Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engednek el a...

A szüleim nem engednek el a Balatonra. Miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés
18éves vagyok, októberben töltöm a 19et. A barátaimmal mennék le a Balatonra 1napra, tehát reggel mennénk este jönnénk. Ha megkérdezem, hogy miért nem mehetek csak egy "mert azt mondtam" a válasz. Miért csinálják ezt????

2014. júl. 17. 17:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Hisztisek, valami fóbia. Én is elviseltem ezt. Ma nem tenném.
2014. júl. 17. 18:27
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Mert még nem akarnak unokát
2014. júl. 17. 19:15
 13/16 anonim ***** válasza:

Tiu vagy lany vagy? Es ellenkezo neműekkel mesz vagy nem? Egy nap nem a vilag, ha a barataiddal akikkel konkretan menni akarsz nincs bajuk es nem azt gondoljak, hogy szex is lenne, akkor eleg hulye reakcio, hogy nem akarnak engedni. Ervük nincs azert adjak ezt a valaszt.

De probalkozz a meggyozessukkel eszervekkel kedvesen. Hetvegere az antsz hosegriadot hirdetett (de nezd meg a neten hogy valoban igaz-e a hir), mondd higy ok javasoltak korabban a pihenest es te most pihenni szeretnel es a nagy melegben jo lenne martozni egyet a part melletti huvosebb kl8maban a haverokkal beszelgetni egy jot. Reggel mennel a korai vonattal este sotetedes tajan jonnel. Napkozben felhibod oket, megadod a baratok szamat is. Alkoholt nem fogsz inni (tudod hogy ilyen melegben nem is szabad), sot pedzegesd, hogy mi lenne ha mellesleg ok is lejonnenek csak kulon lennetek. rajuk is rajukferne a vizparti husoles (pl. egy megalloval arrebbi balatonparti telepulesen strandolnanak, mint te a haverjaiddal es ok is romantikaznak kicsit...biztasd oket, hogy nekik is kellene egy ilyen pihenes. ) hajra a felnottekre az kellene jellemzo legyen, hogy ezeket a konlfiktushelyzeteket megildjak es nem daccal csak azertissel stb. hanem kompromisszummal. Legy te most a felnott!!!;-)

2014. júl. 17. 19:32
 14/16 anonim ***** válasza:
93%

Komolyan ez a "nem akarnak unokát" meg hasonló szövegek egyes válaszolóktól annyira röhejesek. Értem én, hogy romlott világban élünk, de könyörgöm, aki szexelni akar megteszi helytől és napszaktól függetlenül. Nem hiszem, hogy a kérdező emiatt elutazna, hiszen a nyári szünetben napközben többnyire egyedül szoktak lenni a diákok otthon. Természetes, hogy a fiatalok elmennek kikapcsolódni vízközelbe nyáron. Ha tehetném én is mennék.

Tény, hogy az értelem, meg az érettség nincs korhoz kötve, de attól még nem kell minden fiatal lányra egyből rávetíteni a lotyó szerepet. Kissé sértő.

Érdemes lenne a szüleiddel komolyabban leülni beszélni, kifaggatni őket, hogy mi is pontosan az ok. Lehet régebben csináltál valami olyat, hasonló témában, ami miatt most nem engednek el téged.

2014. júl. 17. 19:49
 15/16 anonim válasza:
100%
Szökj el, fuss!!! Menned kell.
2014. júl. 17. 20:14
 16/16 anonim ***** válasza:
93%

Akárki is pontozza le a válaszokat, úgy teszed jól ha mész. De felelős vagy magadért és azért ami gondot okozol ha baj történne. De a vészmadárkodás megint csak ártalmat, és undorító dolog, mert önbeteljesítő. Annyi, hogy elég ésszel.

Menni akarsz akkor mész. Jobb mint otthon ülni.

A mert azt mondtam az pedig tényleg a fölényességet jelenti, pedig nem vagy gyerek. Álszentek, mondják, hogy 18-20 évesen dolgoztak, meg gyerekük volt, és ezt mindig szemedre vetik, és nem voltak kifejezeten ők se biztonságban, de akár 25 éves korukig is pórázon tartanák csemetéjüket, meg tanuljon 25 éves korig... Igazságtalanság ez a birkává nevelés.

Menny, érezd jól magad, és ne hagyd, hogy az igazságtalan megszorítások olyan feszültséget teremtsenek benned ami következtében butaságot csinálsz, hogy aztán jöhessenek az én megmondtam szöveggel ami szintén igazságtalan helyzet.

2014. júl. 17. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!