Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek a szüleim...

Miért nem engednek a szüleim komolyabban focizni?

Figyelt kérdés

Jövőre fejezem be az általános iskolát,már 2 éve járok focizni, U15-ös vagyok. Vas megyében lakok,fociakadémiára akarok járni,miután végeztem a sulival. Nem akarok egy gyárban megdö.gleni,mivel nekem nemfog sikerülni az éretségi,mert nem olyan típus vagyok,aki egésznap 0-24 bent tanul a szobájában.. Nekem a foci az életem,egész nap focizok,de még így is 4-es tanuló vagyok.

Tegnap, apukám elkezdett velem üvöltözni,hogy Ő nem költ 100 ezreket focisulira,pedig, a Puskáshoz csak ajánlás kell, az Illés sem fizetős azthiszem! 14/F

2016. aug. 2. 13:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Illésben ugyanúgy van suli, ahogy írták,szóval lesz érettségi:))
2016. aug. 2. 16:40
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon gyerek vagy még, emellett lusta is.

Focizásból te a büdös életben nem fogsz tudni megélni, mert ahhoz hogy te profi(bb) és normálisan fizető helyeken játsszál, már most kimagasló tehetségnek kellene lenned, emellett nem ártana hozzá a vaskos anyagi háttér is. Olyan szinten kevés ember tud ebből ténylegesen megélni, hogy nincs az az idióta, aki feladná a biztos jövőjét egy bizonytalan "hátha bejön"

ötletért.

Egy rossz érettségivel meg a gyárba sem vesznek fel, max közmunkára. Igaza van a szüleidnek. Focisulira nem adnék egy büdös petákot se. Igazi pénzkidobás az egész, aztán utána majd max Bivalybasznád-Alsó falu fog szerződtetni. Mellesleg a sportsulikban sokszor nem is a tehetség, hanem az anyagi háttér számít.

Akkor meg majd tényleg pofára fogsz esni, ha majd nem jön össze a focis álmod, aztán egy rossz érettségivel meg majd kénytelen leszel ténylegesen gyári munkát vállalni. De hát te tudod.

2016. aug. 2. 18:37
 13/20 A kérdező kommentje:
Végül,hallotam,hogy apukám meg anyukám beszélget erről,apukám mondta,hogy mehetek majd ha elvégeztem a sulit,de nem a jelenlegi városom másik csapatához mert az edző ott úgy beszél,ha hibázól h "kalácsot fonok a f.aaszodból" xD
2016. aug. 2. 20:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy ezt mondom, de iszonyat pofára fogsz ezzel esni.

Amellett, hogy nagyon gyerekes vagy még, iszonyat buta is vagy, mert nem vagy képes belátni, hogy ezzel a saját jövődet teszed tönkre, és ezt nem bántásból mondom.

Elvégzed a focisulit, aztán majd max szerződtet valami kisebb város. Tudod mennyit fogsz keresni? Kb mint egy gyári munkás, vagy még kevesebbet. Nehogy azt hidd, hogy focizásból vígan meg lehet élni, ezt te sem gondolod komolyan. Nekem is volt hasonló osztálytársam gimnáziumban. Imádta a focit, rohadt jó volt benne, de mégsem ment el focisuliba, mert ő is mondta, hogy egyrészt nem éri meg, másrészt nem cseszi el a jövőjét.

Profi focista te soha nem leszel, ugyanúgy profi csapatban sem fogsz tudni soha játszani, mert ahhoz már most majdnem profi meg nagyon ismert csapatban kéne játszanod, és nincs meg hozzá az anyagi háttered sem.

A másik ismerősöm nagyon jól kosarazik, szerződtette is egy város, és mégis tanult mellette szakmát, mert csak a kosarazásból nem tudna megélni. Emellett te is beszerezhetsz nagyon egyszerűen egy olyan sérülést, ami miatt nem fogsz tudni többet játszani. Na akkor mi lesz? Vége a focista karrierednek, és emellett nincs egy normális érettségid se. Akkor viszont várni fog a közmunka, ami 2-szer rosszabb, mint valami betanított gyári munkásnak lenni.

Lehet, hogy 14 évesen te ezt az egészet szuper ötletnek gondolod, de amondó vagyok, hogy 18 évesen másképp fogod ezt gondolni.

2016. aug. 3. 08:40
 15/20 A kérdező kommentje:
Mellesleg, az Illés az a Haladás utánpótlása, 30 percre van tőlem vonattal, saját iskolája is van,ahol lehet érettségizni,szal,ha nem sikerülne a foci karrier,akkor még lehetek szobafestő (ez is akartam lenni,Ausztriában), plusz, lesz érettségim:)))
2016. aug. 3. 09:30
 16/20 anonim ***** válasza:

Tudod a sport egy nagyon képlékeny pálya. Tervezed jövőd, aztán mi van akkor, ha hopp, lesérülsz? Akkor vége a dalnak és ott vagy érettségi nélkül. Igaz, hogy a sportiskolában is meg kell tanulni a tananyagot, mint egy normál középiskolában, de ott egyáltalán nem kapsz olyan minőségű tudást, mint egy rendes gimnáziumban. Úgyhogy szerintem tanulj, mellette tudsz focizni is.

14/L

2016. aug. 3. 14:10
 17/20 anonim válasza:
Asztmával te Sosem leszel profi..
2016. aug. 3. 22:56
 18/20 A kérdező kommentje:
Kinőttem már,úszni kell,csak papíron még az vagyok.. 800 métert 2.26mp alatt futok le, 1.-ként
2016. aug. 3. 23:06
 19/20 anonim válasza:
Kérdező, meglehet kérdezni a neved?Akár privátban..Kíváncsi vagyok, 8-10 év múlva hol leszel.Ha akkor is tudni fogom a neved akkor tuti összejött a foci:) amúgy meg nem lehetetlen, sok sikert!
2016. aug. 4. 10:42
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"még lehetek szobafestő (ez is akartam lenni,Ausztriában)"

Ahhoz meg nagyon jó német nyelvtudás meg kemény munka kell, ugyanis telített szakma már (Ausztriában élek). De amiket leírtál nem hiszem, hogy a nyelvtanuláshoz nem vagy lusta.

2016. aug. 6. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!