A szüleim nem engednek el a Balatonra. Miért csinálják ezt?
Felnőtt ember vagy.
Nem kell engedélyt kérned: bejelented, hogy sziasztok, Balatonra mentem, este jövök.
Mert féltenek és buták - "mert azt mondtam". Szánalmas reakció, dedósok érvelnek ezzel.
Apa folyamatosan küldött, menjek, szórakozzak, aludjak barátnőmnél, bármit, csak ne ücsörögjek otthon. Megbízott bennem, nem féltett agyon - iskolába menet is bánthatnak.
Mostohaanyám volt ilyen. Mondom kedden, hogy hétvégén megyek vidékre barátommal (családi program), erre: miért most, hogy képzelem, hogy lelépek... apa meg rászólt, hogy ezt azonnal fejezze be, meg mi az, hogy nem akar elengedni?
Szerintem menj el, kirakni nem fognak emiatt (csak fenyegetnek), és nem árt, ha észbe kapnak, hogy felnősz lassan. Dolgoztál, van rá pénzed, így még az sem lehet érv, hogy "én nem adok", hát irány! Muszáj elkezdened leválni, akár így, lázadósan-csakazértis módon, mert ők nem fogják hagyni, és mire észbe kapsz huszon-x évesen is úgy ugrasz, ahogy ők fütyülnek.
Érzelmi zsarolás respect amúgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!