Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolja a többség itt...

Miért gondolja a többség itt azt, hogy ha az egyik szülő csalja a másikat, akkor a gyereknek ahhoz az ég világon semmi köze?

Figyelt kérdés

Mostanság elég sok olyan kérdéssel találkoztam itt, ahol a kérdező panaszkodik és tanácsot kér, mivel valamelyik szülője félrelép. Már előre tudom, hogy az első pár komment, illetve a hozzászólók többsége azt fogja írni, hogy : Mi közöd hozzá? Nem a te dolgod.., stb stb.

Kérdezem én: miért is?

Szerintem ez nagyonis családi probléma és nem egyéni. Ez MINDEN családtagot érint.

Az ilyen dolgok előbb utóbb úgyis kiderülnek, és elég megalázó mindenkire nézve. Én mondjuk csöppet sem érezném magam kellemesen, ha pl. a fél város arról csámcsogna, hogy Anya csalja Apát, vagy fordítva.

Itt jönne az a komment, hogy: "ha azt akarod, hogy válás legyen a vége akkor mond el..". Ez nem egy gyerek vágya, és aki itt feltesz egy ilyen kérdést, az biztosan azért is teszi mert pont ezért aggódik.

Ahol az egyik csalja a másikat, ott nyílván már nem is úgy működnek a dolgok, ahogy kellene és mint ahogy írtam, előbb utóbb úgyis ki fog derülni. Ha én. pl tudnám, hogy Anya csalja Apát, azt hiszem soha többé nem tudnám tisztelni és akaratlanul is megváltozna a viselkedésem vele szemben. Ez is feltünne, szóval mit kellene tennem? Színészkedjek és mosolyogjak, hogy minden rendben?

Ez nyílván nem egy olyan téma, amelyről a gyerek szívesen beszél a szülővel, sőt hiszem azt, hogy a többség nem is merné felhozni a témát az illetékes előtt. Én szerintem ez megalázó is a másikkal szemben és biztosan nem hagynám, hogy az egyik szülőm ezt tegye a másik háta mögött.

Nem értem azokat, akik szerint ez CSAK a szülők dolga. Családról van szó nem? Válás is lehet a vége, tehát igenis VAN köze a gyereknek is az egészhez.

Az megint más dolog, hogy miként kellene eljárni a helyzetben (gondolom ez is relatív), de hogy semmi köze ez már annyira lerágott csont. Tudnátok ezen kívül esetleg más tanácsot is adni a kérdezőknek? Akinek inge vegye magára.

2016. máj. 28. 20:17
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
83%
Nekem egyszerűen annyi a véleményem, hogyha az egyik szülő megcsalja a másikat, akkor legyen olyan nagyon körültekintő, hogy ezt a gyereke soha ne lássa, ne tudja meg!! Pontosan a fenti kommentekben felvázolt okok miatt. Ugyanis gyakran lejön a kérdésekből, amit itt a kérdező gyerekek feltesznek, hogy a megcsaló fél, nem annyira zavartatja magát!!! Azzal pedig nem nyugtatunk meg egy gyereket sem, hogy nem az ő dolga, mert nincs élettapasztalata. Mert a gyerek aggódik, szorong, fél a válástól és igenis komoly lelki teher kerül rá, mikor a tényt megtudja!!! Tehát akinek gyereke van, az maximálisan legyen tekintettel erre a tényre!!!
2016. máj. 28. 21:48
 22/53 A kérdező kommentje:

Nagyon abba az irányba megy ez az egész, hogy a megcsalás oka az, hogy nincs vagy rossz a sex. Igazából, megint az jön le, hogy annak van igaza, aki megcsalja a másikat, ezért meg azért.

Édesanyámat pont most kérdeztem meg, azt mondta ez erkölcsi kérdés, mert ugye nem mindenki erkölcsös.

Nem tudom, de remélem, hogy mindenki aki ennyire megértő, amjd akkor is így fog érvelni, ha az ő párja lép félre.

A másik még..milyen szülő az, aki egyáltalán megengedi azt, hogy a gyereke tudomására jusson az, hogy van szeretője?? Ez szerintetek milyen kihatással van a személyiségére? Milyen példát mutat neki?? Mármint egyesek írták, hogy milyen kellemetlen lehet beszélni erről a gyerekkel. Igen az. Viszont a gyerek belül rágódik és kérdezi, hogy miért és mit tegyen, mert a kedves szülő nem tudja kellőképpen titokban csinálni, ha már odáig fajult a dolog.

2016. máj. 28. 21:52
 23/53 anonim ***** válasza:
73%
A másik meg, hogy nem csak a megcsalás okozhatja egy házasság végét. Azt meg milyen lenne már megtárgyalni? Megundorodnál a csalótól, ha megcsalás lenne az indok. De ha olyan indokkal állnak eléd, hogy "apád nem keres elég pénzt/anyád nem engedi az anált", hogy tudnál felnézni rájuk?
2016. máj. 28. 21:53
 24/53 A kérdező kommentje:

# 21/22

Igaz...

