Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogilag elvehetik a szüleim a...

Jogilag elvehetik a szüleim a kisfiamat?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves kisfiam, akit nem terveztem akkor mikor megfogant. Tanultam még másik városban, így úgy beszéltük meg a szüleimmel, hosszas vívódás után hogyan is döntsem, hogy náluk lesz addig míg befejezem a sulit. Hétvégente persze próbáltam mindig hazamenni. De nem leszek álszent, volt olyan hogy maradtam. Most az ilyen helyzeteket próbálják felhozni ellenem. Egy éve végeztem, azóta dolgozok. Mostanra sikerült egy kis egzisztenciàt kialakítanom, hogy békében élhessünk majd kettesben a fiammal. Közben kibékültünk a kisfiam apjával, ami felgyorsította az eseményeket. Szeretnénk magunkhoz venni rögtön. Ennek most jogilag nincs akadálya hisz a fiam nálam van elhelyezve. A szüleim viszont, mivel sosem szerették a párom, most azzal fenyegetőznek, hogy bírósághoz fordulnak, arra hivatkozva ők nevelték eddig. Ami így nem igaz, de tény hogy segítettek benne. Van esélyük? Nem tudom békésen hogyan oldhatnánk meg.
2016. jún. 12. 20:17
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
69%
Amúgy tévedsz a gyerek nem azért bújik hozzád, mert jobban kötődik hozzád, mint a szuleidhez, hanem azért, mert ritkán lát és így te vagy az érdekesebb. Hosszabb ideig nem maradna meg a nagyszülők nélkül
2016. jún. 12. 20:56
 22/55 A kérdező kommentje:
Elég volt e nevelni a pénz? Már egyszer leírtam, hogy lehet nem megfelelően alakítottam az életem, de ezen változtatni nem tudok. Egyébként nem a nyakukra szültem. Ìgy vállaltam, sokat gondolkodtam rajta, hogy megtartsam e, tudták a szüleim, hogy ennek fényében vállalom, támogatták. És igen, ìgy nekik köszönhezem, hogy akkor jól döntöttem. Nem is vitatom, hogy sokat köszönhetek nekik. Ettől függetlenül most is támogatniuk kellene.
2016. jún. 12. 20:59
 23/55 anonim ***** válasza:
52%

Nem, nem kellene támogatniuk. Nagyon álomvilágban élsz... remélem, a gyerek érdekeit fogják nézni, nem a te -most épp ezt akarom- óhajodat.

Kíváncsi lennék, ha az apuka megint dobbantana és mondjuk nem lenne meló, hová tennéd megint a gyereket... megint a nagyszülőkhöz?

2016. jún. 12. 21:02
 24/55 A kérdező kommentje:
Én jól akarnám csinálni az "àtszokást". Szeptembertől menne oviba, itt kezdené. Addig ideszokna. Hétvégente mindig elhoznám addig. Vennék ki 1-2 hét szabit, hogy akkor is itt legyen. Párom is meg tudná oldani. Közben szüleimnél lenne. Szeptember- október környékén kezdhetné az ovit. Átgondoltam ebből a szempontból. Csak a szüleim nem partnerek.
2016. jún. 12. 21:05
 25/55 A kérdező kommentje:
Nem vinném vissza. Ha egyszer már elhoztam. A munkám biztos, ha mégis gond van, akkor keresek mást. Esetleg lejjebb adom ha muszáj. Páromtól függetlenül is el akartam hozni a gyereket a közeljövőben, ez csak meggyorsította.
2016. jún. 12. 21:07
 26/55 A kérdező kommentje:
Max egy évet akartam még várni maximum. De mivel tényleg a párom is akarja, hogy végre egy család legyünk, a gondok is kisebbnek tűnnek. Nem értem miért nem értik meg, hogy boldogok lehetnének ők is. A fiamnak is jobb lesz teljes családban. Én félre tudtam rakni a régi haragomat
2016. jún. 12. 21:11
 27/55 anonim ***** válasza:
24%
Sajna ez tényleg nem így működik, a gyerekben törések lesznek, te egy idegen vagy neki, aki néha megöleli, ilyenkor még nem érzik, hogy ki az anya ki az apa..
2016. jún. 12. 21:14
 28/55 anonim ***** válasza:
63%

