajta semmi különös. már a kínaiban is 9-10 ezer egy kabát.. plázákban meg huszas körül. szóval ez lehet soknak tűnik anyukádnak,de ennyibe kerülnek kb.
ha több mint 20 ezer,akkor megértem ,hogy kicsit kiakadt,hogy nem a te pénztárcádhoz volt szabva. de ebben az esetben meg egy időtálló darab lehet, úgyhogy évekig hordhatod remélhetőleg.
Köszi a válaszokat!
A minőségéről sajnos meg nem tudok nyilatkozni:) de anyagösszetétel alapján jónak tűnik, remélem tartós kabát lesz, mert nagyon szép, nem mindennapi "tömegáru".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!