Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engednek el a...

A szüleim nem engednek el a Balatonra. Miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés
18éves vagyok, októberben töltöm a 19et. A barátaimmal mennék le a Balatonra 1napra, tehát reggel mennénk este jönnénk. Ha megkérdezem, hogy miért nem mehetek csak egy "mert azt mondtam" a válasz. Miért csinálják ezt????

2014. júl. 17. 17:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Nagykorú vagy, fogd magad és menj el.
2014. júl. 17. 17:36
 2/16 anonim ***** válasza:
47%
Alighanem volt ennek előzménye, ugye? Sikerült az érettségid? A felvételid? Vállaltál munkát a nyárra? Ismerik és kedvelik a barátodat? Valamelyik kérdésre adott válaszban lesz a megoldás...
2014. júl. 17. 17:36
 3/16 anonim ***** válasza:
72%

Felnőtt ember vagy.

Nem kell engedélyt kérned: bejelented, hogy sziasztok, Balatonra mentem, este jövök.

2014. júl. 17. 17:40
 4/16 A kérdező kommentje:
Az érettségim jól sikerült, dolgoztam 2hetet, ők mondták hogy akkor most pihenjek egy kicsit, a barátaimat pedig személyesen is ismerik.
2014. júl. 17. 17:40
 5/16 anonim ***** válasza:
73%
Féltenek. De 18 vagy szóval túl sok mindent nem tehetnek az ügyben ha elmész. Megteheted. Nekem is minden évben azt mondják ha majd ennyi meg ennyi idős leszek akkor majd. Idén töltöm a 18at szóval várom hogy vissza vághassak. :)
2014. júl. 17. 17:41
 6/16 anonim ***** válasza:
45%
Na igen, már nem kell engedélyt kérned, de azt is vedd figyelembe, hogy ők meg kirakhatnak otthonról, anélkül, hogy tőled engedélyt kérnének. Szerintem ameddig nem vagy önálló, addig fogadd el, hogy beleszólnak az életedbe.
2014. júl. 17. 17:42
 7/16 anonim ***** válasza:
85%
Kedves utolsó! A kérdező nem hetekre akar eltünni, hanem 1napra a Balcsira. Reggel megy, este jön. Nem tudom, ebben mi lehet olyan rossz. Túlféltik a szülei.
2014. júl. 17. 17:47
 8/16 anonim ***** válasza:
14%
mert ugyis szex lenne.
2014. júl. 17. 17:48
 9/16 anonim ***** válasza:
89%

Mert féltenek és buták - "mert azt mondtam". Szánalmas reakció, dedósok érvelnek ezzel.

Apa folyamatosan küldött, menjek, szórakozzak, aludjak barátnőmnél, bármit, csak ne ücsörögjek otthon. Megbízott bennem, nem féltett agyon - iskolába menet is bánthatnak.

Mostohaanyám volt ilyen. Mondom kedden, hogy hétvégén megyek vidékre barátommal (családi program), erre: miért most, hogy képzelem, hogy lelépek... apa meg rászólt, hogy ezt azonnal fejezze be, meg mi az, hogy nem akar elengedni?

Szerintem menj el, kirakni nem fognak emiatt (csak fenyegetnek), és nem árt, ha észbe kapnak, hogy felnősz lassan. Dolgoztál, van rá pénzed, így még az sem lehet érv, hogy "én nem adok", hát irány! Muszáj elkezdened leválni, akár így, lázadósan-csakazértis módon, mert ők nem fogják hagyni, és mire észbe kapsz huszon-x évesen is úgy ugrasz, ahogy ők fütyülnek.

Érzelmi zsarolás respect amúgy!

2014. júl. 17. 18:00
 10/16 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
2014. júl. 17. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!