Utolsoval vitatkoznek.A kisebbik gyermekem mar valaskor szuletett,igy vele soha nem elt az apja,kethetente lathataskor voltak egyutt,ettol fuggetlenul apjakent szereti,1.5eve lett uj kapcsolatom,amiben tenylegesen 10honapja egyutt is elunk.Tehat a gyerekek 2,5 es 4,5eves koratol.Semmilyem tores nincs egyikukben sem,sot ha az apjuk nem latogatna oket,a potapjukat kizarolagosan apakent szeretnek,igy mindkettot szeretik.

Olyan kicsi korban mint a Kerdezo gyermeke nem olyan bonyolult az atallas ha o is akarja es nem kiszakitva erzi magat a szeretett kornyezetbol.

En siman ledumaltam a 2 evessel h jujj de jo nagyieknal fogunk lakni,uj szobad lesz majd egyutt berendezzuk,dejo uj ovistarsaid lesznek,igaz apa ezentul nem velunk fog lakni de mennyi klassz dolog fog veled tortenni stb,a gyerek azt nezte amit en eloadtam.Arra emlekszik ahogyan en eloadtam,pedig kokemeny idoszak volt neki,uj hely,uj varos es a tetejebe meg egy uj teso is.A gyerekek rugalmasak.

Ha eredetileg is igy volt a megegyezes h a nagyszulok addig nevelik amig a Kerdezo talpra nem all,akkor ezt most erdemes lenne meglepni.

Itt az akadalyt az apa szemelye jelenti,ezt a Kerdezonek kell tudnia felmerni h ha o kiall megint a tortenetbol akkor is el tudja-e tartani kettejuket es tenyleg teljes mellszelesseggel a gyereke erdekei mellett kiallni.Egy sz a r kezdes utan itt meg siman lehet happyend de nagyon at kell gondolni es minden szereplonek egyutt kell mukodni. Az nem opcio h ha a parkapcs nem jon be,akkor a gyerek vagy egy mergezo kapcsolatban nevelkedik a nyugis nagyszulos helyzet helyett v akkor anya visszapasszolja ujra mert egyedul keptelen boldogulni vele.

2016. jún. 12. 22:14
 29/55 anonim ***** válasza:
54%

Én 35 év távlatából látok törést, a 2,5 év az még semmi ahhoz hogy kiderüljön hagyott-e mélyebb nyomot a gyerekben.

Adott egy fiatal házaspár, a nő még egyetemista és babát vár. A szülei szerették volna, ha befejezi az egyetemet ezért átvállalták a gyerek nevelését. Az apa ezidő alatt a kötelező katonai szolgálatot töltötte. 3 évig volt a nagyszülőknél a gyerek, utána visszavette az anya és az apa. Eredmény: a 35 éves "gyerek" napi szinten veszekszik az anyjával, láthatólag semmilyen anyai tanácsot nem fogad el, mert nem szülőként tiszteli. Az anya idegroncs. (Nem együtt élnek, de közel egymáshoz) Ellenben a nagyszülői tanácsok érdekes módon mindig helytállóak voltak a fiú számára.

Szóval az első három év különtöltése igenis mély nyomokat tud hagyni, még ha utólag nem is vallják be a tagok.

2016. jún. 12. 22:36
 30/55 anonim ***** válasza:
30%
Ez nem kérdés. Vedd magadhoz, te vagy az anyja. Egy gyereket ne a nagyszülei neveljenek. Nyilván nehéz a szüleidnek elválni tőle, mert nagyon közel lehet kerülni a gyerekekhez, úgy érzik hogy övék a gyerek, de ez a te gyereked, melletted a helye. Ősztől oviba fog járni, azt már mindenképpen nálatok kezdje.
2016. jún. 12. 23:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!