Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogilag elvehetik a szüleim a...

Jogilag elvehetik a szüleim a kisfiamat?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves kisfiam, akit nem terveztem akkor mikor megfogant. Tanultam még másik városban, így úgy beszéltük meg a szüleimmel, hosszas vívódás után hogyan is döntsem, hogy náluk lesz addig míg befejezem a sulit. Hétvégente persze próbáltam mindig hazamenni. De nem leszek álszent, volt olyan hogy maradtam. Most az ilyen helyzeteket próbálják felhozni ellenem. Egy éve végeztem, azóta dolgozok. Mostanra sikerült egy kis egzisztenciàt kialakítanom, hogy békében élhessünk majd kettesben a fiammal. Közben kibékültünk a kisfiam apjával, ami felgyorsította az eseményeket. Szeretnénk magunkhoz venni rögtön. Ennek most jogilag nincs akadálya hisz a fiam nálam van elhelyezve. A szüleim viszont, mivel sosem szerették a párom, most azzal fenyegetőznek, hogy bírósághoz fordulnak, arra hivatkozva ők nevelték eddig. Ami így nem igaz, de tény hogy segítettek benne. Van esélyük? Nem tudom békésen hogyan oldhatnánk meg.
2016. jún. 12. 20:17
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
21%

Senki nem mondta,h válaszd el a gyereket a szüleidtől. Csak.aki sarkít,annak viszont gyereke sosem volt.

Nem,nem kell a szüleiddel megszakítani a kapcsokatot. A gyereked hozzájuk szokott. Fokozatosan elérve lehetsz te az édesanyja. Ó,ha most azt mondom,köszönd meg nekik,vidd hozzájuk,amikor tudod,de legyél felelősségteljes anyja- sztem engem ma innen kizártak. Nem baj,megvagyok amúgy is. Csak a fiam nekem azért vették el,mert nem ismertem be,h Autista. Mert nem volt az. Addig harcoltam,míg mint kényszerest,diliházba zártak,a fiam,meg elvették. Másfél évembe tellett,mire kimindták nincs baja,egészséges,csak zárkózott. Én 4 napot voltam a diliházban.mire kimondták,semmi bajom.csak a fiam kell.

2016. jún. 13. 00:01
 32/55 anonim ***** válasza:
56%
Gyik-en nem túl gyakori, hogy ennyire megoszlanak a vélemények
2016. jún. 13. 00:02
 33/55 anonim ***** válasza:
53%
A gyereknek nem a szüleire van szüksége, hanem az elsődleges gondozójára, aki most történetesen a nagymama. Ha elveszed tőle, az nem olyan, mint egy bölcsődei beszoktatás. Életreszóló sérüléseket okozol neki.
2016. jún. 13. 00:05
 34/55 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, jogilag legfeljebb a bíróság "veheti el", nem a szüleid. Egyébként mi az, hogy "Szeretnénk magunkhoz venni rögtön. Ennek most jogilag nincs akadálya hisz a fiam nálam van elhelyezve." - ez esetben megfogjátok, elviszitek, pont, megtehetitek minden további nélkül.

(egyébként szerintem műhiba így gyereket bevállalni, mert az ember pont a legfőbb potenciális ellenségnek, a saját szüleinek szolgáltatja ki magát, és irodalmi ritkaság az a (nagy)szülő, aki ezzel nem él vissza otromba módon. De ugye ez már utólagos okoskodás, veszett fejsze nyele...)

Viszont tényleg nem értelek, más nők egy sima veszekedés után fogják a gyereket és költöznek a férjüktől/párjuktól, holott közös felügyelet mellett jogilag meg se tehetnék.... te meg itt hezitálsz egy jogilag tisztább és korrektebb helyzetben, csak azért mert a másik fél a szülőd és nem a párod? Odamentek, gyerek felöltöztet, elvisz... ennyi. Ha utána a szüleid akarnak valamit majd tepernek... vagy pereskedni járnak... ne foglalkozz vele egy percig se. Ami nagyon nem mindegy az pont az, hogy egy per esetén kinél van a gyerek. Ha a szüleidnél, akkor ők hivatkozhatnak a gyerek megszokott környezetére, ha már egy ideje nálad, akkor ez az adu a tied. A párodhoz meg a világon semmi köze a szüleidnek, utálhatják nyugodtan, de ez a sánta macskát se izgatja...

Ha határozott leszel nyersz, ha engedsz a szüleidnek veszíteni fogsz.

