Miért nem engednek a szüleim komolyabban focizni?
Jövőre fejezem be az általános iskolát,már 2 éve járok focizni, U15-ös vagyok. Vas megyében lakok,fociakadémiára akarok járni,miután végeztem a sulival. Nem akarok egy gyárban megdö.gleni,mivel nekem nemfog sikerülni az éretségi,mert nem olyan típus vagyok,aki egésznap 0-24 bent tanul a szobájában.. Nekem a foci az életem,egész nap focizok,de még így is 4-es tanuló vagyok.
Tegnap, apukám elkezdett velem üvöltözni,hogy Ő nem költ 100 ezreket focisulira,pedig, a Puskáshoz csak ajánlás kell, az Illés sem fizetős azthiszem! 14/F
Érettségiről majd még alakul a véleményed, hidd el. Ennyi évesen kb. ugyanezt gondoltam... sőt, még aznap is xD
19 éves vagyok, 2 hónapja érettségiztem. Nem egy nagy dolog. Nem sokat tanultam rá. Nem nehéz.
Gondolj bele: oké, elfocizol 30 éves korodig. Vagy 35. És utána? Érettségi nélkül? Ott lesz a gyár, akkor majd megdögölhetsz.
Gondolj egy kicsit a jövőre is! Nem elvenni akarom a kedvedet, én is fociztam/focizok. De van azon kívül is élet.
Volt osztálytársam is elment foci akadémiára.
Megbánta.
Valoszinuleg azert, amit apad el is mondott. Mert meg ha a bejutas nem is fizetos, egy fociakademia tavolrol sem ingyenes, a sportfelszereleseket, edzotaborokat, versenyre nevezesi dijakat a normal iskolai koltsegeken felul ugyanugy allni kell.
Ezenkivul bicskanyitogato a stilus, amiben itt eloadtad magad. "Nem akarok egy gyarban megdogleni, mert nekem ugyse fog sikerulni az erettsegi", lol. Ha igy allsz hozza, azt garantalom is. Akkor viszont mehetsz a gyarba megdogleni, mert nem fogsz eleted vegeig a focizasbol megelni, max akkor ha minimum egy Ronaldo vagy, de akkor meg mar nagyon-nagyon komoly szinten kene tartanod.
Ugyhogy kisfiam, inkabb tanuljal. A foci megvar, az elet es a munka viszont nem. Mellesleg a focisulik meg ugy altalaban a sportiskolak egyaltalan nem olyan hidemencik, mint amilyennek tunnek. Ket esetben van eselyed bennuk ervenyesulni, akkor ha tenyleg baromi tehetseges vagy, a jovo olimpikonja, illetve ha sok penzed van. Ez sajat tapasztalat, en is sportiskolaba jartam. Meg is bantam egy eletre, mert a legszebb eveimet vesztegettem el ra es nem kaptam mast, mint egy gusztustalan, egymas ala vago, lekezelo bagazst es paraszt tanarokat, edzoket, akiknel az anyagi hatter joval tobbet dominalt a tehetsegnel. Es ez sajnos altalanos jelenseg, nagyon sok rokonom, ismerosom jart meg sportiskolaba, a jo tapasztalatok elenyeszoek a rosszakhoz kepest. Persze rajtad all a dolog, de azt is meg kell ertened, ha a szuleidnek esetleg tenyleg nincsen penze a draga felszerelesekhez, edzotaborokhoz stbhez.
Viszont tanulnod mindenkepp kell akar sportiskolaban, akar gimnaziumban, szakkozepben, barhol. Az erettsegit MUSZAJ egyszeruen elerned. Egyebkent motivalhat az is, hogy a sikeres focistak is mind erettsegizettek, joparnak diplomaja is van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!