Jogilag elvehetik a szüleim a kisfiamat?
"arra hivatkozva ők nevelték eddig. Ami így nem igaz, de tény hogy segítettek benne"
Ez alatt a 3 év alatt döntő többségben
- te pelenkáztad, vagy a szüleid?
- te etetted, vagy a szüleid?
- te vitted orvoshoz, és voltál mellette, ha beteg volt, vagy a szüleid?
- te fürdetted, fektetted le este, vagy a szüleid?
- te keltél fel hozzá éjszaka, vagy a szüleid?
"apuka" hányszor látogatta?
Mennyit játszott vele?
Hányszor pelenkázta, fürdette, altatta?
A te gyereked, tiéd a felügyeleti jog, szerintem nem vehetik csak úgy el.A lakhelyét te változtathatod meg, szóval egyszerűen átjelented a gyereket az új lakcímre, és odaköltöztök.
Amiatt viszont, hogy ennyi segítséget kaptatok, igyekezz minél simábban, békésebben megoldani a helyzetet. A gyereknek szülőkre van szüksége, azaz elsősorban rátok, de a nagyszüleihez talán most még jobban kötődik, mint hozzátok. A szüleiddel sűrűn találkozzatok, a köztetek lévő konfliktusból ő ne érezzen semmit, legyen a lehető legsimább az átmenet az új életébe!
Akármennyire is szereti a nagyszülőket, akárhányszor pelenkázták, nem számít, egy gyereknek anya kell és apa, ők nem pótolhatóak. Nagyon rossz, hogy eddig nélkülük élt, de az a lényeg, hogy most már változtak a lehetőségek, és családként élhettek. A kicsi még rugalmas, a költözéssel járó változást ki fogja bírni, de az egy életre tönkretenné, ha az anyja nélkül kéne élnie.
Ha a szülő él, és alkalmas a nevelésre, nem fogják a gyerekét rokonoknak ítélni.
Sokat segítettek a szüleim. Leírtam már. Én is megcsináltam körülötte mindent, de tény hogy anyukám többször. Ettől függetlenül hozzám jobban kötődik, jobban vár, ha ott vagyok hozzám bújik. Érti, érzi hogy én vagyok az anyja.
Az apjával találkozott, nem annyit ugyan amennyit kellett volna. Ebbe családi dolgok is közrejátszottak, valamint nem volt még megérve az apaságra. De látom, hogy vàltozott
NEKED kell bizonyítani most,ha igazság,ha nem.
Köszönd meg nekik,h nevelték, és mindenképp gondiskodj maximálisan róla.
Szép az őszinteség, hogy bevallod, hogy nem akartál a gyerekkel foglalkozni, de a múlt a jelenre is hatással van. A gyerek jelenleg jobban kötődik a nagyszüleihez, mint hozzátok, az apját ha jól vettem ki, alig ismeri. Nem vehetik el tőled jogilag, de figyeljetek arra, hogy minél kisebb törést okozzon neki az átmenet, fokozatos legyen.
Amúgy hiába nem akarod elismerni, nem segítettek a szüleid a nevelésben, hanem ők nevelték. Te voltál az, aki időnként segített nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!