Miért nem engednek el autóval Balatonra 3 napra?
A problémám az lenne, hogy kb 2 hét múlva mennék le volt osztálytársaimmal 3 napra Balatonra és drága szüleim nem engednek el (autóval). Édesapám azt mondta, hogy majd eljön ennek is az ideje de nem mehetek autóval; na meg hogy mivel társaságban vagyok elbíznám magamat ami a vezetést illeti (pedig tudom, hogy nem; ismerem a vezetési stílusomat ami amúgy teljesen nyugodt.)
Mivel már 20 éves vagyok és fél éves jogsim (azelőtt is vezettem, apa tanított vezetni; 11 évesen már mellettem ült az anyósülésen 20km-en át) mertem gondolni arra, hogy megengedi hogy elvigyem az autóját (amúgy kisebb utakra odaadja).
Én persze olyan ember vagyok aki szófogadó volt mindig és soha nem lázadtam szülők ellen. Lenne olyan kapcsolatom akinek van autója és odaadná, de lelkiismeret furdalásom lenne hogy nem úgy csinálom ahogy apám mondta. Én teljesen biztosan vezetek, ezalatt a fél év alatt- ha nem korrigálok mások hülyesége miatt - már 2x meghaltam volna. Ez nem elbízás, realitás. Tudom, hogy baj is lehet belőle az embernek ha kimegy autóval az útra de ezt tudja, ha már jogsit akar valaki; nem?
Szóval miért csinálok belőle lelki kérdést? Elvileg már nagykorú vagyok...
20/F
Bocs, nem akarlak bántani, szóval ne értsd félre.
20 évesen az apád mondja meg, hogy mit csinálj? Nem vagy már elèg felnőtt ahhoz, hogy eldöntsd mit akarsz?
Menj el akkor a másik kocsival, fiatal vagy, nyár van, érezd jól magad! Ne csinálj ebből lelki kérdést. Nekem ez inkább úgy tűnik mintha a szórakozást irigyelné tőled... nyilván vigyázol magadra.
Kezdj el gyűjteni saját kocsira. Nem számít hogy milyen, ütött kopott, de az a tied lesz.
Én sem kaptam meg otthon szinte soha a kocsit, mondván hogy új, és nem akarja hogy véletlen is összetörjem. Akkor nem értettem, de azóta nekünk is van sajátunk a férjemmel és én sem adnám oda senkinek. Mert akármikor lehet baj, és nem akarom hogy valaki összetörje a többmilliós autómat.Teljesen már ha mi csinálunk benne kárt. Először egy húszéves öreg autóval kezdtük de imádtuk hogy a mienk, akkor megyünk amikor akarunk, oda megyünk ahova akarunk. Szóval vegyél akár nyári munkával összespórolva is egy kiskocsit és hajrá.Lelki kérdést kár belőle csinálni mert nem adja oda és kész. A nagykorúság nem garancia semmire. Bárkivel bármi történhet, vétlenekkel is. Tehát az hogy vezetsz nem mérvadó úgy látszik.
Egyszerű.
A saját kocsiddal oda mész ahová akarsz. A máséval meg nem. Szedd össze a pénzt és vegyél magadnak kocsit. Ennyi.
Muszáj, hogy Te vezess, vagy a nyaraláson van a hangsúly?
Én elmennék telekocsival, és akkor nem érheti szó a ház elejét.:)
1. Féléves jogosítvánnyal még nagyon kezdö vagy, akármennyire is az ellenkezöjét hiszed.
2. A Balaton környéke nyáron még a gyakorlott vezetöknek sem egyszerü terep.
3. Más autójával (akár apádé, akár ismerösé) menni elég kockázatos, mert nagyon sokba kerülhet.
4. Igaz, hogy nagykorú vagy, de mivel nincs autód, nincs kellö gyakorlatod, meg nincs pénzed az esetleges kárt megtéríteni, ezért jobb, ha hallgatsz apádra.
Ha apád nem meri odaadni az autót, akkor nem fogja. Miért nem mentek vonattal?
Gondolom, azért téged is félt, meg az autót is.
"11 évesen már mellettem ült az anyósülésen 20km-en át"
szerintem most jöttek rá, hogy felelőtlenek voltak régen és túlkompenzálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!