Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogilag elvehetik a szüleim a...

Jogilag elvehetik a szüleim a kisfiamat?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves kisfiam, akit nem terveztem akkor mikor megfogant. Tanultam még másik városban, így úgy beszéltük meg a szüleimmel, hosszas vívódás után hogyan is döntsem, hogy náluk lesz addig míg befejezem a sulit. Hétvégente persze próbáltam mindig hazamenni. De nem leszek álszent, volt olyan hogy maradtam. Most az ilyen helyzeteket próbálják felhozni ellenem. Egy éve végeztem, azóta dolgozok. Mostanra sikerült egy kis egzisztenciàt kialakítanom, hogy békében élhessünk majd kettesben a fiammal. Közben kibékültünk a kisfiam apjával, ami felgyorsította az eseményeket. Szeretnénk magunkhoz venni rögtön. Ennek most jogilag nincs akadálya hisz a fiam nálam van elhelyezve. A szüleim viszont, mivel sosem szerették a párom, most azzal fenyegetőznek, hogy bírósághoz fordulnak, arra hivatkozva ők nevelték eddig. Ami így nem igaz, de tény hogy segítettek benne. Van esélyük? Nem tudom békésen hogyan oldhatnánk meg.
2016. jún. 12. 20:17
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
82%

"arra hivatkozva ők nevelték eddig. Ami így nem igaz, de tény hogy segítettek benne"

Ez alatt a 3 év alatt döntő többségben

- te pelenkáztad, vagy a szüleid?

- te etetted, vagy a szüleid?

- te vitted orvoshoz, és voltál mellette, ha beteg volt, vagy a szüleid?

- te fürdetted, fektetted le este, vagy a szüleid?

- te keltél fel hozzá éjszaka, vagy a szüleid?

"apuka" hányszor látogatta?

Mennyit játszott vele?

Hányszor pelenkázta, fürdette, altatta?

2016. jún. 12. 20:44
 12/55 A kérdező kommentje:
Nyilván nem maradhat ott azért, mert azt szokta meg. Az még nagyobb törés lenne, ha úgy nőne fel, hogy úgy érezze nem akarom hogy velem éljen. Nyilván majd elmondom neki, hogy volt egy ilyen átmeneti helyzet.
2016. jún. 12. 20:46
 13/55 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk a "hétvégente persze próbáltam hazamenni" nekem nem azt jelenti, hogy te nevelted, ők meg segítettek, hanem azt, hogy ők nevelték, te meg jó esetben kéthetente hétvégén láttad
 14/55 anonim ***** válasza:
87%

A te gyereked, tiéd a felügyeleti jog, szerintem nem vehetik csak úgy el.A lakhelyét te változtathatod meg, szóval egyszerűen átjelented a gyereket az új lakcímre, és odaköltöztök.

Amiatt viszont, hogy ennyi segítséget kaptatok, igyekezz minél simábban, békésebben megoldani a helyzetet. A gyereknek szülőkre van szüksége, azaz elsősorban rátok, de a nagyszüleihez talán most még jobban kötődik, mint hozzátok. A szüleiddel sűrűn találkozzatok, a köztetek lévő konfliktusból ő ne érezzen semmit, legyen a lehető legsimább az átmenet az új életébe!

15/55 anonim ***** válasza:
21%
Na meg egyszer:gyed, csaladipotlek plusz tartasdij nem volt elég nevelni?
2016. jún. 12. 20:47
 16/55 anonim ***** válasza:
39%

Akármennyire is szereti a nagyszülőket, akárhányszor pelenkázták, nem számít, egy gyereknek anya kell és apa, ők nem pótolhatóak. Nagyon rossz, hogy eddig nélkülük élt, de az a lényeg, hogy most már változtak a lehetőségek, és családként élhettek. A kicsi még rugalmas, a költözéssel járó változást ki fogja bírni, de az egy életre tönkretenné, ha az anyja nélkül kéne élnie.

Ha a szülő él, és alkalmas a nevelésre, nem fogják a gyerekét rokonoknak ítélni.

2016. jún. 12. 20:49
 17/55 A kérdező kommentje:

Sokat segítettek a szüleim. Leírtam már. Én is megcsináltam körülötte mindent, de tény hogy anyukám többször. Ettől függetlenül hozzám jobban kötődik, jobban vár, ha ott vagyok hozzám bújik. Érti, érzi hogy én vagyok az anyja.

Az apjával találkozott, nem annyit ugyan amennyit kellett volna. Ebbe családi dolgok is közrejátszottak, valamint nem volt még megérve az apaságra. De látom, hogy vàltozott

2016. jún. 12. 20:50
 18/55 anonim ***** válasza:
79%

NEKED kell bizonyítani most,ha igazság,ha nem.

Köszönd meg nekik,h nevelték, és mindenképp gondiskodj maximálisan róla.

2016. jún. 12. 20:52
 19/55 A kérdező kommentje:
Nem akarom elválasztani a szüleimtől. Nem vagyok h.lye, tudom hogy ezzel a gyereket szívatnám. Másik, hogy nem akarok ellenségeskedni velük, csak nem tudom meddig fognak fúrni, nagyon makacsok. De ettől függetlenül elviszem majd a gyereket egy-egy hétvégére, még ha nem is megyek be, mert haragszanak rám, ellenségesek a párommal
2016. jún. 12. 20:54
 20/55 anonim ***** válasza:
75%

Szép az őszinteség, hogy bevallod, hogy nem akartál a gyerekkel foglalkozni, de a múlt a jelenre is hatással van. A gyerek jelenleg jobban kötődik a nagyszüleihez, mint hozzátok, az apját ha jól vettem ki, alig ismeri. Nem vehetik el tőled jogilag, de figyeljetek arra, hogy minél kisebb törést okozzon neki az átmenet, fokozatos legyen.

Amúgy hiába nem akarod elismerni, nem segítettek a szüleid a nevelésben, hanem ők nevelték. Te voltál az, aki időnként segített nekik.

2016. jún. 12. 20:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!