2016. jún. 13. 02:13
 35/55 anonim ***** válasza:
19%

Ha nálad van elhelyezve a fiad akkor semmi akadálya, hogy magadhoz vedd, csak esetleg felvállalsz a szuleiddel egy komoly konfliktust! Es ugye sokat koszonhetsz nekik, mert eddig ok neveltek a gyerekedet.

Irasodbol ugy tunik komoly vagy. En adnek nekef egy lehetoseget hogy a fiad melletted nojon fel. Csak az a normalis. Ez azonban nagyon kenyes helyzet. Nem csak az szamit mit szeretnel te, de lehetoleg ne a gyerek seruljon ebben a tortenetben. Szuleiddel gyakran talalkozzon ha el is viszed, mert jelenleg neki ok olyanok mint a szulei. Gondolj bele mit erezhet majd ha hirtelen kiszakitod onnan. Az apjat nem tudom mennyire ismeri, de lehet tok idegen neki.hirtelen kiszakitani a megszokott kornyezetbol szeretett emberektol es osszerakni egy idegennel. Hmmm...gondold at erosen!

2016. jún. 13. 07:13
 36/55 anonim ***** válasza:
38%

"A gyereknek nem a szüleire van szüksége, hanem az elsődleges gondozójára, aki most történetesen a nagymama. Ha elveszed tőle, az nem olyan, mint egy bölcsődei beszoktatás. Életreszóló sérüléseket okozol neki."

Nettó baromság. Sokkal nagyobb eséllyel siklanak ki azok a gyerekek akiket a nagyszülők nevelnek. Nem kérdés hogy a gyereknek a szüleinél a helye.

2016. jún. 13. 09:18
 37/55 anonim ***** válasza:
58%

Ha a gyerek első 3 évében a nagyszülők voltak vele napi szinten, apja alig látta, anyja pedig hétvégente volt vele (akkor se mindig), akkor a gyerek úgy kötődik most a nagyszüleihez, mint normál családban a szüleihez. Ha a kérdező most elveszi a nagyszülőktől, ez olyan törés, mintha egy normális családban élő gyereket elköltöztetnének a szüleitől.

Igen, az anyjához is kötődik a gyerek, de kb. úgy, mint egy gyakran látott nagynénihez.

Kérdező! Olvass utána gyerekpszichológiai könyvekben, milyen fontos az első néhány év a kötődés, az ősbizalom kialakulása szempontjából. Te erről lekéstél, méghozzá a saját döntésed miatt.

Én egyetlen, többé-kevésbé normális megoldást tudok elképzelni: költözz a szüleidhez és legalább 2-3 évig legyél valóban te az anyja a gyereknek. Akkor talán jobban elviselné, hogy a nagyszüleivel többé nem lakna együtt. De még valószínű ekkor is kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedne a költözés miatt.

Ha most vinnéd el a gyereket, pláne, ha szüleid ellenkezése dacára (amit biztosan megérezne, még ha előtte semmit nem mutattok is ebből), akkor garantáltan kicsinálod egy ártatlan kisgyerek lelkét.

Hiába mondod, hogy az már megtörtént, a múlton nem tudsz változtatni. A múltbeli döntésed meghatározza a gyerek lelkivilágát, és ez a jelenlegi döntéseidre is következményekkel bír. Akkor úgy döntöttél, ennek következménye a jelenlegi helyzet.

2016. jún. 13. 13:43
 38/55 anonim ***** válasza:
38%
" költözz a szüleidhez és legalább 2-3 évig legyél valóban te az anyja a gyereknek. " - csak halkan szólnék, hogy annak a gyereknek apja is van...
2016. jún. 13. 14:47
 39/55 anonim ***** válasza:
48%

Elvben igazad van, de az apja még annyit se törődött vele, mint az anyja.

Ha az anya (a kérdező) a gyerekkel szeretne élni, akkor neki a gyerekkel napi kapcsolatot kéne kialakítani és éveken át fenntartani. Lehet, még akkor is törést okozna a gyereknek a nagyszülőktől való elválás. Ha az apának lenne ugyanerre igénye, akkor neki is oda kéne költöznie. De mivel őt nem szívlelik a nagyszülők, ennek semmi realitása.

Sajnálom a gyereket! A szüleinek 3 évig nem volt fontos, most meg elszakítanák attól, akikhez eddig kötődött.

2016. jún. 13. 15:21
 40/55 anonim ***** válasza:
0%

bocsánatot kérek,elragadott a hév,meg a saját bajom.

Van esélyed,h te neveld, de arra is,h nem,. te ismered a szüleid

2016. jún. 13. 15:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!