2016. máj. 28. 21:53
 25/53 anonim ***** válasza:
59%

"Nem tudom, de remélem, hogy mindenki aki ennyire megértő, amjd akkor is így fog érvelni, ha az ő párja lép félre. "

Valamit nagyon félreértettél.

Senki sem "megengedő" ( én legalábbis nem olvastam ilyen választ), hanem azt mondják, hogy ez a megcsaltra és a megcsalóra tartozik, nem a gyerekre.

Egyszerűen azért, mert nem ismeri az okokat, a következményeit egy "leleplezésnek" pedig nem tudja felmérni.

"A másik még..milyen szülő az, aki egyáltalán megengedi azt, hogy a gyereke tudomására jusson az, hogy van szeretője??"

Ebben viszont igazat adok neked.

2016. máj. 28. 21:58
 26/53 A kérdező kommentje:

-Kérdező, mi lenne, ha inkább a vázolt szitukra válaszolnál? Szeretnéd a szüleiddel megtárgyalni a szexet? Akár az övéket, akár a sajátodat? Mint családtag, akinek köze van a másikhoz?

Nem minden megcsalás a sex miatt van. Igazából családon belül mindent meg lehet beszélni szerintem. Báris nálunk így van. Nem azt mondom, hogy szaftos részleteket osztunk meg egymással, meg ilyenek, de tudod néha lehet beszélni normálisan is. Vannak olyan kapcsolatok, ahol az egyik fél egyszerűen nem éri be azzal, hogy csak egy nővel legyen. De gondolom számodra a megcsalás e formája is teljesen elfogadható, hiszen az egyik fél igényes és több nőre van szüksége. Szóval pacsit rá.

Tényleg nem mindenki erkölcsös..

2016. máj. 28. 22:01
 27/53 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, fogd már fel, hogy nem arról van szó, hogy a rossz SZex (amit a magyarban sz-szel írnak) az oka a megcsalásnak. Hiába terelsz, egyértelmű, hogy nem tudsz válaszolni, mert magad ellen kéne beszélned. Tökmindegy, mi az oka, nincs beleszólásod, és ez nem azt jelenti, hogy megértő a csalással szemben az, aki így gondolja. Ez két teljesen különböző dolog! Magadban elítélheted, meg lehet a véleményed, sőt, a csaló félnek szólhatsz is, hogy aggódsz a családért, de ez minden.

Amúgy légy vele tisztában, hogy kivételes ritkaság az olyan kapcsolat, amelyben soha, egyetlen félrelépés, vagy legalább a kísérlete sem történt. Nem valószínű, hogy pont a te szüleid házassága esik bele abba a néhány százalékba, érdemes ezt mérlegelned, mielőtt hangzatos kijelentéseket teszel.

2016. máj. 28. 22:02
 28/53 A kérdező kommentje:

hanem azt mondják, hogy ez a megcsaltra és a megcsalóra tartozik, nem a gyerekre.

- ez igaz, hogy nem kell ezt megosztani a gyerekkel, de ha már nem voltak elég óvatosak és odáig fajult a dolog, hogy a gyerek itt a GYIK-en kérdezősködik, hogy most akkor mi a helyzet..akkor szerintem van köze hozzá, hiszen egyértelműen érintett lett a témában...Ezt próbálom magyarázni...

2016. máj. 28. 22:03
 29/53 anonim ***** válasza:
72%

26: azért a megcsalás általában nem arról szól, hogy nem elég 1 nő/férfi és minden arra járó embert el kell kapni. Hanem egy hosszú folyamat vége, amíg idáig fajul egy kapcsolat.

És ez nem jó, nem követendő út, nem kell feltétlenül megbocsátani.

De csak az a két ember (a szülők) tudhatják, hogy miért jutott idáig a kapcsolatuk és hogy ezzel a helyzettel mit akarnak kezdeni, ha akarnak valamit tenni.

2016. máj. 28. 22:06
 30/53 anonim ***** válasza:
67%

Nem, te azt próbálod fölényeskedve magyarázni, hogy a gyerek ilyenkor bátran elmondhatja a másik szülőnek a dolgot, és aki nem így gondolja, az erkölcstelen paraszt.

"biztosan nem hagynám, hogy az egyik szülőm ezt tegye a másik háta mögött. "

Amikor pedig felvázoltam két szitut, hogy lásd, mennyire nem logikus a gondolatmeneted, szándékosan félreértetted, aztán tereltél egy kicsit, miközben megpróbáltál velem személyeskedni.:D Még szerencse, hogy azért szóba kerül a szextéma a csodás családodban, elárulom, ez a legtöbben így van, de abban biztos vagyok, hogy nemhogy "szaftos részletekbe" nem mentek bele, de még csak nem is konkrétan a szüleid nemi életéről van szó, vagy a tiédről. Ha igen, akkor elég betegek vagytok mindannyian, huszonéves gyerekeim vannak, eszembe se jutna beavatni őket a hálószoba-titkaimba, vagy az övékről kérdezősködni.

2016. máj. 28. 22:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!